UTA Academie

Antrenori utiști, mulțumiți la Under 17: „E meritul jucătorilor, sunt câțiva care nu au lipsit de la niciun antrenament. Le dorim să ajungă fotbaliști!”





Puștii „Bătrânei Doamne” au avut o toamnă de excepție în Liga Elitelor. Din 16 partide disputate au pierdut pe drum doar 5 puncte, pentru un loc 2 ce le face cinste, dar îi și duce foarte aproape de „careul de ași” la nivel de țară. După primele etape din retur, distanța dintre UTA și principala urmăritoare, Csikszereda Miercurea Ciuc, s-a mărit la 8 puncte, ceea ce înseamnă că turneul final de la Mogoșoaia se vede tot mai clar.

Chiar astăzi, „roș-albii” au câștigat o partidă complicată, în compania celor de la Centrul de Excelență Timișoara. A decis golul fundașului Deliman din final, iar utiștii au parte de o vacanță liniștită, optimistă. „Ne așteptam la un asemenea meci greu, cu o școală de fotbal ce are condiții de pregătire superioare nouă, dar important este că am reușit să câștigăm. Per ansamblu, am fost echipa mai bună, ce și-a creat ocazii mai multe, dar și mai important e faptul că acum avem 8 puncte peste echipa de pe locul 3 din clasament și în acest moment ne putem gândi la turneul final. Dacă reușim asta, e cu atâta mai bine în special pentru jucătorii noștri. Practic, la cum se prezintă clasamentul înainte de această pauză de iarnă și având în vedere că am jucat tur-retur deja cu Ciucul și Centrul de Excelență, șansele să ajungem la Mogoșoaia sunt mari. Dar, pe de altă parte, în fotbal e posibil orice și trebuie să fim atenți. Sperăm să ne mai întărim, să mai aducem vreo doi-trei jucători, suntem deja în discuții cu câțiva. În primul rând, numeric nu stăm tocmai bine și azi am trecut doar 17 jucători pe foaie. De aceea, consider că momentan nu suntem pregătiți pentru turneul final, deși suntem pe locul 2. Ca exprimare, ca joc, am putea și mai mult”, a spus Costel Bogoșel, unul dintre cei doi tehnicieni ai UTA-ei Under 17.

Colegul său, Mihai Petcuț, spunea după meciul cu timișorenii că nu a mai fost atât de fericit de când o promova pe Gloria în Liga a 3-a în urmă cu mulți ani în urmă. „Trebuia să profităm de șansa de a ne distanța față de Ciuc, în condițiile în care acum câteva zile ne consideram în vacanță. Le-am explicat jucătorilor că numai jucând cu ambiție și agățându-ne de fiecare minge până în ultimul minut vom câștiga azi și așa a fost. Băieții au avut un parcurs excelent, merită sincere felicitări. Reprezintă cu cinste clubul UTA, știu ce vor de la fotbal și mulți dintre ei vor ajunge departe dacă o merg pe linia aceasta”, a spus antrenorul sosit în această vară la gruparea fanion a Aradului.

Cât a progresat echipa în această toamnă și ce-și propune în viiorul apropiat? „Dincolo de prezența la turneul final, ne dorim ca acești băieți să joace cât mai bine și să facă pasul următor, adică spre Liga 3-a. Probabil nimeni, nici chiar noi nu ne așteptam să terminăm anul pe locul 2. Vă spun sincer, pentru că nivelul este destul de ridicat, sunt câteva echipe, cum e și Miercurea Ciuc, care oferă condiții senzaționale. Meritul e în mare măsură al copiilor. Ei și-au dorit, și-și doresc, vin la antrenamente, nu lipsesc, am chiar câțiva jucători care nu au nici măcar o absență din vară încoace. Încă odată îi felicit și le doresc să ajungă fotbaliști”, e răspunsul lui Bogoșel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button