UTA Arad

Roșu: „Îmi pare rău pentru suporteri, am vrut enorm să câștigăm. Pe viitor poate se rezolvă și problema terenului”





UTA a oprit seria victoriilor chiar în fața rivalilor de pe Bega. Sigur, starea gazonului și-a pus clar amprenta asupra disputei, în majoritatea zonelor de teren găsind nămol în stare pură, iar despre construcția fazelor ofensive pe baza unor trasee stabilite înainte nici nu se poate vorbi.

Chiar dacă au avut inițiativa și ocaziile mai multe, utiștii au smuls remiza doar în minutele de final, după reușita lui Andor. „Ați văzut și dumneavoastră cum a fost terenul… Dar chiar și așa am încercat și am avut ocazii. Atât în prima parte, cât și în a doua am vrut să ajungem pe benzi și să centrăm, ne-a reușit asta, dar nu am reușit să înscriem. Chiar și așa, am insistat până în ultimul minut, iar după golul lui Andor chiar am crezut că putem câștiga acest meci. Sunt trist, pentru că am vrut să batem pentru suporterii din Arad, pentru oamenii care s-au străduit să ne pună la dispoziție un gazon bun. În ultimele trei zile au fost fani, oameni din conducere, elicopter, s-a încercat totul pentru a avea un gazon practicabil și să jucăm în condiții cât de cât normale. Am primit gol pe o fază fixă, pe o neatenție și e păcat, căci ocazii am avut destul de multe”, a spus Laurențiu Roșu la finalul derby-ului cu ASU Poli.

Tehnicianul a lăsat să se înțeleagă că nu a agreat decizia lui Horațiu Feșnic, aceea de a-l trimite din nou pe Marius Chindriș la punctul cu var după ce acesta marcase inițial în minutul 73. „Ce pot să mai spun de arbitraj? A fost penalty, Chindriș a marcat, de multe ori la astfel de faze jucătorii intră în careu și nu se repetă lovitura. Acum s-a repetat. Eu sau colegii mei nu intervenim înainte sau în timpul partidei pentru a le spune executanților de lovituri de la 11 metri cum ar trebui să bată. E strict alegerea lor, dar nu suntem deloc supărați pe Chindriș. Sunt jucători mai mari care au ratat penalty-uri”, a adăugat fostul internațional.

Acesta a fost întrebat dacă nu regretă faptul că ales Aradul, fără să știe cu exactitate ce îi oferă orașul ca și suport pentru practicarea meseriei sale în condiții normale. „Eu am acceptat să vin la UTA, deoarece cred în acest proiect și nu îmi pare rău că am făcut-o. Mi-aș dori ca și la antrenamente, dar și la meciuri, să am un teren biliard, asta e dorința fiecărui antrenor și jucător atunci când vrei fotbal de performanță. Dar am avut ghinion și cu ploaia, de când am venit la Arad, a plouat săptămânal. Trebuie să scoatem maxim din meciurile pe care le disputăm în acest condiții. Până la urmă, și adversarii au jucat pe același teren, din păcate a plouat două zile la rând, apa nu a avut când să se scurgă deoarece nu e un drenaj foarte bun aici. Poate, pe viitor, se va rezolva această problemă. E păcat pentru că aș fi dorit să avem un joc mult mai bun prin pase, să construim mai mult, să avem situații de a marca, dar nu s-a putut din cauza terenului. Ați văzut de câte ori mingea s-a oprit în mocirlă. Dar, repet, și așa însă dacă numărăm ocaziile cred că meritam să câștigăm”, a concluzionat Roșu.

FOTO: Ciprian Petcuț









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button