Stranieri aradeni

Man, prins în jocul clauzelor dintre Steaua și UTA





În vară, „Bătrâna Doamnă” realiza cel mai scump transfer din istoria sa. Dennis Man trecea la Steaua contra sumei de 300 de mii de euro, la care se adaugă alte 200 de mii din clauze. Acestea din urmă au fost negociate la sânge de conducerile celor două cluburi, în așa fel încât cel puțin una dintre ele părea foarte ușor de atins în acest sezon.

Inițial, vicecampioana României ar fi dorit ca următorii 100 de mii de euro pentru atacantul de 18 ani să-i plătească arădenilor la atingerea cotei de zece goluri oficiale. În noaptea transferului, când mai erau câteva ore până la încheierea perioadei mercatto, șefii UTA-ei și-au jucat puternic „cartea” și l-au determinat pe Gigi Becali să achite clauza la zece meciuri jucate de Man în „roșu-albastru”. Cum juniorul crescut de Atletico apăruse de opt ori pe teren în stagiunea de toamnă în formația lui Reghecampf, „roș-albii” se și vedeau cu sacii în căruță.

Poate și de aceea, conducătorii arădeni nu au luat niciun moment în calcul „repatrierea” fotbalistului care înscria 10 goluri la vârsta de 17 ani în Liga 2-a. Cu scuza că Laurențiu Roșu nu-l cunoaște foarte bine pe Man, ci mai degrabă pe un alt tânăr stelist, s-a ales varianta Robert Vîlceanu. Tot un împrumut, iar prețul pentru un transfer defintiv (în vară) al fotbalistului de aproape 20 de ani ar fi exact echivalentul clauzei de zece meciuri oficiale ale lui Man.

Numai că Steaua s-a întărit cu doi fotbaliști importanți în atac în această iarnă, Gnohere și Alibec, iar Tănase și-a revenit după accidentarea suferită anul trecut, condiții în care Dennis Man a ieșit puțin din calcule. La prima vedere, la ce cotă au fotbaliștii menționați, poate e ceva normal, numai că, spre exemplu ieri, la meciul cu Voluntariul, un loc pe bancă a prins și brașoveanul Mihalcea și nu arădeanul. Probabil, bucureștenii nu vor să riște în niciun fel ca Reghecampf, în tensiunea partidelor, să uite de clauze și să apeleze la fostul utist.

Așadar, Dennis Man pare prins în jocul clauzelor dintre Steaua și UTA. Varianta împrumutului la o altă grupare nu există, atâta timp cât regulamentul nu îi permite decât două legitimări stagionale, așa că – probabil – pe arădeanul de 18 ani îl așteaptă o primăvară printre rezereve, eventual în Liga a 3-a.  În tot acest timp, echipa fanion a Aradului are de dus o luptă grea pentru un loc promovabil, iar Man, un fotbalist apreciat și obișnuit cu mediul, ar fi fost o armă în plus. Ar fi fost…

FOTO: Viorel Musca









11 comentarii

  1. Daca sa grabit sa mearga LA steaua in local sa mai ramana LA Batrana Doamna macar in an acum face tusa in loc sa fie langa Petre

    0
    0
  2. Daca Steaua avea conducere adevarata trebuia sa-l inprumute pe Man la UTA. Pentru gestul lor o sa plateasca scump. Atentie jucatori tineri care vreti sa plecati alegeti-va alta directie.

    0
    0
  3. Granicerul Duky ce se da de 3 orii cu gelul…brunetului Condurateanu,putea sa puna o vorba buna la Jiji ca sa-l repatrieze pe Man la UTA,dar ,,asta,, a uitat de mult ca UTA l-a facut mare !Si uite asa Man se termina prin liga 3-a,daca a vrut doar euroi…NELU din Targoviste care cantai ca soseste la UTA ,,RACHETA TARGOVISTEI,,(NR.7Cerchez),vezi ca n-ai avut dreptate si ,,cineva,,a facut cu tine un pariu ca cine-l pierde nu v-a mai scrie la Sportarad.Cum e Nelucule cu….,,Le are cu…,?Hai UTA !

