UTA Academie

UTA II întinerește din nou liniile, cu: „Obeictiv munca și promovarea de jucători la prima echipă”





Dacă luni dimineață Laurențiu Roșu, Cristi Todea, „Nacho” și Dan Țapoș au programată prima ședință de pregătire a primei echipe utiste în noul an, după-amiază e rândul UTA-ei II să strângă rândurile. Primul antrenament va avea loc cu începere de la ora 15, pe „sinteticul” de la Șega, într-o formulă și mai tânără decât cea din prima parte a sezonului.

„Divorțuri” provocate lipsa de perspectivă

După cum se știe deja, mijlocașii Robert Gârbiță, Radu Ungurianu și Andrei Ghiunghiuș, dar și atacantul Teodor Ignea nu mai fac parte din lotul „satelitului”. „Cu excepția lui Ghiunghiuș, vorbim despre fotbaliști de 20-21 de ani care au avut la dispoziție aproximativ 20 de jocuri între ligile trei, patru și chiar acel meci de Cupa României, cu Becicherecul Mic, și nu au arătat mare lucru. La vârsta lor ar fi trebuit să se ceară la prima echipă, însă ei au staționat. Oricum, decizia de a renunța la acești jucători nu aparține doar staffului tehnic de la UTA II, ci s-a luat împreună cu antrenorii de la prima echipă și conducerea clubului. Practic, am decis să le dăm șansa unor fotbaliști mai tineri să progreseze și, eventual, să facă pasul mai sus”, spune Cristian Păcurar, unul dintre tehnicienii echipei secunde – Elite, alături de Dan Oprescu, Adrian Ungur și Vasile Sin.

Au veni patru…deocamdată

Patru au plecat și, deocamdată, tot patru vin. Este vorba despre fundașii de 18 ani: Dacian Zdrențan, Bruno Vasiu și Iulius Dinculescu, dar și mijlocașul de 20 de ani, Daniel Dan. „Sunt fotbaliști pe care eu personal îi cunosc foarte bine, căci, cu excepția lui Dan, i-am crescut. Am încredere în potențialul lor, în dorința lor de a demonstra că merită să joace mai sus de Liga 3-a. Însă, e clar că mai avem nevoie de fotbaliști, în special pentru faza de atac, sperăm să-i găsim dintre fotbaliștii care vor sosi în probe sau cu care am deschis negocierile deja”, a adăugat profesorul Păcurar.

Revine și Prună?

Pe lângă Zdrențan, Vasiu și Dinculescu, care fac parte din generația 1997-1998 de la Atletico, UTA II ar putea conta din această primăvară și pe Victor Prună. Mijlocașul ofensiv s-a luptat cu o boală rară, dar este din ce în ce mai bine și e așteptat din nou în „circuit”. „Victor este unul dintre fotbaliștii foarte talentați ai grupei crescute împreună cu nea’ Feri Tisza, aș fi foarte fericit să-l văd din nou pe gazon, apt de muncă. Pe de altă parte, trebuie să înțelegem cu toții că a avut o problemă de sănătate destul de serioasă, e nevoie de timp să revină la un nivel ridicat”, mai crede Cristi Păcurar.

Pregătire la Arad

UTA II demarează pregătirile de iarnă cu câte un antrenament pe zi. Din 4 până în 12 februarie se intră în regim de semicantonament, cu două ședințe de pregătire pe zi. „Aveam varianta să urcăm la Moneasa, dar suntem convinși că ceea ce puteam face la munte, adică să ne încărcăm fizic jucătorii, putem reuși și la Arad. În plus, nu pierdem săptămâna de amicale, atât pentru echipa de Liga a 3-a, cât și pentru Elite. Partidele de verificare sunt foarte importante pentru noi, din moment ce omogenitatea, cel puțin la nivel de Liga a 3-a, e cea mai mare problemă a noastră. În plus, vom avea câțiva jucători în probe, dacă suntem la munte și nu avem terenuri de joc la dispoziție, nu ne putem face o părere concludentă despre ei”, a mai afirmat tehnicianul „roș-albilor”.

