Baschet

Atât de aproape de surpriză…Univ Goldiş ICIM Arad – Sepsi Sf. Gheorghe 63-69





Excelent start de meci în faţa campioanei en-titre pentru Univ Goldiş ICIM Arad. Trupa lui Stacey Nolan a pornit ca din tun, reuşind să aibă la jumătatea confruntării un avans de 5 puncte, pe un joc ofensiv condus de Nagy, Mc Guire sau Stroman, dar şi pe o defensivă de fier, cu 30 de recuperări. De partea cealaltă Pfirman şi Thompson au ţinut trupa din Covasna în viaţă.

În partea secundă, deşi Nagy a deschis seria marcatoarelor, Sepsi a revenit spectaculos şi a egalat prin Jeffrey la 43, după care Pfirman şi Părău au pus puncte importante pe tabelă. Aradul a gâfâit în start de sfert 3, cu aproape 4 minute fără punct marcat (45-49)! McGuire a dat semnalul revenirii şi Aradul a rămas în cărţi cu 10 minute înainte de final, scor 50-52, după o repriză a 3-a dominată de campioane.

Dacă Jeffery a marcat prima în sfertul 4, Hadzovic a replicat cu o triplă: 53-54. Din păcate, momentul nu a fost speculat de „galben-albastre”, ba, dimpotrivă, Thompson cu 5 puncte consecutive, şi mai apoi rezerva Kilin, cu o „triplă”, au îngropat speranţele, pentru un 53-63! Degeaba Nagy a fost peste tot, bifând cea mai bună evoluţie stagională, căci Strotman a stricat absolut tot ratând două „libere” la scorul de 63-67.

Sepsi e echipa ce domină campionatul şi a avut maturitatea necesară unei victorii scurte, după un joc, însă, în care a fost muncite rău de tot. Rămâne un final de an cu eşec pentru Arad, dar cu o evoluţie bună, dacă excludem acel păcătos sfert 3, ce sa dovedit decisiv. Fetelor lui Nolan nu le rămâne decât strângă rândurile să să pregăteasc cu atenţie jocurile cu Satu Mare, Alexandria sau Tg. Mureş, şi, de ce nu, chiar Târgovişte, pentru a putea ajunge acolo unde îşi doresc, adică în play-off.

Formații și marcatoare:

ICIM: Nagy 20, McGuire 12, Hadzovic 9 (1×3), Stroman 9, Karakasevic 7, Pasic 6

Sf. Gheorghe: Jeffrey 16 (1×3), Thopson 16, Pfirman 15, Marshall 8, Părău 6, Huţanu 5, Kilin 3 (1×3). Au mai jucat: Harris, Stoenescu.

Sursa foto: Valentin Marian









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button