Fotbal judetean

Farcaș și Cotoc – noutățile last time ale Lipovei. „Șoimii” pleacă vineri la Băile Herculane





Flavius Sabău a sunat adunarea la Șoimii Lipova. Cu excepția lui Orza (absent motivat) și a portarului Demian (nemotivat), toți componenții lotului au făcut prima mișcare colectivă a anului. Cadrul a fost terenul (înghețat) de acasă, de la Lipova, lucrările reconstrucție a bazei sportive incluzând, deocamdată, doar tribuna. „În principiu, toată iarna ne vom antrena la Lipova. Pe gazonul nostru, dar vom amenaja și unul nou la ieșirea din Băi. În schimb, meciurile oficiale din retur le vom juca, în proporție de 95%, pe sinteticul Șega. Am dorit la un moment dat să mergem la Pîncota, dar riscăm să nu beneficiem de un teren foarte bun în caz de vreme ploioasă la primăvară”, a menționat Radu Pop, președintele viceliderului Ligii a IV-a.

Vă reamintim că lipovanii s-au despărțit în această iarnă de Florin Gâlcă, Răzvan Blănaru și Sebastian Albulescu, dar – probabil – va mai urma un „divorț”. Tocmai de aceea, numărul achizițiilor îl respectă pe cel al plecărilor și vorbim despre fundașul Ali Calvin Tolmbaye, atacantul Kevin Trabalka, dar și doi tineri mijlocași „acontați” recent de „șoimi”. „Farcaș și Cotoc sunt noutățile noastre de ultim moment, ca să spun așa. Pentru Farcaș am obținut acceptul domnului Piroș, pentru Cotoc, cel al Mailatului, ambii au început pregătirile cu noi azi și îi considerăm parte a lotului”, ne-a mai mărturisit Pop.

Odată cu achizițiile lui Cosmin Farcaș (foto) și Kevin Trabalka (ambii aflați la un moment în loturile unor prim divizionare, primul la CSU Craiova, iar puternicul atacant la Dinamo), Lipova reface o parte din echipa UTA-ei ce evolua în 2014 în Liga a 2-a, știindu-se faptul că sub comanda lui Sabău se mai află Debuț și Simion. Mădălin Cotoc a evoluat cu Ineul în Liga 3-a în urmă cu două sezoane, între timp mai trecând pe la Curtici, Vladimirescu și Mailat.

Tot la nivel de noutăți îl putem trece și pe Călin Petrică, maseur cu specializare de preparator fizic. Fostul pîncotan îl înlocuiește pe Bogdan Hetco (prezent la reunirea de azi fiind într-o scurtă vacanță la Arad), plecat la Centrul de Excelență de la Buzău.

Lipovanii se mai antrenează marți și joi, iar miercuri trec pe la medicul sportiv. De vineri, divizionara a patra se mută în stațiunea Băile Herculane, unde va împărți hotelul cu ASU Poli. Cele două echipe ar fi trebuit să se întâlnească într-un amical pe 8 februarie, dar timișorenii s-au răzgândit. Prim urmare, Șoimii încep seria meciurilor de verificare pe 11 februarie, cu UTA II.

 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button