UTA Arad

Grădinariu știe de ce UTA atrage și motivează: „Am ajuns să avem al doilea palmares din România după Dinamo”





Cu trei zile înainte de primul meci oficial al anului 2017, echipa fanion a Aradului și-a prezentat achizițiile iernii, patru la număr. Dumitru Munteanu, Mevlan Adili, Robert Vîlceanu și Gianmarco Piccioni sunt fotbaliștii pe care UTA mizează în campania de primăvară, una ce e de dorit să se încheie cu o mult râvnită promovare în Liga 1.

În prezentarea succintă a noutăților Codru Grădinariu a surprins următoarele: „Începe un retur foarte important pentru clubul nostru și, așa cum antrenorul nostru a considerat necesar,  am întărit lotul cu câțiva jucători. Laurențiu Roșu ne-a solicitat neapărat doi jucători, noi am reușit să aducem patru și, mai mult decât atât,  aproape toți sunt jucători polivalenți”.

Întrebat dacă acești fotbaliști, dar și colegii lor au fost motivați printr-un sistem de premiere în caz de promovare, directorul general al „roș-albilor” a făcut o remarcă ce scoate în evidență problemele de identitate ale Stelei. „Printr-un concurs nedorit de împrejurări, UTA a ajuns să aibă al doilea palmares din România, după Dinamo. Nu știu exact ce s-a întâmplat la Steaua, dar atâta timp cât am devenit al doilea club ca și titluri câștigate în țară, nu cred că există o motivație mai mare pentru jucătorii noștri. În rest, primele de joc au rămas aceleași, cele stipulate în contractele fiecăruia”, a adăugat Grădinariu.

Scandalul în jurul palmaresului Stelei a început de câteva luni bune. Steaua are teoretic 26 de titluri în palmares, însa comandantul CSA Steaua, George Boroi, susține că situația este diferită. Clubul Armatei (ce nu are încă echipă înscrisă în campionatele oficiale) ar avea 21 de titluri în palmares, iar echipa lui Gigi Becali doar 5 titluri, lucru ce va fi lămurit odată cu punerea în aplicare a deciziei ICCJ.

La rândul său, principalul „Bătrânei Doamne” a apreciat politica de transferuri. „Am ajuns să avem cel puțin doi jucători pe fiecare post, de valori aproximati egale, ca să nu mai spun că Munteanu, Adili și Vîlceanu dau randament pe câte trei-patru posturi. Doar <<Piccio>>, chiar dacă și el a mai jucat în bandă, e tipul clasic al atacantului de careu”, a punctat Laurențiu Roșu.

FOTO: Ciprian Petcuț









43 comentarii

    1. De ce? Mai exista o UTA? Sau? SCU detine drepturile pentru palmares,culor,emblema si a imprumutat-o,a dat-o lui Meszar. Sau nu asa sa intamplat?

      0
      0
    1. Mai lasane radule ca sunteti penibili uta bd are palmaresul sigla si culorile in caz ca nu stii si plus de asta va dati mari suporteri. Vaisamar de voi suporteri de duzina

      0
      0
    2. Da , sigur si tot asa si Steaua din Liga 1 e echipa din 45 sau ce naiba an o fi ca nu ma intereseaza . Daca sa spus clar ca tot ce tine de defuncta echipa e la aceasta echipa , nu stiu ce va place sa o tot dati cotita parca ati uitat cand Martipan stergea pe joc cu noi . Sa mor de va inteleg…

      0
      0
  1. la Dinamo palmaresul este la o firma a lui Badea care cere bani de la clubul lui Negoita ca sa poarte numele si se pare ca nu prea o sa mai reuseasca sa plateasca si o sa ne trezim ca ne credem pe locul 1 la palmarese …
    la UTA palmaresul apartine unui ONG si joaca fotbal alt ONG …
    se pot lauda aceste cluburi afiliate care joaca acum fotbal cu aceste palmarese? le recunoaste FRF?
    mai stie cineva ceva de trecerea de la UTA BD la UTA ?? parca zicea Dani ca se poate si se rezolva juridic …

    0
    0
  2. Mi se pare deplasată declarația, mai ales că, de la ei am primit o sumă frumușică pe Man…de la ei il avem pe Vâlceanu…

    0
    0
  3. bravo mo, auzi pe gradină ce baliverne scoate din el ! Echipa asta nu e UTA ARAD ca noi o numim uta asta e altceva practic este continuarea echipei UTA care a preluat atributiunile ,palmaresul cupele etc suporterii …..Adevarata FC UTA ARAD a intrat in faliment imediat dupa preluarea domnului Bara si al lu Sandu Ion cind cu cumpararea locului din Liga I…..de atunci a disparut FC UTA ARAD ….

