Fotbal judetean

Crișul și Lipova, puse în gardă de FRF: Baraj cu trei fotbaliști Under 19? Lucaci a reacționat deja





Dacă tot nu a eliminat barajele pentru promovarea în Liga 3-a, Federația Română de Fotbal s-a gândit să oblige campioanele județelor să dispute cel mai important meci al anului după regulile eșalonului la care tind. Decizia e, oarecum, logică, dar nerealistă, atâta timp cât nu există campionat județean în țară care să fi impus deja aceste reguli, iar o schimbare în acest moment, cu patru luni înainte de baraje, ar da peste cap loturile deja conturate ale pretendentelor la promovare.

În Liga a 4-a Arad, formațiile puse în gardă de FRF sunt Crișul Chișineu Criș și Șoimii Lipova, care – probabil – își vor disputa supremația până la final. În județul nostru există obligativitatea folosirii a cel puțin doi fobaliști Under 21 și nu…trei Under 19 cum și-ar dori cei de la Casa Fotbalului. „Am trimis deja o solicitare pe adresa FRF de a renunța la această idee, această regulă, ce ar lua, cred, prin surprindere toate formațiile județene din țară. Probabil, vor fi cereri de acest gen de la toate AJF-urile, iar Comitetul Executiv va lua o decizie defintivă în acest sens”, ne-a declarat Adrian Lucaci, președintele Asociației de Fotbal Arad.

Crișul și Lipova sunt despărțite de 5 puncte în vârful ierarhie, Curticiul, formația de pe locul 3 în Liga a 4-a Arad, având cu 12 puncte mai puțin decât liderul.









3 comentarii

  1. De ce sunteți nemulțumiți de faptul că FRF schimbă regulile în timpul jocului? Nu la fel o făcut și AJF Arad, anul trecut în vară, când o “pritocit” turneul de clasament pentru echipele de pe locurile 5-10 în cele două serii din Promoție? Nimeni nu știa asta! Se știa doar de turneul echipelor de pe locurile 1-4, pentru promovare, nu și de tâmpenia aia cu “meciuri de clasament”.
    Acum, AJF Arad vine și strigă în gura mare că uite ce face FRF-ul! Hai, bă, las-o moale cu ipocrizia, că mușcă!

    0
    0
  2. Sunt convins ca Ajf a dorit sa ofere echipelor cat mai multe jocuri de asta a schimbat regulile . Ce ar fi făcut echipele dacă după 12 etape se termina campionatul . Cat despre modificarea pe care dorește FRF sa o facă acum, mi se pare total deplasata . 90% dintre echipe ar fi luate pe nepregătite. Ca sa nu mai zic de calitatea jocului care ar scădea considerabil . Cei 3 jucători din teren plus încă vreo 2 sau 3 pe banca ar scădea calitatea jocului . Cu astfel de probleme se lovesc marea majoritate a echipelor din liga 3 . Sunt convins ca în toate județele exista 2-4 echipe care pot juca în compania echipelor din liga a 3-a fără a fi nici o diferență între ele în joc . Asta pentru ca cei 3 jucători sub 19 ani nu se ridica la valoarea dorita .

    0
    0
  3. NU SE SCHIMBĂ REGULILE ÎN TIMPUL JOCULUI! Este o regulă pe care o știe și un țânc ce suge de la țâța mamei sale, ce naiba! AJF Arad TREBUIA să gândească sistemul competițional ÎNAINTE de începerea campionatului. Și un tâmpit analfabet poate număra că echipele din Promoție joacă doar 18 meciuri pe sezon, care CONTRAVINE FLAGRANT ROAF-ului. Acolo se precizează foarte clar că fiecărei echipe trebuie să i se asigure cel puțin 22 de meciuri pe sezon. Nu vine AJF Arad în vara lui 2016 și constată că echipele au doar 18 meciuri jucate și apoi le mai trimite pe cele de pe locurile 5-10 să joace “meciuri de clasament”. Auzi, “meciuri de clasament” în ultimul eșalon! Asta nici la negrii din cocotieri nu se face!
    Cât privește regula FRF, bineînțeles că este o regulă tâmpită! Cum dracu să faci rost de jucători sub 19 ani, pe care să-i și joci în campionat, când tu vrei să promovezi în Liga 3? Dar cum nici la FRF nu se gândește (vezi sistemul tâmpit de la Liga 2 și cel execrabil de la Liga 3), de ce ar face AJF Arad notă separată?

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button