Fotbal judetean

Foștii „miniștri” ai apărării la Ineu anticipează ciocnirea Pecica – Lipova: „Puncte importante, pe care nu vrem să le ratăm”





Mai sunt patru etape până la coborîrea cortinei peste turul ediției 2016-2017 a Ligii a IV-a. Prin victoria din derby-ul cu Lipova, Crișul are mari șanse să câștige titlul neoficial de campioană de toamnă, dar „șoimii” lui Radu Pop nu se dau bătuți. Au o serie de meciuri foarte grele ce începe mâine, la Pecica și continuă cu Felnacul, Sântana și, în fine, Păulișul.

Combatantele implică în luptă aproape toată echipa de anul tecut a Ineului în Liga a 3-a. Wild și Huțanu au intărit Pecica, în timp ce Lipova contează pe Bujor, Kocsis, Bier, Tomuț, Filimon și Șulumbechean.

După ce Tudoroiu a greșit în câteva meciuuri, Wild și Bier chiar au făcut un cuplu solid de fundași centrali în Țara Zărandului, iar mâine se vor afla față în față pentru a închide spațiile în fața porților apărate de Ciornei, respectiv Bujor. „Atti e un jucător profesionist, de valoare și caracter, care poate juca pe mai multe posturi. În plus, are și multă experiență acumulată în atâția ani din primile trei ligi, poate, totuși, nu prinde o zi prea bună mâine. Oricum, reîntâlnirea cu foștii mei colegi de la Ineu va fi plăcută, sper – însă – ca echipa mea să câștige mâine. Sunt puncte importante în joc, vrem să le păstrăm la Pecica, deoarece ne propunem să terminăm cât mai sus în clasament. După locurile din clasament, se poate spune că Lipova pornește cu prima șansă, dar avem arme să-i batem”, spunem Ewald Wild, fundașul de 23 de ani crescut de UTA.

La rândul său Bier își aduce aminte cu plăcere de perioada în care îl avea pe Wild alături la Ineu, dar mâine ar dori să-l întristeze puțin. „Ewald (n.a. Wild) și Petrică (n.a. Huțanu) sunt jucători de calitate, chiar aș fi vrut să-i am colegi și la Lipova, deși, la rândul nostru, avem fotbaliști cel puțin la nivelul lor. O să-i salut, după care, timp de 90 de minute, vom fi adversari. Probabil, și ei vor să ne bată, mai ales că nu au nicio presiune, dar nici noi nu concepem să pierdem puncte la Pecica. Avem de recuperat niște puncte în fața Crișului, vom juca la victorie în fiecare meci. E important să nu primim gol, dar și mai important să marcăm un gol mai mult decât adversarii”, a menționat Attila Bier.

Ambele echipe au absențe importante la acest meci. La Pecica, Marinescu e accidentat, iar Roșuț – suspendat. Totodată, atacantul de culoare, Idris, a „dezertat” de câteva săptămâni. Dincolo, Gherghel e suspendat, iar Piț se confruntă cu niște probleme personale și nu poate juca mâine.

Formații probabile:

Pecica: Ciornei – Dolga, Șiclovan, Wild, V. Fritea – Moldovan, R. Fritea, Vasilca, Ponta – Arsene – Huțanu.

Lipova: Bujor – Pantea, Pașcu, Bier, Tomuț – Orza, S. Popa, Simion, Filimon – Gîlcă, Vasinc

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button