Gloria LT CermeiUTA Academie

Cermeiul a revenit de la 0-1 în amicalul cu UTA Under 17, Sulea a debutat cu assist la divizionara a treia





Două dintre echipele „roș-albe” ale Aradului s-au înfruntat într-un prim amical al iernii, disputat la o temperatură cu minus și pe un teren sintetic înghețat pe unele porțiuni. Puștii de 16 ani ai UTA-ei au confirmat forma bună și în noul de an cu o evoluție curajoasă împotriva unei formații din eșalonul trei al fotbalului românesc.

Elevii lui Bogoșel, Petcuț și Țamboi chiar au deschis tabela prin Deta, care l-a învins pe Rusu cu un șut plasat de la 20 de metri, însă Nistor a egalat până la pauză, dintr-un penalty obținut de Bulza din duelul cu Sabău. Spre final, Cermeiul și-a valorificat experiența și forța superioară prin golul de 2-1. Nou venitul Andrei Sulea a pasat decisiv, iar Vereș l-a învins pe Creța.

„Copiii UTA-ei au jucat foarte bine, nu degeaba sunt pe locul 2, aproape de o prezență la turneul final. Au dat o replica bună, iar scorul final chiar nu are importanță. A fost important antrenamentul făcut împreună și faptul că nu au existat accidentări. Orice problemă medicală ce apare în această perioadă de acumulări poate influența toată evoluția unui jucător sau altul în retur. Elevilor mei le-am cerut implicare și efort, restul problemelor avem timp suficient să le reglăm”, a spus Mircea Aslău, care a fost mulțumit inclusiv de prestația noilor sosiți. „Pe toți mi i-am dorit mult, poate cu un plus pentru Șiclovan. Demult vreau să lucrez cu el, căci e un fotbalist care se dăruiește total la antrenamente și jocuri și este un fotbalist polivalent”, a adăugat antrenorul Cermeiului. Portarul Rusu a rămas din nou fără concurență și asta pentru că Sorin Costea a plecat în străinătate, iar Gurban este accidentat.

„În formula noastră titulară, eu zic că am jucat de la egal la egal cu adversarul. A fost un meci dinamic, cu multe ocazii, cu realizări de-o parte și de cealaltă, băieții au răspuns excelent la acest prim test. Ne bucură revenirile în echipă ale lui Dennis Mutică și Toda iar în perioada de vacanță școlară vom avea șansa să vedem câțiva fotbaliști în probe”, a punctat Costel Bogoșel.

Formații:

UTA Under 17: Zamfir – Deliman, Sabău, Onuțan, Frai – L. Bodri, T. Bodri, Deta, Gruiescu – R. Petcuț, N. Faur. Au mai jucat: Creța – Toda, Mutică, Stran, Obrad, Covaci, Dihel, acesta din urmă evoluând pentru Pîncota în prima parte a campionatului.

Cermei: Rusu – Șiclovan, Cotoc, Petrache, Suslak – Coșa, Nistor, Diarra, Aldan – Bulza, Sulea. Au mai jucat: Vereș, Fl. Brândușe, V. Brândușe, E. Varga, Ianc, Bogdan (fostul junior al Pîncotei pe banda stângă).

Trei utiști bat la ușile naționalei Under 17

Fundașul Sergiu Sabău, mijlocașu Rareș Deta și atacantul Călin  Gruiescu vor absenta de la antrenamentele UTA-ei și asta pentru că au fost selecționați pentru un trial ce va avea loc la Mogoșoaia la începutul săptămânii viitoare.  Cei trei arădeni pot demonstra că pot îmbrăca tricoul echipei naționale la categoria lor de vârstă.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button