Glorii arădene

A opta minune a lumii s-a înfăptuit prin golul său: Dumitrescu face azi 70 de ani!





Zi specială pentru Florian Dumitrescu, eroul din atacul Bătrânei Doamne de acum câteva decenii: marcatorul golului de neuitat al UTA-ei, cel din poarta campioanei lumii din 1970, Feyenoord Rotterdam, împlinește astăzi 70 de ani!

„Îi transmitem domnului Florian Dumitrescu <<La mulți ani!>> din partea clubului nostru, o legendă a UTA-ei. Multă sănătate și multe bucurii!”, e mesajul transmis, în numele UTA-ei de azi, de directorul general Codru Grădinariu.

Florian Dumitrescu se bucură acum de rolul de bunic, fiica sa dăruindu-i doi nepoței, un băiețel de un an și zece luni și o fetiță de trei luni! Fotbalistul de altădată a primit cu drag urările Bătrânei Doamne: „Abia aștept să promoveze UTA! Aradul trebuie să fie lângă echipă cu tot ce are, pentru că e păcat ca un oraș cu asemenea tradiție în fotbal să nu fie pe prima scenă”.

Născut în București pe 27 octombrie 1946, Florian Dumitrescu a venit la UTA în 1966, după ce fusese remarcat la Minerul Anina de antrenorul Coco Dumitrescu.

Dublu campion al României cu Bătrâna Doamnă, pentru care a jucat timp de cinci ani, Florian Dumitrescu rămâne în istorie drept marcatorul celui mai „greu” gol al UTA-ei, cel din meciul tur cu Feyenoord Rotterdam, din Cupa Campionilor Europeni. Pentru conformitate, a fost 1-1 în Olanda și 0-0 la Arad, roș-albii reușind rezultatul ce uimea întreaga suflare fotbalistică din lume: eliminarea campioanei en-titre a lumii din cea mai importantă competiție europeană.

De cinci ori internațional al României, Dumitrescu a petrecut apoi trei ani la Dinamo București (a fost campion în 1972-1973), un sezon a jucat la Steaua, alte trei campionate a îmbrăcat tricoul Petrolului Ploiești, iar ultima parte a carierei din iarbă a trăit-o la FC Olt (două sezoane), unde a fost și conducător. Mai recent, a fost observator federal.

La mulți ani, Florian Dumitrescu!

Foto: în urmă cu șase ani, generațiile din 1970 de la UTA și Feyenoord au fost din nou față în față, la Rotterdam. Florian Dumitrescu (dreapta), alături de cel care i-a fost adversar în  meciul tur, Piet Romeijn

uta-arad.ro









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button