    0
    0
  4. Cel care poarta o mare parte din vină pt. disparitia echipei FC UTA ARAD este Sandu I. un om de nimic…..unii o dati cu martian aia nu era FC UTA ARAD !

    0
    0
    1. Gradinarule parca aștepți momente și in același timp gafe cit tine de mari,după licențe uitate acasă ,după greșeli de ordin organizatoric ce aparțin de tine …….șamd ,acum ieși cu declarația asta oare politici asta cit te mai tine in brațe

      0
      0
  5. Eu nu inteleg cum de in 2017 printre utisti mai sunt uni care nu stiu care e treaba cu sigla si palmaresu. UTA BD nu a fost UTA Arad doar in sezonul de liga 4 pentru ca in acel an sigla si palmaresul au fost atasate echipei din liga a doua condusa de Martian si Catanzarini si care a si retrogradat in acel an in liga a treia. Datorita faptului ca sigla si palmaresul nu se pot schimba in timpul sezonului competitional atasarea la UTA BD a siglei si a palmaresului sa facut in vara acelui an, adica din sezonul de liga a treia.

    0
    0
  6. Si inca o precizare, nu conteaza SRL ul sau ONG ul sau orice alta forma de organizare a unui club, identitatea lui o da sigla si palmaresul care ii sunt atasate. Un alt lucru pentru toti polisti care intrati sa comentati pe acest site cum se face ca voi sustineti o echipa care nu are nici una din astea doua si negati o echipa care in acte este adevarata Poli. Sau e doar mandria de a avea echipa ta.

    0
    0
    1. Total gresit : identitatea echipei nu o dă nici palmaresul nici sigla cu culorile , adica eu înfiintez un club si cîstig palmaresul altei echipe culorile etc si gata eu sint echipa ,,originală,,!!! ……daca suporterii interziceau celor doi sa cumpere locul din liga 1 astazi FC UTA ARAD înca mai exista si nu mai erau discutii , asa capul plecat …

      0
      0
      1. Exact asta e identitatea unei echipa : palmareul , sigla si culorile , iar eu spun ca si numele ca doar nu so numi Avantul Taut si merg la licitatie si cumpar tot ce tine de Otelul Galati ( si asa e de actualitate ) . Eu ma refer strict juridic si legal , acum daca ne iei cu sentimentele din anii 70 , atunci clar ca asta nu e UTA

        0
        0
          1. Sunt de acord cu tine , sunt pe langa subiect …astept luminatimea ta sa ma strafulgi cu intelepciunea matale si sa imi spui cine da identitatea echipei.

            0
            0
  7. Pentru mine, actuala UTA este o continuatoare , in Arad, a echipei vechi. Acum nu stiu cum sa stabilesc filiatia, ca multe forme de UTA s-au pierdut Aradul nu mai are , in fotbal altceva, decit aceasta UTA ( in liga II, in III si in judet) eu le doresc succes. In primul rand dumineca la Braila. Sa vedem ca cei din conducere s-au straduit sa aduca intariri,Rosu incearca sa faca un grup omogen, jucatoriii par apti de rezultate bune. Ce va fi vom vedea, dar fara aceasta UTA, in Arad nu am avea fotbal. Sa le tinem pumnii stransi, utistilor dumineca. Restul, nu prea mai conteaza intr-o Romanie in care la fotbal cam toate echipele , de la Steaua,la Poli, de la Dinamo, la Brasov, de la Rapid la Petrolul , de la Constanta, la Vaslui, de la Cluj, la Baia Mare,etc, etc, au suferit fie disparitii, fie insolvente, falimente, fuzionari, fie schibari de identitate.De ce sa ne legam…doar de UTA ?

