UTA Arad

FRF-ul și televiziunile și-au găsit cal de bătaie: UTA joacă două meciuri în patru zile!





„Bătrâna Doamnă” nu-și mai ascunde intențiile de promovare, dar are ea toate „gloanțele” necesare? Dincolo de forța echipei, parcă mai e nevoie și de altceva. Poate puțin tupeu în relația cu FRF-ul, de genul celeia adoptate de Juventus București. Refuzând cei doi lei din drepturile de televizare, ilfovenii își programează partidele de pe teren propriu când vor mușchii lor, în așa fel încât ciclul săptămânal al băieților lui Oprița să nu fie deloc afectat. În plus, eventualele erori comise de arbitri trec neobservate, atâta timp cât camerele TV stau departe de stadionul din Colentina.

La polul opus e UTA. O grupare cuminte, care acceptă „fatalitatea” și care respectă ad literam regulamentul. S-a ars deja în vara anului trecut, când falimentul Rapidului nu a dus-o pe ea în Liga 1 (cum ar fi fost etic din punct de vedere sportiv), iar conducerea s-a conformat și nu a mai deschis proces la TAS, așa cum a dat de înțeles la un moment dat că va face. Probabil, pasivitatea a avut de-a face și cu lipsa unui stadion pe care să joace în elită, iar asta poate fi de înțeles.

În fine, a venit un nou sezon cu destule probleme de arbitraj, pe care Roland Nagy, fostul antrenor al „roș-albilor”, le-a semnalat la momentul potrivit. Laurențiu Roșu a adus un suflu nou, până la pauza de iarnă a făcut punctele ce au plasa UTA pe loc de promovare, dar calculele par să se refacă serios în campania de primăvară.

Retragerea din Liga a 2-a a Tărlungeniului îi pun pe „roș-albi” în postura de a întâlni etapă de etapă echipa ce ia fără efort punctele cu fosta grupare din Ștefănești. Se întâmplă mâine cu Reșița, care astfel și-a recuperat doi dintre fotbaliștii suspendați, dar și în deschiderea weekendului următor, cu CS Mioveni. Arădenii tocmai au aflat că din momentul în care vor auzi ultimul fluier al confruntării cu teamul din Snagov, vor mai avea la dispoziție exact patru zile și o oră să pregătească meciul din județul Argeș, cu tot cu deplasare.

Digi Sport a insistat ca partida din runda cu numărul 24, Mioveni – UTA, să se joace vineri, de la ora 18, iar „roș-albii” se vor conforma ca de fiecare dată. Confruntarea e una extrem de importantă în „cheia” promovării, iar combatantele numai de tratament egal nu au parte. Argeșenii au jucat ieri un amical cu juniorii de la Elite, iar „Bătrâna Doamnă” joacă pe puncte mâine după amiază. Apoi, joi, se vor pune deja pe drum căci televiunea trebuie să-și scoată „pârleala” de 15 mii de euro (!?) avută cu echipa fanion a Aradului.

15 comentarii

  1. Banii de la Digi pt. Liga 2 sunt cel mult pt. o masa la cantina.A ajuns un post de TV sa conduca fotbalul romanesc pe bani ft.putini pt Liga 2.Au fost dibace cei de la Juventus, cu Chivorchian meserias viclean ,care au refuzat firimiturile de la Digi in complicitate cu FRF .Dar daca avem echipa care are suport fizic,moral si material nu trebuie sa ne facem probleme.Totul este sa avem in Liga 2 echipa de Liga 1.Restul e desertaciune cum zice popa la inmormantari.HAI UTA- ca e a Aradului

    0
    0
  2. E cu doua taisuri toata chestia , clar ca echipa cu sta in firimituirle aruncate de cei de la Digi , puteau usor sa refuze filmarea ca cei de la Juve , dar , si exista un dar, prin televizarea meciurilor jucatorii sunt mult mai scosi in evidenta iar vanzarea se face la alte cote . Acum `Juventus cu un sponsor asa puternic ca Supercom , nu traiesc din vanzarea jucatorilor , dar in cazul nostru situatia e putin schimbata . Deci prin televizare echipa e si mai expusa adversarilor si la mana Digi , dar si apare mai des in ochii impresarilor…

    0
    0
  3. exact,dreptate mare ai , nu trebuie venit din colentina pina la Arad ca sa-i vada pe baieti cum joacà ! Ne poate spiona prin sticlà

    0
    0
  4. Daca esti fotbalist cred ca poti juca un meci luni si unul vineri, incluzand aici si o deplasare destul de consistenta. Daca incepem sa cautam tot felul de motive pentru explicarea unui eventual esec, acolo vom ajunge, adica la esec.
    Succes pe maine si apoi mai vedem!

    0
    0
    1. era vorba ca uta are 4 zile sa se refaca pana la meciul cu mioveni care in schimb are 14 zile sa se pregateasca …

      0
      0
      1. Am inteles asta. Eu spuneam ca daca esti intr-adevar fotbalist poti sa joci si luni si vineri, iar daca nu esti ,poti sa ai nu 14 ci 60 de zile ca tot degeaba.

        0
        0
  5. Intrebarea este: te poti reface si sa fii in deplinatatea fortelor in 4 zile? Daca raspunsul este da, ceilalti pot sa aiba 6, 8,12,16 zile de recuperare ca nu e relevant.

    0
    0
  6. Da, dar in programul lor de vineri ora 18 apare meciul Brasov – ….Tarlungeni care nu se disputa. E evident o greseala de-a lor de scriere a programului. Sigur jucam vineri.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button