UTA Academie

UTA Under 17 deschide seria reunirilor în fotbalul arădean: „Prezența la turneul final, o șansă importantă pentru copii”





Dacă primele două „garnituri” ale „Bătrânei Doamne” se reapucă de treabă pe 16 ianuarie, formația ce reprezintă cu succes culorile „roș-albe” în Liga Elitelor Under 17 și-a programat reunirea ceva mai repede. Inițial, data primului antrenament trebuia să fie 10 ianuarie, dar: „Condițiile meteo, respectiv temperaturile foarte scăzute ne determină să amânăm prima întâlnire a anului.  Nu va fi marți, însă sperăm ca cel târziu joi sau vineri să intrăm în pâine”, spune Mihai Petcuț.

Împreună cu Costel Bogoșel, colegul său de pe banca UTA-ei Under 17, Petcuț a stabilit deja în mare un program de pregătire pentru această iarnă. „Timp de o lună de zile ne antrenăm la Arad, avem programate deja și câteva amicale și anume „duble” cu Centrul de Excelență Deva și LPS Bihor, dar și un test cu Mailatul. Pe 18 sau 19 ianuarie plecăm la Felix pentru un cantonament de 7-8 zile, după care intrăm în linie dreaptă pentru primul meci pe puncte al anului. Începem pe 18 martie cu o deplasare la Târgu Mureș”, mai spune Petcuț.

În Seria de Vest mai sunt de disputant doar opt partide la primăvară, Ardealul Cluj și UTA fiind mari favorite pentru calificarea la turneul final, ce va avea loc în vară la Mogoșoaia. „E drept, avem 8 puncte în fața celor de la Timișoara și Miercurea Ciuc, în condițiile în care am jucat deja cu ambele în retur, dar nu avem voie să facem concesii. Astfel, rămânem conectați și pentru un turneul final pe care-l considerăm o șansă importantă pentru copii. În primul rând, e munca lor la mijloc, cariera lor poate lua o altă turnură după partidele de la București. Pentru asta trebuie să muncească și în lunile ce urmează și, eventual, să-și ia gândul de la ofertele pe care le primesc deja de la grupările de Liga a 4-a. Nu cred că e o soluție pentru nimeni, unii dintre ei vor avea șansa să facă saltul chiar din vară cel puțin la Liga a 3-a, dacă nu mai sus. Au și exemplul băiatului de la Craiova, care a debutat în Cupă la numai 15 ani, iar dacă sunt aceiași băieți serioși și muncitori din prima parte a sezonului, noi chiar mizăm pe saltul lor spre ligile doi și trei”, a mai punctat Mihai Petcuț.

Lotul arădean ar putea suferi mici modificări în această pauză competițională. „De renunțat nu renunțăm la nimeni, în schimb am dori să ne întărim cu minim doi-trei jucători. Nu vizăm un post anume, ci ne uităm la potențialul jucătorilor. Discuții am demarat deja, la această vârstă contează enorm și ceea ce-și doresc părinții pentru copiii lor. Totuși, eu zic că UTA, prin numele său și tradiția sa, dar și noi ca echipă, atât de aproape de acest tuneu final, atrage”, a concluzionat Petcuț.

După 16 runde în seria de Vest a Ligii Elitelor Under 17, clasamentul arată astfel:









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button