National Sebis

Cojocaru: „După începutul ezitant, nu le-am dat nicio șansă adversarilor” vs. Steop: „Jucătorii nu au scuză pentru ce s-a întâmplat pe teren”





Returul Ligii a 3-a a început sub cele mai bune auspicii pentru liderul Național Sebiș. Echipa a luat trei puncte imense în derby-ul rundei, cu Ripensia Timișoara, formația de pe locul 3 în clasament, cu pretenții la vârful ierarhiei. Meciul a fost de-a dreptul nebun, pigmentat cu 7 goluri și o tresărire de orgoliu a gazdelor, care au început și terminat meciul rău.

Punctele sunt cele care contează în astfel de „dueluri” și cu atât mai mult cu cât principala urmăritoare a sebișenilor, Școlar Reșița, a pășit cu stângul în retur. „Am obținut o victorie frumoasă, muncită. Cu toate că scorul a fost strâns pe final, 4-3, nu le-am dat nicio șansă după începutul ezitant. Am fost conduși, am ratat și un penalty, dar am avut forța și știința să revenim. Au fost și goluri multe, ocazii peste ocazii și am condus la un moment dat detașat. Ripensia s-a apropiat de noi doar pe final pe fondul relaxării noastre. Îi felicit pe băieți, este meritul lor, au avut o atitudine corespunzătoare pe care ne-o dorim la toate partidele. A fost și presiune azi și va fi tot timpul pentru că ne dorim rezultate. Este ceva benefic pentru că ne obligă să tratăm toate meciurile cu maximă seriozitate. Ne bucurăm că am început în această manieră campionatul, a fost doar prima etapă. E bine că am rămas pe primul loc, dar toate partidele contează, încă nu am realizat nimic. Mergem la Reșța să câștigăm!”, a afirmat Călin Cojocaru, team-managerul Naționalului la finalul succesului cu „Ripi”.

La maniera în care a început partida, cu gol și alte ocazii clare, Ripensia a dat impresia unei echipe puternice, care nu are cum să plece învinsă de la Sebiș. Însă, timișorenii s-au tăiat brusc, fiind victime sigure în fața unei formații gazdă ce și-a dorit mai mult cele trei puncte. „Rezultat meritat pentru Sebiș pentru atitudine și dorință, dar să luăm patru goluri mi se pare exagerat. Ar fi trebuit să fie o presiune fenomenală asupra noastră, dar ea nu a existat și. totuși, am luat goluri foarte foarte ușor. Am început bine, am dat gol, am mai ratat două ocazii mari. Apoi, a greșit Filip și a făcut penalty, salvat – totuși – de portar și părerea că jocul merge bine. Ne-au egalat până la pauză, dar altfel speram că va decurge repriza a doua. Cel mai important moment a fost în debutul reprizei secunde. Chiar nu-mi explic golul doi, luat foarte repede, apoi a venit imediat și golul trei pe care sincer nici nu l-am văzut. Mă uitam la Rosemblum care se văita căzut la pământ chiar în fața băncii noastre de rezervă și apoi pe Săulescu bucurându-se … Jucătorii nu au scuză pentru ce s-a întâmplat pe teren, dar asta este, mergem înainte”, a punctat Remus Steop la finalul disputei de pe malul Crișului Alb.

Întrebat despre obiectivul stagional, antrenorul timișorenilor a adăugat: „Eu vreau să câștig toate meciurile, conducerea s-ar bucura să promovăm și cred că ar putea susține echipa dacă am ajunge acolo. Dar avem multe probleme legate de alcătuirea formației. Chiar dacă suntem o echipă bună, folosirea a trei juniori ne creează unele probleme. Am încercat cu portar și fundaș junior dar nu ne-a ieșit. Sebișul are deja un avans destul de mare, dar campionatul este lung. Și în tur am pierdut primul meci, dar apoi am avut un parcurs foarte constant până la ultima etapă cu Pandurii, așa că nu văd de ce nu am putea repeta performanța din toamnă. Le-am urat succes sebișenilor nu pentru că ne resemnăm ci din politețe. Ne vom lupta până la ultima etapă”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button