National Sebis

Un sârb pentru fotoliul de lider! Basic: „La Sebiș sunt condiții de performanță”





Etapa din weekend în seria 4-a a Ligii III-a a fost una favorabilă pentru Național Sebiș. Învingătoare în deplasarea de pe Bega, în fața „satelitului” lui ACS Poli, trupa de pe Crișul Alb a profitat de remiza Galdei în derby-ul județului Alba cu Ighiul și s-a așezat confortabil în fotoliul de lider.

Omul de trei puncte a fost un fundaș, singurul jucător străin din lot. Igor Basic a început fotbalul la 5 ani la Zrenjanin, a mai trecut apoi pe la echipele de copii și juniori ale lui Partizan Belgrad și OFK Belgrad, la Sebiș transferându-se de la echipa de seniori a lui Zrenjanin, din eșalonul trei al fotbalului de peste Dunăre. Sârbul e la al doilea campionat în tricoul „alb-albastru”, dar în returul sezonului trecut nu a evoluat prea mult. Cel puțin la începutul primăverii, Basic a plătit tribut și regulii jucătorilor extracomunitari și asta pentru că Naționalul a contat pe mult mai experimentatul Petrovic.

Spre finalul campionatului a primit destule minute, marcând și un prim gol pentru echipa preluată din nou de Călin Cojocaru din mâna lui Rică Neaga. O făcea pe 15 aprilie, în succesul cu 2-0 al Sebișului în fața celor de la Mama Mia Becicherecul Mic. Sâmbătă, la cei 1,92 metri ai săi, și-a plasat din nou lovitura de cap împotriva unei alte echipe timișorene pentru trei puncte foarte importante. „Când intru pe teren, dau totul, încerc să-mi ajut echipa cât pot mai bine. Treaba mea este să blochez atacurile adverse, dar, când e cazul, ajut și atacul la fazele fixe. Golul e un bonus pentru mine, sunt fericit pentru victorie”, a spus fundașul de 20 de ani.

De două etape, Basic formează un cuplu de fundași centrali foarte tânăr cu Mircea Stupu (19 ani). „Îi mulțumesc antrenorului pentru încredere, sper să mai primesc și alte șanse. Mă înțeleg bine cu Mircea, dar și cu orice alt fotbalist din lot. De fapt, acesta ar fi atuul nostru, faptul că suntem uniți, suntem cu toții prieteni. Nu cunosc exact toate echipele din serie, dar eu zic că avem una dintre cele mai bune din campionat. Merităm să fim pe primul loc, sperăm să nu mai cedăm această poziție până la final. Eu mă simt foarte bine, la Sebiș sunt condiții de performanță și suntem datori să luptăm pentru promovare”, a adăugat sârbul, care împarte camera de la mini-hotelul de la stadionul „Crișana” cu alți doi fotbaliști tineri, Daniel Clej și Vali Lup.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button