UTA Arad

„Bătrâna Doamnă”, cu aceeași foame de puncte și în retur: „Vâlcea, o echipă după chipul și asemănarea antrenorului”





Echipa fanion a Aradului trebuie să se obișnuiască să joace în luna decembrie în Zăvoi. A făcut-o anul trecut, în ultimul meci oficial al anului, în a cincea etapă a returului și a remizat la zero cu o ocazie mare ratată de Michel Vlad în minutele de prelungire, dar și un penalty apărat de Miron. Cu acea ocazie, oltenii rămâneau pe primul loc al seriei de Vest a ligii secunde, la egalitate cu FC Baia Mare. Acum, UTA dispută prima rundă a returului și are parte de ultima deplasare a lui 2016 la Râmnicu Vâlcea, unde – însă – dă peste o echipă aflată mult sub ea în clasament.

Arădenii au strâns aproape dublul punctelor echipei vâlcene, dar Laurențiu Roșu nu se lasă dus de val. Pare că și-a făcut bine lecțiile cu privire la adversarul de mâine și e pregătit să o cotracareze, chiar dacă nu contează pe doi dintre „senatorii de drept”, Burlă și Strătilă. „Vâlcea e o echipă care încearcă să joace fotbal, e creoită după chipul și asemănarea antrenorului. Jerry Gane, pe unde a antrenat, a încercat să construiască și să atace prin pase, nu joacă direct, cu mingi lungi. Cred că vâlcenii  ar putea  să fie mai sus în clasament, unele meciuri le-au pierdut la limită și are un lot destul de bun de jucători în comparație cu echipele din partea de jos, de lângă ei. Nu cred că va reveni Costea, l-am văzut când a făcut ruptură în meciul de la Călărași, în rest îl au pe Dina în atac, Stana, pe care îl știți de la Ceahlăul, un mijlocaș tehnic, Munteanu, din Arad, fundaș central cu experiență.. Am înțeles că terenul destul e OK față de terenurile pe care am evoluat până acum. Sper, doar, să nu fie înghețat la ora partidei”, a menționat antrenorul „alb-roșilor”.

Mijlocaşul echipei CSM Râmnicu Vâlcea, Daniel Stana a fost sărbătorit azi în vestiar, acesta împlinind vârsta de 34 de ani. Experimentatul mijlocaş speră ca echipa sa să câştige derby-ul de mâine, cu UTA, pentru a mai atenua din neîmplinirile primei părţi a sezonului, una sub aşteptări pentru „alb-albaştri”. „Este final de an, ultimul meci acasă, cu UTA, trebuie tratat ca oricare joc, sperăm să obţinem victoria. Ne-am dorit să jucăm la victorie în fiecare meci, dar conjuctura face ca locul din clasament să fie unul mai jos decât ceea ce ne doream. Cu siguranţă, locul nostru în clasament este mai sus. Luăm meciul de mâine şi este important să câştigăm, apoi vedem ca vom face şi la Timişoara. Îmi doresc să terminăm cu bine cele două etape din retur, în iarnă vom analiza şi vom vedea ce va mai fi, dacă vom continua sau nu împreună”, a declarat mijlocaşul oltenilor, unul dintre remarcații lui Laurențiu Roșu, pentru liga.2ro.

Antrenorul vâlcenilor, Jerry Gane, nu poate conta pe vedeta Florin Costea, dar nici pe Georgescu, Drăghici şi I. Marian, toţi accidentaţi. Partida CSM Râmnicu Vâlcea – UTA, contând pentru prima etapă din retur se va disputa sâmbătă, cu începere de la ora 12, pe stadionul Municipal din Râmnicu Vâlcea. Meciul este transmis în direct de Digi Sport1 și Dolce Sport1.

Formații probabile:

Râmnicu Vâlcea: Căbuz – Samson, I. Neag, Cr. Munteanu, D. Dumitraşcu – D. Stana, C. Cristea – Ad. Cârstea, C-tin. Stoica, Vasile – M. Dina.

UTA: Miron – Polgar, Manea, Gligor, Filaret (Copaci) – Costin (Copil), Chindriș, Tănase, Andor – Curtuiuș, Petre.

Arbitri: Marius Omuț (Oradea) – Ovidiu Timar (Marghita), Răzvan Nistoran (Reșița). Rezervă: Mihai Amorăriței (Cîmpina)

Observatori FRF: Mircea Ciglenean (Cluj), Felix Grigore (București)

FOTO: UTA Media Design

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button