UTA Academie

Echilibru spart când a fost nevoie: UTA II – Șoimii Lipova 2-1





Una dintre actualele divizionarele trei arădene a înfruntat o aspirantă (mai repede sau mai târziu) la acest statut.  UTA II și Șoimii Lipova veneau după cantonamente ce au lăsat urme la capitolul prospețime, astfel că partida de pe Șega nu a avut un ritm deosebit.

Echilibrul a fost cuvântul de ordine, tabela fiind modificată în urma unor execuții personale. Mai întâi, Nedelcu a insistat bine la o minge, a întors doi fundași adverși și i-a oferit mingea pe tavă lui Ghergar (foto), care a trimis sub transvesală. Elevii lui Sabău au egalat până la pauză, prin Vasinc, care a driblat scurt un utist și a trimis la colțul lung. Amicalul avea să fie decis în minutul 72, de o acțiune șnur a „roș-albilor”. Nedelcu și Covaci au combinat în viteză, iar ultimul l-a învins pe Bujor cu un șut de la 19 metri.

Lipovanii nu au fost tocmai mulțumiți de arbitraj, considerând că ar fi trebuit să beneficieze de măcar un penalty la 3-4 faze dubioase în careul lui Mureșan. „Nu ne mai legăm de asta acum, până la urmă contează că am văzut pe unde ne situăm cu pregătirea în fața unei echipe bune, bine pregătite. Încă simțim oboseala acumulată în cantonmentul de Băile Herculane, încetul cu încetul ne vom căpăta și ritmul de competiție”, a spus Radu Pop, președintele „șoimilor”. Denuț și Edu nu au putut fi folosiți azi de lipovani.

De partea cealaltă, utiștii mai bifează un rezultat pozitiv și par să-și fi găsit atacantul de careu care le-a lipsit în tur. Nemțeanul Nedelcu s-a zbătut mult și azi și a oferit ambele assituri la golurile colegilor săi. „S-a văzut că jucătorii ambelor formații au puțin picioarele încărcate, în special ai noștri care s-au cam antrenat doar pe tartan și sintetic. Ne bucură faptul că am reușit câteva faze de fotbal frumoase împtriva unui adversar cu mulți jucători arădeni de calitate”, a menționat Cristi Păcurar, antrenor la UTA II alături de Dan Oprescu, Adi Ungur și Vasile Sin.

Formații:

UTA II: Mureșan – Dan (53 Pop), Iuga (70 Rogojan), D. Lazăr, Dinculescu – Dobrean (46 Wild), Coadă (65 Brănișteanu) – Ghergar (65 Mager), Toma (67 Vasile), Mandache (46 Covaci) – Nedelcu (67 Țurcanu).

Lipova: Bujor – Kocsis, Calvin, Pașcu (46 Bercu), Tomuț – Orza (46 Piț), Bier, Simion (46 S. Popa), Gherghel (46 Șulumberchean) – Filimon (46 Trabalka), Vasinc.

Arbitri: Tudor Jurcă –  Alina Mihoc, Paul Ardelean

FOTO: UTA Media Design









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button