„Obiectivul satelitului – sânge proaspăt și bun pentru prima echipă”

UTA II nu se află într-o postură prea fericită la jumătatea sezonului. „Garnitura” de Liga a 3-a este pe ultimul loc în seria a IV-a, iar cea din campionatul Elite Under 19 este pe locul 5 în seria de Vest. Este adevărat, distanța tinerilor utiști față de ultimul loc ce duce la turneul final e de doar 4 puncte, în condițiile în care au și un joc mai puțin disputat. „În primul rând, trebuie spus că nu avem un obiectiv de clasament impus de conducerea clubului. Sigur, în primul rând nouă, antrenorilor nu ne convine faptul că suntem pe ultimul loc în Liga a 3-a și nu mai suntem pe podium la Elite, însă trebuie să privim întregul tablou. În fiecare weekend am jonglat cu jucătorii, i-am luat dintr-o parte și i-am pus dincolo, principala noastră prioritate fiind cât mai multe minute pentru ei. De aceea spun și acum, obiectivul rămâne munca, una de calitate și axată în special pe creșterea individuală a fotbaliștilor, pentru ca apoi aceștia să promoveze la prima echipă. Dacă vin și punctele în cele două campionate cu atât mai bine, însă un <<satelit>> e mereu menit să aducă mereu sânge proaspăt și bun pentru formația de Liga 2-a, sau, sperăm cu toții, chiar de Liga 1 din vară”, a încheiat Cristi Păcurar.









20 comentarii

  1. Succes Cristi Pacurar,alaturi de Dan Oprescu ca sunteti antrenori precum cei cu licenta PRO !Hai UTA ,sa moara dusmanii vostrii si al meu de la 2003….!

    0
    0
  2. „Sunt fotbaliști pe care eu personal îi cunosc foarte bine, căci, cu excepția lui Dan, i-am crescut. ..” .E simplu , dl Pacurar a renuntat la cei care nu i-a format dansul si si-a adus, netulburat, „odraslele”., unul vine dupa accident, Zdremtan si Dinculescu revin, fara sa fi facut mare branza pe unde au fost. Imi pare ca dansul nu face politica clubului UTA, iar impreuna cu Dl Oprescu nu au reusit mai nimic bun,in liga a treia. Poate ca aici este „o buba”. Impartasesc ideea lui Strong Red ca Atletico paraziteaza UTA. Este cazul ca cei cu „fundul in doua luntrii” sa ne lase. Adevarul despre capacitatea acestor antrenori este „…suntem pe ultimul loc în Liga a 3-a și nu mai suntem pe podium la Elite,..”. oamenii nu au obiectiv, imi si vine sa rad de chestia asta, asa ca isi vad de treaba, adica promocaea celor de la Atletico si eliminarea celor de tin total de UTA. , UTA pompeaza bani, le face conditii de pregatire, dar banca tehnica ..nu are presiune. Sint curios ce spune presedintele de facto, nu cel scriptic, al clubului, Dupa schimbarea dlui Nagy, care a avut efect, o minima logica ar fi scaparea clubului UTA si de dl Pacurar, care sa plece la Atletico, sa-si continue munca acolo. Cit despre faptul ca cei indepartati au fost exclusi cu avizul lui Rosu, sa fim seriosi, Rosu nu prea a vazut divizia C, nu a avut cind si cum, nu are idee , treaba lui e liga B, e bagat „la inaintare” cu cei patru indepartati, fara sa aibe vreo contributie. O fi spus , cel mult : „nu stiu, daca voi ziceti, faceti ce vreti ” !