    0
    0
    1. pai asta e problema, in loc sa stam cuminti ca nu suntem curati ca lacrima, Codru crede ca cele 6 campionate si 2 cupe ale UTA-ei e mai mult decat 5 campionate, 2 cupe, 2 supercupe si 2 cupe ale ligii luate de cumparatorul lui Man si imprumutatorul lui Valceanu … ce-o fi la gura lu MM cand il prinde pe Codru la o emisiune TV?

      0
      0
      1. Cred ca a fost o greseala a lui de exprimare, la palmares stam mai prost , DAR la titluri castigate stam mai bine . Sa cred totusi ca nu ii ridici osanale lui MM , nu ? Sau esti si tu un aradean …stelist ?

        0
        0
  8. Echipa lui martipan coate goale idolul dascalului agramat era recunoscuta de federatie pe cand activa ca si continuatoarea campioanei uta? Raspuns Da, daca un strain se interesa pe siteul frf de uta de atunci vedea ca acea uta pe langa adresa de pe calea aurel vlaicu, mai gasea informatia ca are 6 titluri , doua cupe si un sfert de finala de cupa uefa..in acelasi timp evolua o echipa cu nume asemanator si culori identice pe la sampetru german ori tauț..repet in ACELASI TIMP!! Atunci despre ce vorbim aici? Daca un suporter de al lui sturm graz a cautat acum 3 saptamani informatii despre adversara echipei lui favorite in amical, a vazut ca utabd e un club infiintat in 2013, fara nici un titlu in palmares cu exceptia cupei romaniei la nivel judetean..ala e singurul trofeu din scurta istorie al acestui club! De ce credeti ca nu poate scapa clubul de acea tinichea din coada numelui bd?

    0
    0
    1. „De ce credeti ca nu poate scapa clubul de acea tinichea din coada numelui bd?” Simplui ,din cazua ca in cazul vechii echipe UTA nu sa declarat falimentul in instanta

      0
      0
      1. nu este asa … noua ne trebuie nume luat de la tribunal, nu de la Camera de Comert … exista inca FCM UTA, un ONG vechi, nu mai are activitate dar nu este radiat la tribunal … trebuia ceva demers juridic, am inteles ca s-a inceput anul trecut … poate ne da Dani detalii …

        0
        0
          1. tu ziceai de FC UTA SA, a lui Gio si martipan … care e societate comerciala …

            0
            0
        1. In cazul asta debandada mare a fost in trecut cu numele UTA din pacate . Si-au batut joc de ea niste parveniti . Sa readieze dle odata toate celelalte si avem o sigura echipa UTA ARAD , si sa terminam cu discutiile astea interminabile

          0
          0
  9. Leo ,agramată e măta cu tot neamul tău de țigani ….. Pe timpul lu Martian Uta era doar cu numele atît …practic adevarata UTA nu mai era ! Echipa aia se chema covaci sau liberty salonta , pute prostia în tine …..

    0
    0
  10. Ar trebui sa punem odata pentru totdeauna punct cu aceste subiect care au fost lamurite si ultralamurite .Sigla, palmaresul si culorile fostei echipe UTA apartineau legal SCU ( organizatia suporterilor ) care ulterior le-au cedat acestei echipe . Stiu…e intr-un fel anormal , dar se practica peste tot in fotbalul nostru mioritic ( vezi Craiova, Timisoara, si noile echipe ce au aparut la Ploiesti sau Constanta ) . A fost , a trecut , asta e realitatea ar trebui sa privim doar inainte . A fost in trecut vina lui Sandu , lui Martipan , Mamei Omida …faptul e consumat , mortul de la groapa nu se mai intoarce , bine totusi ca echipa are o identitate prin sigla , palmares , culori , daca ar intra odata in faliment definitv si fosta UTA ( daca stie cineva detalii noi ar fi excelent ) , sa scapam de coada nenorocita de BD

    0
    0
  11. Nu are nimic numele echipei cu palmaresul….el se transmite prin continuitate pe linie sportivă, vedeți cazul celor de la Glasgow Rangers, UEFA le recunoaste palmaresul cu toate că au fost in faliment și au luat-o din liga a patra…nu același lucru se intâmplă cu cei de la CSU…tot așa, echipa lui Talpan nu va fi recunoscută de UEFA in vecii vecilor ca și continuatoarea echipei care a câștigat CCE in 86….palmaresul este la cioban, tot…

