Fotbal judetean

Arsene, „jokerul” de 20 de goluri al Progresului: „Probabil, va trebui să promovez cu Pecica pentru a juca în Liga a 3-a”





Toate reflectoarele stagiunii de toamnă în Liga a 4-a au fost puse pe Crișul Chișineu Criș și al său parcurs perfect. Mai mult, echipa lui Mihai Roșca a propus un cuplu de atacanți: Mihai – Modan ce a marcat împreună 28 de goluri, cei doi împărțindu-și frățește reușitele. Golgheterul turului vine, însă, de la o formație aflată în afara podiumului, dar în obiectivul stagional (locurile 2-5).

„Un bonus, o satisfacție”

Pecicanul Mirel Arsene pur și simplu a explodat în cele 15 partide din prima parte a campionatului. A înscris aproape jumătate din golurile echipei sale, mai precis 20 din 41, în condițiile în care postul său de bază este mijlocaș central. Dar, ca și la prima sa „descălecare” la Pecica, adică în urmă cu doi ai jumătate, Dorel Mutică l-a urcat deseori în acest tur pe fotablistul de 27 de ani în atac. „Probabil, am schimbat postul din cauza faptului că am avut probleme de efectiv în atac. Pe de altă parte, Dorel Mutică știa ce pot în ofensivă, fiindcă m-a mai folosit acolo în primul său mandat la Pecica și am dat și atunci destule goluri. Dincolo de ajutorul colegilor, probabil, ce a contat cel mai mult a fost faptul că, nemaiavând sarcinile dinainte, când eram obligat să fac foarte mult faza defensivă, am avut prospețimea necesară pentru execuții, goluri și pase pentru coechipieri. Mă simt ca un fel de joker și-mi place. Dar, până la urmă, nu mi-am făcut decât treaba pentru echipa mea, suntem în obiectiv și asta contează cel mai mult. Sigur, cele 20 de goluri sunt ca un bonus pentru mine, o satisfacție personală să privesc de sus în acest clasament al golgheterilor jucători care au evoluat ani buni și în Liga a 2-a. Pe de altă parte, ar fi fost și mai bine dacă am fi avut parcursul Crișului”, spune fotbalistul Progresului.

 „Ne pare rău că a venit vacanța”

Arsene consideră că startul ezitant a cântărit decisiv pentru parcursul aproximativ al „galben-albaștrilor” în acest campionat. „Am pierdut prea multe puncte până ne-am rodat, până am intrat în ritm, pentru ca acum spre final să ne pară rău că am intrat în vacanță. Ne-a lipsit ceva în special în fața echipelor cu pretenții, în timp ce înfrângerea cu Șimandul o trecem la capitolul accidente. Asta e, trebuie să ne mulțumim și cu acest loc 5 și cu speranța că la primăvară, poate cu două-trei achiziții, vom face treabă și mai bună. Nu cred că deocamdată ar fi nevoie de mai mulți fotbaliști, facem din omogenitate și forța grupului punctul nostru forte. Poate, la anul, dacă obiectivul devine mai îndrăzneț, ar putea veni mai mulți jucători”, a adăugat „bomberul” Ligii a 4-a.

„Nu prea există stabilitate financiară la Liga 3-a”

Mirel Arsene nu mai este la prima tinerețe și, deocamdată, a evoluat doar la nivel de județ. A fost ofertat campionatul trecut de Ineu, dar se felicită că nu a dat curs. „După cum se vede nu prea există stabilitate financiară la Liga 3-a, sau, mai bine spus, sunt puține echipele care și-ți dau ceea ce-ți promit. Cum de la Liga 2-a mi-am luat demult gândul, probabil nici în eșalonul trei nu voi ajunge prea curând. Eu și lucrez, nu doar joc fotbal pentru Pecica. E greu de crezut că se va găsi un club care să-mi ofere măcar pe termen mediu un salariu care să mă determine să renunț la serviciu și să mă ocup numai de fotbal. Nu văd cum aș putea să le împac ambele și să mai dau și randament. Eu la discuții am fost și sunt deschis mereu, dar sunt tot mai convins că, în cazul în care nu voi promova cu Pecica, voi rămâne să joc în județ. Personal, ca și pecican, dar și restul colegilor mei, am fost foarte afectați de pierderea barajului cu Ighiul, nu știu când vom mai avea o asemenea oportunitate. Dacă nu, rămân să joc în județ, chiar mă simt bine, mai ales că o fac cu plăcere alături de băieți de caracter. Câteodată, cu Ponta sau Răzvan Fritea chiar ne găsim și cu ochii închiși pe teren,  ne simim bine și, până la urmă, asta e cel mai important”, a adăugat fotbalistul.

Chiar în ultima etapă a turului, cea de sâmbăta trecută de la Vladimirescu, Arsene a înscris nu mai puțin de patru goluri în contul echipei sale, dar a reușit și două „assisturi” în succesul Progresului cu 8-1.









Un comentariu

  1. Bravo baiete, sper ca in primavara sa dublezi numarul de goluri si sa va clasati pe un loc bun in clasament. Succese!!!!!⚽⚽⚽⚽⚽

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button