    0
    0
    1. Dottoreeee iar te bagi la fotbal ,poate te caută Burnei și-ți mai explica Cité ceva din experiența lui vasta ……….mai lasă-ne ca toată lumea vede ca nu ai loc de nimeni ,mai Sunal pe Burnei poate te ajuta el de data asta

      0
      0
      1. Cosmin aici are dreptate ce spune, a pus punctul pe rana,ei aflati ca la nmeni din club nu le palce de aceste doua personaje PACURAR SI GRADINARU,OA SA SUPAR MULTI FANI A CELOR DOI dar cine nu crede rog sase interseze sa vada ce fac astia doi si cit sint de profii..

        0
        0
        1. Orice poți sa spui de Păcurar numai de profesie nu, am avut plăcerea sa stau de vorba cu el și credeți-mă ca la fotbal știe cu ce se mănâncă iar ce a lăsat in urma lui va fi foarte greu pentru alți antrenori sa mai lase …..celelalte aspecte cu Atletico ,cu MESZAR ,cu jucatori de acolo este mai puțin important!

          0
          0
  3. Cosmin a aprins discutia, poate nu are, in totalitate dreptate, multi au sarit in apararea lui Pacurar.( fan UTA , in special..) Fiecare, cu parerea lui, dar esenta ramane ca echipa de C este ULTIMA in C, ca la Juniori Elite stam prost fata de conditiile avute si in principal, echipa ce liga C este locul preferat unde Atletico isi ruleaza juniorii. Chestiile astea sint reale,iar jucatorii sint selectionati si joaca dupa ceea ce le ce le cer antrenorii. Apropos, de ce nu are Atletico echipe angrenate in campionatele de Juniori , ca la copii, vad ca au ?

    0
    0
    1. Cosmin întodeauna aprinde discuțiile fata de orice antrenor ,conducator,jucător ,in principiu noi cei care comentam aici trebuie sa fim realiști

      editat de lucian … suntem site de sport … doar de sport … multumesc

      0
      0
  4. @ Fan UTA-Desi nu iti impartasesc parerea despre Cosmin, ramane ca el sa zica ceva, daca are ceva de zis. A iti spune o parere nu inseamna a face rau clubului, mai ales ca UTA-2 este, acum, ultima in liga C, deci, fara rezultate pozitive,minime, in plus schimbarea lui Nagy, pe care a sustinut-o , a avut rezultate neasteptat de bune (pentru mine), ca rezultate si ca joc, de unde „face rau clubului” ?

    0
    0
  5. Ioane ,noi suporteri comentam in mare cu bun simt dar doua personaje de aici ,adică Doctoru (care are probleme mari) și milițianu sunt im#$%%# ….hai sa vede dacă pierde Roșu vreo doua meciuri (sper sa nu fie așa) ce zice doctoru ,îți spun eu ,șterge cu el pe jos…..cea ce nu-i normal!!!Si dacă tot vrei sa vorbim noi doi cei de la Manchester City și United ce ar trebui sa facă cu Guardiola și Mourihno?Haideti mai oameni sa ajutam clubul cu tot ce putem chiar și cu o virgula nu sa ne vărsam amaru bă pe Mezsar,GRADINARU,Păcurar ,Naghi……:

    0
    0
    1. daca vrei sa-i ajuti du-te si doneaza-ti salariul, cu bani publici, putea si uta lui Martian sa faca fata ,la fotbalul ce se joaca in ziua de azi