    0
    0
  4. Am zis de la inceput ca nici vorba sa joace 10 meciuri de cand am auzit ca mai primim 200.000 in acest caz. De la vara il vor vinde sau il vor imprumuta pe undeva si noi ramanem cu buza umflata. Pe de alta parte , pt UTA a fost o afacere foarte buna, asta e.

    0
    0
  5. Man este victima lipsei de inteligenta a parintilor, care au fost de acord ca el sa plece la Steaua, desi nu avea nici un fel de sansa. nN cunosc NICI UN TANAR care sa joace la Steaua, ( poate Tanase, dar el jucase mult in prima liga), asa ca Man a fost bagat , pentru un pumn de euro in „repaos”.Este o lectie pentru alti ( Petre, Tanase..dar si de la alte cluburi) sa invete, ca incercarea de a sari peste anumite etape nu e buna. Desigur si conducatorii , de la UTA,setosi de euro au „un merit” in distrugerea unui mare talent

    0
    0
    1. Ion ai inceput bine comentariu insa l-ai terminat prost conducerea nu a vrut sa il vanda insa parinti sai au insistat foarte mult sa plece baiatul semnand contract cu Anamaria Prodan ca sa il reprezinte inca din seara aceea. Daca conducerea era fomista il vindea si pe Petre la oferta celor de la Genoa care se pare ca ar fi fost mai buna decat cea cu care s-a vandut Man la FCSB. Tanase joaca la FCSB nu ca a jucat mult in liga 1 ci din cauza faptului ca el e venit pe filiera coperativei cu Viitorul la costat pe Gigi 1.5 milioane de euro ( daca si ala valoreaza atat Petre costa minim 3 🙂 ) si trebuie vandut mai departe. Pacat de Denis eu cred ca in sinea lui si el regreta ca a plecat de la UTA unde era iubit de suporteri insa banul dicteaza de cele mai multe ori in viata. Forza UTA

      0
      0
  6. Greu mai iese Denis Man din ,,zmacul oierului,,ce il detaseaza pe unde viseaza noaptea Jiji..Pacat de el si tu Ad.Petre i-a aminte ce spune un batran utist !Si pentru ca echipa lui Cojocaru merge,,snur,,in amicale???!!!,ii spun ca Keita a jucat fara contract de munca la Ighiu si culmea ITM Alba a verificat cazul si a >santionat dur< cu,, avertisment,, clubul Performanta si acum se asteapta recursul,,,,Senegalezul acum s-a mutat la Resita !Pentru noi doar UTA conteaza !

    0
    0
  7. De acord cu @ Ion, prins in clestele de interese al parintilor, si al dorintei clubului de a lua bani repede si multi , Man a plecat la Steaua, un club distrugator de tinere talente. Nu vad cum va scapa din aceasta situatie, poate doar vandut sau dat la schimb pentru alt jucator. Pacat, era un mare talent avea , la UTA asigurata titularizarea, juca, marca. Asa se distruge un talent, cind creierul nu e conectat la gura si la mana ( pentru semnatura), cindsfaturile nu sint luate in considerare. Am spus atunci ca face o mare greseala, multi m-au criticat.

    0
    0
    1. Nu numai echipa ciobanului distruge tinerii jucatori,uiti ca a fost o perioada cand si javrele rosii ne-au luat jucatori pe nimika si sau terminat? Rar sunt jucatorii din provincie care vin la bucale si sa nu fie „terminati ” de cele 2 echipe ,mie sila sa le rostesc numele! Ptr Petre si restul de jucatori tineri ar trebuie sa fie un semnal de alarma,ia prima data niste banii,apoi ajung mai rau decat de unde au plecat ! Sper ca isi de-a seama si sa faca ce trebuie.

      0
      0
  8. E bine LA steaua CE LA uta sa joace sa se murdareasca pe motoru mai caldut in Loja pe national arena banutul vine taticu fericit

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button