UTA Academie

După Nedelcu și Ungur, UTA II mai pune mâna pe fostul internațional de junori, Horia Bîgiu





„Bătrâna Doamnă” continuă politica de întinerire a lotului în special la nivelul „satelitului”. S-a renunțat la jucătorii de 20 și 21 de ani care nu au confirmat în tur (Gîrbiță, Ignea și Ungureanu – ultimii doi ajungând tot în Liga a 3-a la Aerostar Bacău, respectiv FC Zalău) și au fost aduși alții mai tineri, sau cu domiciliul în Arad.

La reunire au fost prezenți Dacian Zdrențan, Bruno Vasiu, Iulius Dinculescu, Daniel Dan și Daniel Ungur. Acesta din urmă, atacant de meserie, a fost chemat inițial în probe. Acestea au fost trecute, astfel că fotbalistul de 17 ani provenit de la Atletico Madrid București va fi legitimat. Aceeași soartă o va avea și Daniel Nedelcu, care a și fost văzut la lucru de Laurențiu Roșu în amicalul de sâmbăta trecută cu Cermeiul timp de o repriză. Vârful de 19 ani, care a jucat și înscris pentru Ceahlăul Piatra Neamț în Liga a 2-a, va semna și el o înțelegere cu „roș-albii”, urmând să fie luat în calcul și pentru prima echipă dacă va confirma așteptările.

Și tot la prima „garnitură” aspiră și Horia Bîgiu, care e așteptat în aceste zile la Arad. Mijlocașul ofensiv e crescut de Liberty Salonta, a fost o prezență constantă la loturile de juniori în urmă cu doi-trei ani și vine de Luceafărul Oradea. A efectuat cantonamentul de iarnă cu divizionara secundă, dar nu face parte din planurile lui Cristian Lupuț și a fost lăsat să plece. Jucase și cu Olimpia Satu Mare câteva partide în  Liga 2-a stagiunea trecută, pentru ca în tur să apere culorile celor de la Recolta Dorolț, „lanterna roșie” a seriei a 5 a Ligii a 3-a.

Sâmbătă, UTA II se deplasează în Ungaria pentru un amical cu echipa din Szeged. Iova, Ghergar și Prună sunt accidentați. În paralel, la Arad, UTA Under 19 își verifică potențialul cu Voința Mailat.

În fine, UTA Under 17, care ieri a trecut într-un amical cu 4-1 de Centrul de Excelență Deva (goluri N. Faur, T. Bodri, Obrad și Dihel) se pregătește de un puternic amical, ce va avea loc marți, contra celor de la CS U Craiova, liderul seriei de Est Elite la aceeași categorie de vârstă. Sub comanda lui Costel Bogoșel și Mihai Petcuț a ajuns și Alexandru Stan, un mijlocaș de bandă crescut de Steaua.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button