      0
      0
  6. Vad ca exista cativa „fani” care, vorbind despre ceea ce postez intoduc in discutie idei si afirmatii, penibile. 1. @uta, @Fan UTA- voi doi, vizavi de Dr, Burnei sinteti …Omul asta, pe care nu il cunoasteti a tratat din jurul Aradului vreo 40-50 de copii, majoritatea de la case de copii, pe toti i-a vindecat,si a facut o treaba excelenta. Lasati Justitia sa analizeze problemele lui. 2.@fanUTA – eu pt dta nu sint doctorul Zeno,afirmatiile dtale sint calomioase, eu nu fac rau clubului, poate unora, pentru ca spun ceea ce este evident. Dar sa vii dta sa ma faci impertinent, „cu probleme mari, personale ..de ordin..pe care le are”, etc e cam mult ma jignesti urat si aiurea sub protectia unui anonimat relativ , ar trebui sa stii asta. Regret ca cel care conduce site-ul poate lasa asemenea afirmatii , care nu au legatura cu fotbalul, care sint atac la persoana , jigniri. 3. sint de acord cu @ radu cu „Dilema zilei: uta exista datorita lui atletico, sau atletico exista datorita utei?”,Eu mi-am spus parerea ca UTA plateste toate cheltuielile, pentru mult prea multi pe care ii are 50%. unii vor aduce bani (doar 50% sint pentru UTA), altii, doar cheltuieli. UTA deconteaza tot. In Romania ,la 17 ani un junior costa 5-10 mii euro, maxim, nu te apuci sa faci unora cota, ca sa pierzi jumatate 4. Despre antrenori : cred ca fiecare are un ciclu bun de cativa ani, rar gasesti un Ferguson, un Dumitrescu, etc. Schimbarea lui Nagy, desi acesta a avut o perioada de vreo 3 ani buni, cind treaba nu mai mergea, (cu Rosu) a adus rezultate foarte bune. Constat ca UTA 2 este acum ultima, ca Juniorii au scazut, dar antrenorii au ramas,desi UTA are destui (Ungur, Todea, etc) Nimeni nu este nemuritor, nu se traieste din trecut. Cum daram eu clubul spunand chestii evidente ?

    0
    0
    1. nu toleram nimic dar recunosc faptul ca am lasat-o mai moale, credeam ca e o perioada linistita … nu am citit la timp cele scrise de @Fan Uta … scuze @Cosmin și @Le are cu …

      0
      0
  7. Mai ,,fan uta,, nu ma provoca si tu,ca eu si Cosmin suntem ruginiti de atata fotbal si comentam avand principiul:,,cand UTA joaca bine,noi nu putem spune c-a jucat slab..dar si atunci cand joaca slab,nu putem afirma c-a jucat bine,!Eu vad ca unii suferiti ,dar cu modestie afirm ca tu nu ai cunostinte fotbalistice nici cat fostele mele ghete de fotbal aruncate dupa 63 ani !Sper ca nu esti ,,dragostea mea,,ce a carat plasele cu mingi la CFR Cj si nu a jucat meci oficial ,caci Pascani ori Iuliu Muresan baga ca ,,asta,,a dorit sa plece la MaInz 05 si a ajuns la Bistrita!Mai am un,, prieten,, care parca alearga pe calcaie si bine c-a venit macedonianul !Foarte usor pot renunta la comentarii impartiale,dar asa e cand iubesti pe UTA de mic copil !Hai UTA si Cosmine zile…. ca sa moara si dusmanii tai…!

    0
    0
  8. Cea mai buna decizie a lui Hagi a fost sa nu preia Farul ca s-o asocieze cu scoala sa, a mers pe clubul sau (fara traditie), chiar daca a avut sa joace meciurile pe la Chiajna, la un moment dat, si bine a facut.
    Din acest punct de vedere, devine tot mai evident ca Tucudean a gresit.

    0
    0
  9. Sa fiti sanatos d-le Lucian pentru cele precizate mai sus si pacat ca nu mai exista emisiunea la TV,,Cel mai bun continua,,ca m-as duela in cunostiinte de fotbal,tactica,foste glorii din Romania si din alte tari.Aproape zilnic citesc 2 ziare de sport centrale, + Sportarad >,Aradon…..stiri pe internet< iar pe timpul lui Ceausescu aveam abonament la Flacara Rosie din Ar.pentru a afla ce e nou la UTA.Sanatate tuturor,chiar si unor adversari ca cei mentionati.,ca asa spun si preotii…!Hai UTA !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button