Liga a 3-a

Săulescu, Bozian și N’Doye salvează onoarea seriei a IV-a: Sebișul – una dintre cele patru formații de Liga 3-a ce nu a cunoscut gustul remizei în toamnă





Federația Română de Fotbal a făcut o retrospectivă a turului ediției 2016-2017 a Ligii a 3-a.  În cele cinci serii, s-au adunat 476 de meciuri, trei fiind decise la masa verde, printre care și una din campionatul în care evoluează și arădenele Național Sebiș, Lunca Teuz Cermei și UTA II. Este vorba despre Ripensia Timişoara – Nuova Mama Mia Becicherecu Mic 3-0, ca urmare a scandalului iscat în tabăra „pizzerilor” legat de antrenorul Cosmin Stan.

În confruntările disputate pe teren s-au marcat nu mai puțin de  1.531 de goluri, acestea purtând semnătura a 650 de jucători. Cele mai multe goluri, 15 la număr, au fost consemnate în etapa a 9-a a seriei a doua, în meciul Înainte Modelu – Arsenal Malu, câştigat de gazde cu 14-1, acesta fiind scorul turului de campionat.

În ceea ce îi priveşte pe cei mai buni marcatori din toate cele cinci serii ale actualei ediţii de campionat, lider este atacantul celor de la Atletico Vaslui, Valentin Buhăcianu, cu 16 reuşite. Acesta e urmat de alți opt fotbaliști, niciunul din seria a IV-a, care au între 10 și 14 goluri marcate în stagiunea de toamnă. De abia la cota 9 găsim un jucător din seria arădenelor și anume pe Ousmane N’Doye, care – însă – a „înghesuit” toate reușitele în ultimele patru runde din tur.  De abia în dreptul cifrei 8 găsim doi fotbaliști ce au legătură cu județul nostru. Dragoș Săulescu e golgheterul Sebișului, iar nădlăcanul Bogdan Bozian – cel al Lugojului.

Numele celor de la Național Sebiș mai apare și când vorbim despre formațiile ce nu au cunoscut gustul remizei în tur. Trupa lui Cojocaru a bifat 9 victorii și patru eșecuri, fiind singurul lider dintre cei cinci care nu știe ce înseamnă egalul.  Arsenal Malu (seria a II-a), CS Şirineasa (seria a III-a) şi Pandurii II (seria a IV-a) sunt celelalte formații ce nu iubesc semnul X.

Partea a doua a campionatului Ligii a 3-a debutează pe 4 martie.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button