UTA Arad

Rivali pe străzi și în tribune, „ultrașii” uniți prin dragoste și pasiune. Jandarmii – „oile negre” ale derby-ului





Inevitabil, la o „ciocnire” Arad – Timișoara sângele susținătorilor dă în clocot. Unii se manifestă doar pe stadion, prin cântece și încurajări ale favoriților, alții au războaie și în stradă.  Conflictele de azi, de pe Calea Timișorii, au avut la bază și aroganțele „alb-violeților” într-o zi dimineață de duminică, când omul de rând poate se odihnește sau merge la biserică.

Girați de jandarmi, care le-au permis să parcurgă drumul de la Gara CFR (ne întrebăm de ce fanii nu au putut fi debarcați în „halta” Aradul Nou, mult mai aproape de destinația finală) la arena „Motorul” prin buricul târgului, suporterii timișoreni au dat un adevărat recital sonor, perturbând liniștea și circulația. Fanii „alb-violeților” nu au putut scăpa nici ocazia să se pozeze în fața Primăriei, semn că pot face ceea ce doresc chiar și la kilometrul  zero al orașului rival. Grupată pe Calea Timișorii, galeria arădeană încercat să le dea o lecție celor de pe Bega, conflictele fiind – însă – sporadice.

banner

Însă, tot jandarmii, mai precis o „minte luminată” între ei avea să iasă în evidență printr-o execuție ca în filmele mafiote. Dorind să oprească elanul unui suporter al UTA-ei, „organul” l-a lovit cu bastonul în moalele capului („Îmi pare rău de acel suporter care este lovit grav, eu cred că violența trebuie să o lăsăm deoparte, nu să sărim la bătaie și să arătăm că suntem nu știu ce Superman. Eu cred că fiecare trebuie să își apere culorile, dar violența nu trebuie să existe în sport și în viață. Legat de torțe, suporterii vor să facă spectacol, e normal, e interzis doar de la un anumit punct, nu au voie să arunce de mai multe ori pe teren” – spunea după meci Laurențiu Roșu). Orice pui de conflict s-a oprit din acel moment, iar timișorenii s-au înghesuit într-o curte închiriată pe strada Constituției, în timp ce „tifosii” echipei fanion a Aradului și-au luat locurile în peluza de pe „Motorul”. Aici au fluturat steagurile special confecționate pentru vizita lui Poli, au cântat și scandat, dar au și afișat două bannere ce le-ar fi uns inima și rivalilor lor timișoreni: ”Suporterii pot fi plătiţi, istoria poate fi cumpărată / Dragostea şi pasiunea ultraşilor – niciodată” și ”Echipele de tradiție au acel ceva / Ce Recaș, Astra, Chiajna nu pot cumpăra”.

Este clar că în lipsa galeriei poliste de pe stadion, spectacolul tribunelor, atât cât se putea face la o capacitate de 2000 de locuri, a fost incomplet. Ba, mai mult, arena nici nu a fost plină din moment ce sectorul „răsărit” înainte de barajul cu Călărașiul a fost aproape gol. Ce s-a întâmplat, nu putem știi cu adevărat. Ceea ce am remarcat a fost agitația lui Codru Grădinariu, care se plângea de atitudinea jandarmilor (aceiași jandarmi?!), care ar fi oprit inclusiv oameni cu bilete la porți pentru simplul fapt că lor nu le ieșea calculul cu așa zisul procent de siguranță. Câțiva dintre arădeni au fost aduși personal de directorul general pe stadion, dar, probabil, au fost și persoane care au făcut cale întoarsă de la stadion deși plătiseră biletul.

FOTO: Ciprian Petcuț

10 comentarii

  1. Total dezamagit de atmosfera atat din tribuna, cat si cea din peluza. Nu acuz pe nimeni, dar am o nelamurire si m-as bucura daca as primi un raspuns pertinent in legatura cu coregrafia anuntata de galeria utista. Potrivit anunturilor oficiale, s-a strans suma de 2950 lei din donatiile suporteriilor la cele trei meciuri de acasa, plus, probabil, suplimentar din cotizatiile anuale si alte surse de la SCU. Acum vine intrebarea: Cateva steaguri si niste fumigene a putut costa pentru mult anuntata coregrafie de care ati avut nevoie (si) de ajutorul nostru?

    0
    0
    1. Au fost 350 de steaguri, cat este capacitatea peluzei. Poti sa te interesezi pe forum cat au costat materialele: incepand de la Panza pentru steaguri, panza pentru mesajul de gard, panza pentru mesaje, tevile pentru steaguri, vopselele, pensulele, scotch-urile etc.

