UTA Arad

Utiștii susțin că și-au învățat lecția după Brăila: „Greșeli în lanț în apărare, iar în atac nu am reacționat ca altădată”





Regretele eșecului de pe Dunăre se sting pe zi ce trece și asta pentru că utiștii mai au destule meciuri la dispoziție să se revanșeze și să-și îndeplinească obiectivul stagional. La începutul acestei săptămâni, stafful tehnic „textilist” a ținut să le arate fotbaliștilor unde au greșit, mai ales că jocul a scârțâit destul de mult pe ambele faze ale jocului.

Au fost folosite imaginile video de la Digi Sport, televiziunea ce a produs partida, iar concluzia lui Laurențiu Roșu a fost următoarea: „Am început bine meciul, am condus cu 1-0 și am avut și alte situații de a ne mări avantajul. Apoi, dintr-un motiv pe care nu l-am înțeles, i-am lăsat pe adversari să vină peste noi, am stat departe de jucătorii lor și totul a culminat cu greșelile în lanț din apărare. Golul de 2-1 l-am luat la singurul șut al Brăilei pe spațiul porții noastre din repriza a doua, pe când noi am avut destule situații de poartă, prin Chindriș, Burlă, Strătilă sau Copil. Chiar și așa, pe atac nu am reacționat ca altădată, nu vreau să acuz pe nimeni în mod special, ceea ce am avut de spus și reproșat am făcut-o în vestiar. În rest, eu sunt primul care-mi asum această înfrângere, dar sper că după discuțiile avute în această săptămână să nu se mai întâmple niciodată ceea ce s-a întâmplat la Brăila. I-am văzut pe băieți afectați după meci, dar sunt conștienți și ei că trebuie să-și revină, iar la meciul cu Reșița să se concentreze pe ceea ce avem de făcut pentru a câștiga”.

Despre meciul de la Brăila și faza primului gol la care a asistat neputincios de pe margine a vorbit și căpitanul echipei. „Am cerut să intru după ce am primit îngrijiri medicale, dar arbitrul nu mi-a permis pe motiv că urma să ajung în zona în care se juca mingea. Într-adevăr, s-au luat două goluri pe greșeli, dar sunt greșelile întregii echipe. Așa cum atacurile încep de la portar și fundași, tot așa faza de apărare trebuie făcută și de cei din față sau mijlocaș. Sigur, că greșelile fundașilor se văd mult mai repede, dar întotdeauna am spus că meciurile se pierd și se câștigă în 11. Și sezonul trecut am ajuns la peste 40 de goluri încasate și am fost atât de aproape de Liga 1. Dar, bineînțeles, ideal ar fi să nu mai luăm atâtea goluri, iar Mister ne-a explicat clar ce greșeli am comis la Brăila. Sperăm să le corectăm” , a menționat Alin Gligor.

În fine, Roșu a recunoscut că, probabil, l-ar fi debutat și pe italianul Piccioni dacă nu avea efectuate toate înlocuirile în momentul în care brăilenii au preluat conducerea pe tabelă. „Pe David l-am scos pentru că mă gândeam că Muntean, care provine din mijlocaș, e mult mai ofensiv pe banda dreaptă. Pe stânga câștigam cu Mitruț (n.a. Copil) prospețime și execuții, pe când pe Tănase l-am băgat în centru pentru a impinge jocul mai mult în față, dar în loc să marcăm noi, au făcut-o ei. Probabil, dacă mai aveam o schimbare, aș mai fi băgat un atacant, probabil pe Piccioni, dar așa…”, a mai spus tehnicianul „Bătrânei Doamne”.

Utiștii și-au susținut punctele de vedere în cadrul conferinței de presă săptămânale, ce se desfășoară începând de această săptămână în cafenele Aradului. Pornind de la unul din principiile după care s-am ghidat clubul, ”UTA este a tuturor arădenilor”, s-a demarat acțiunea denumită generic ”Caravana Cafenelelor”. Astfel, întâlnirile cu ziariștii se vor desfășura în cafenelele din oraș, pentru că ideea clubului a fost revigorarea discuțiilor fotbalistice din tot Aradul. Prima cafenea care a găzduit a o astfel de discuție a fost „Tresor”, din strada Unirii, nr. 2.

UTA Media Design

Un comentariu

  1. Este si normal, daca luati goluri asa multe,automat pierdeti si puncte multe si va diminuati sansele de a promova in liga1. Asa ca, luati-va masuri fiecare jucator in parte la fiecare meci, fiti inteligenti si concentrati , atat in aparare cat si la mijloc,atac. Ar fi culmea sa nu castigati cu Resita, nici nu ma gandest ca nu ve-ti castiga. Va urez succes si sanatate . Forta UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button