Fotbal judetean

Donca: „Nu am mai trăit demult un asemenea meci“ vs. Cuedan: „Mentalitatea nu o poți antrena“





Unirea Sântana și Victoria Felnac au oferit sâmbătă după-masă o partidă agreabilă, mai ales în a doua sa parte. Cele patru goluri au venit în utimele 20 de minute, iar gazdele au punctat de trei ori în ultimele șase minute ale confruntării! Așa cum era normal, stările de spirit au fost total opuse în cele două tabere după ultimul fluier.

„Acesta e fotbalul, am plătit tribut greșelilor individuale. Am primit golul egalizator din zonă centrală, acolo unde am avut un nucleu de jucători cu densitate, nu înțeleg cum a reușit Vuin să tragă de acolo. La golul doi nu poate să existe o așa lipsă de inerție a jucătorilor în mentalitate, nu se poate să fi surprins cu o minge trimisă rapidă în careu într-un asemenea moment al jocului. Nu e posibil să nu ceri fluierul arbitrului, să nu te așezi în fața mingii. Asta este, plătim tribut pe mentalitea jucătorilor din România, mai ales a celor din Liga 4-a. Pentru că până la urmă despre asta vorbim, despre mentalitate. Noi cu o altă mentalitate puteam să avem mai multe puncte, dar acesta ne este locul, până la urmă. A fost și lipsă de concentrare pe final, așa cum spuneam, mentalitatea este cel mai greu lucru de antrenat. Am avut și două goluri anulate, unu nu am înțeles de ce a fost anulat, am avut și destule ocazii, dar acesta e fotbalul la urma urmei”  – Dan Cuedan, antrenor Victoria Felnac.

De cealaltă parte, Dinu Donca a declarat: „Nu am mai trăit de mult timp un asemenea meci, trebuie să îl întreb pe Puia (n.a. Cătălin Puia, președintele clubului) de unde își ia pastilele de inimă. A fost un meci frumos, chiar dacă nu au fost multe ocazii de poartă. S-a văzut că suntem două formații din partea superioară a clasamentului. Prima repriză a fost a noastră fără discuții, în partea a doua am riscat noi și mai mult, s-a jucat cu garda jos. Am luat un gol aiurea, așa cum tot luăm de câteva etape, dar acum trebuie să îi felicit pe băieți că au reușit să revină în ultimele cinci minute, au demonstrat tărie de caracter. Putea și Felnacul să facă 2-0, dar noi am marcat golul egalării și am crezut până la capăt în noi și am câștigat. E o victorie ce ne dă o oarecare stare de liniște așa de final de tur, se putea și mai mult bine, dar puteam fi și mai jos. Noi suntem obișnuiți să fim sus în clasament, dacă nu obțineam astăzi (n.a sâmbătă) cele trei puncte am fi căzut pe locul 6. Acum trebuie să tragem linie, să vedem ce a fost bine, ce a fost rău, e clar că ne mai trebuie jucători pentru a acoperi posturi. În plus, niciun jucător nu a spus că vrea să plece până acum“.

Eroul disputei cu Felnacul a fost Iulian Vuin, experimentatul mijlocaș reușind să puncteze de două goluri în două minute: „Eu sunt de vină că Vuin de patru ani tot spune că se retrage și eu îl tot întorc. Știți cum e vorba aceea, dacă nu ai bătrâni, să-ți  cumperi. El a tras echipa practic după el, dar, per total însă e munca tuturor. Am crezut până la final în această victorie și am avut și în sfârșit noroc”, a adăugat tehnicianul Unirii.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button