      0
      0
    2. + daca aveam la dispozitie o peluza cu o capacitate mai mare faceam altceva! Dar intr-o peluza in care sunt 3 randuri, nu ai prea multe variante din pacate.

      0
      0
  2. Sper ca jandarmul ala sa fie gasit, judecat, condamnat.Este si de datoria presei ca acest nefericit eveniment sa nu fie repede uitat iar vinovatul ss scape nepedepsit.

    0
    0
  3. 1. Trebuie sa primim o explicatie acceptabila pentru faptul ca o peluza a fost goala. Fie nu au fost lasati cei cu bilete,ceea c este ilegal, fie biletenle s-au vandut aiurea. Puteau fi lasati timisorenii. 2.Nu trebuie data vina pe jandarmi, ei nu lovesc decit derbedei infierbantati, care sar la bataie. De ce ultrasii aradeni au sarit sa atace coloana timisoreana ? Astia se cheama suporteri ? 3. Presa a supralicitat acest meci de rahat, jucat pe un teren de tip maidan, in conditii inumane. Pina la urma UTA s-a aratat incapabila sa se ridice la inaltimea cerintelor , in special conducrea si jucatorii, lui Rosu nu ai e sa-i ceri,…daca nu-i dai jucatori. S-a dus si anul asta promovarea ( spre satisfactia Primariei, a conducerii, a unor jucatori…)

    0
    0
  4. Ion stii de ce a fost peluza goala deoarece oameni in loc sa mearga sa stea pe scaune au stat pe culoarele de acces de exemplu eu am abonament in tribuna 2 in fata locului meu stateau 3 oameni care nu stateau pe nici un loc (oare unde trebuia sa stea) l-am intrebat pe unul de ce nu merge la peluza goala raspuns ca prefera sa stea acolo stateam ca sardinele (la fel si la peluza noastra) din pacate si acest meciuni erau acolo doar sa injure pe Poli. Din pacate prin acest mod de a sta in stadion le-am dat apa la moara celor din cimisoara ca ne-ar fi fost frica de ei sa nu intre pe stadion in accea peluza. Nu aradeni au sarit prima data la bataie iar un jandarm conform legi care ar trebui sa o respecte nu da la cap deci un pic mai atent la ce scriem. Terenul a fost cel mai important aliat al cimisorenilor efectiv nu se putea combina iar pentru asta nu cred ca trebuie sa acuzam conducerea clubului acestia sunt in alta parte ( sunt aproape sigur ca pe un teren bun castigam lejer) jucatori au incercat dar nu puteai face nimic ( in prima repriza la o lovitura libera ezecutata de Burla pe langa poarta acesta ii zice lui Rosu ” Mister n-am putut sa imi fac pasi ca zbor in cap alunec ii namol” din pacate pentru mine aceasta este imaginea meciului de ieri.

    0
    0
  5. Cine a girat trecere galeriei timisorene prin tot orasul daca nu aveau bilete la meci sau o fi fost vrun miting si noi nu stim pt conturbarea linisti si ordini publice cate amenzi s au dat sa vedem cum o scalda jandarmeria asta de 2 lei care nenorocesc oameni pe strazi din exces de zel daca mai apar si imaginile cu suporteru lovit fara motiv de jandarmi e cam groasa

    0
    0
    1. se pare ca au facut ceva contract de inchiriere cu aradenii aia pentru curte pe strada Constitutiei si asa au primit de la jandarmi aprobare si insotire pana la acea adresa …

      0
      0
  6. Ioane ,ai dreptate ca UTA. nu sa ridicat la inaltimea cerintelor a acestui derbi, dar treaba aceasta a cauzat si starea terenului foarte prost,inpracticabil care a daunat mult jocului . Dar, si daca ar fi fost bun terenul, UTA. ,tot de furca avea cu Cimisorenii care nu au o echipa cine stie ce, dar nici proasta, ci au jucat al naibii de ambitiosi si cu tupeu si putin a lipsit sa nu plece victoriosi dar nu ia lasat Andor si bine totusi ca a iesit asa. Asa sa joace si UTA. la ei in retur, cu ambitie si determinare. Recunosc ca, la nervii pe care ii aveam cand Chindris a ratat al 2 lea penalty, i-am facut panarame pe jucatori si demisia lui Rosu. La nervi omul zice multe si ii pare rau, dar si asta este o consolare pt. ei ca sa joace mai bine si sa ia aminte din greselile pe care le fac in momente cheie pt. ca fotbalul te taxeaza. Si nu mi sa parut normal ca, Alex sa ma jigneasca in halul asta pt. ce am scris si daca am scris, am scris pt. dragoste de UTA.La iarna, Rosu trebuie sa ceara conducerii jucatori buni care sa aiba dubluri la Stratila, Andor etc. Forta UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button