    0
    0
  12. un subiect fain de tot cu sigla si palmaresul plecat de la o gluma a lui Gradinaru ( poate ar fi trebuit sa se abtina dar inclusiv cei de la FCSB zic acum ca au doar 5 titluri de campioni) si dezvoltata la maxim pentru spectacol si raiting. Interesant pentru mine e ca aceasta stire nu a aparut pe alte siteuri decat pe sport arad (si pe liga 2 unde publica acelasi ziarist) de ce oare? Nu cunosc motivul principal ( stiu doar din auzite de conflicte cu Gradinaru) insa mi se pare ca se dezvolta un subiect de care s-a discutat si rediscutat. Atat timp cat suporterii sunt cu aceasta echipa pentru noi aceasta este continuatoarea UTA-ei. Clar acum voi fi combatut de mari utisti de pe siteuri oameni buni aceiasi oameni care mergem la meciuri acum mergeam si la meciurile echipei vechi a lui Gio Martipan din pacate in Arad ca in majoritatea oraselor tarii lumea nu mai merge pe stadion ci prefera un televizor pe dormeza si principala cauza este fotbalul asta mizerabil ce se joaca in Romania plin de partide suspecte de sustinerea unor echipe fara valoare sa joace in ligi superioare promovari suspecte ( cum va fi anul acesta cu Juventus Bucuresti). UTA este trasmisa la TV aproape in fiecare etapa de ce oare? pentru ca si cei de la Digi sau Dolce sustin idea ca suntem continuatoarea vechi UTA de multe ori comentatori spun acest lucru „UTA o echipa de traditie cu 6 titluri de capioana si 2 cupe”, iar cea mai buna reclama e asta. Hai sa ne bucuram ca UTA exista avem sanse de promovare avem multi aradeni in echipa un centru de copii si juniori pus la punct care produce talente care crescute cu grija pot ajuta UTA sa devina ce a fost odata. FORZA UTA, victorie la Braila

    0
    0
    1. @Cico este cam prostuț. A apărut și pe digisport.ro, inclusiv s-a vorbit la TV la emisiunea DigiSport Special.

      0
      0
      1. Scumpul meu Alex prima data acest articol a aparut pe sport arad si pe liga 2 iar apoi a aparut pe celelate siteuri prietene. documenteazate si dupa aia va pe cineva prostut copile ai grija ca in iarna cand bagai pe aici tot felul de mistouri ca a semnat Hlistei Rus si alti plus alte tampeni te puteam si eu face prost sau altfel dar nu imi bat capul cu tine iar daca ai citi cometariul meu ai vedea ca am zis ca eu cred ca a fost o gluma a lui gradinaru deplasata si apoi am vorbit ca aceasta echipa este continuatoarea vechii UTA ca acolo unde sunt suporterii este si traditia.

        Lucian stie tot Arad-ul de iubirea intre Calin si Gradinaru mai bine s-o lasam asa.

        0
        0
        1. Acum ne iei la mișto sau ce? Tu nu te-ai referit unde a apărut prima dată articolul, ci tu ai zis clar: „Interesant pentru mine e ca aceasta stire nu a aparut pe alte siteuri DECAT pe sport arad si pe liga 2 unde publica acelasi ziarist” Ce inseamna la tine cuvantul DECAT?

          0
          0
          1. a fost conferinta de presa, au fost prezenti mai multi ziaristi, nu doar calin … fiecare scrie ce vrea si cand vrea, materialul este acelasi pentru toti …

            0
            0
        2. esti in urma cu 2 ani … colaboram foarte bine cu Codru, vorbim la telefon cu el, ne respectam reciproc nu avem nimic de impartit cu el sau cu altcineva de la club … nu dezgropa tu mortii ca toti vrem sa fie UTA acolo unde ii e locul …

          0
          0
    2. Știrea a apărut și pe Digisport. O declarație cel puțin deplasată, nu ințeleg ce l-a mâncat pe Codru la faza asta și ce s-a gândit că are de câștigat din asta.Mai ales că și la noi este o situație neclară.Ar trebui să iasă cu o altă declarație, să spună că a fost o glumă prost interpretată.

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button