UTA Arad

Piccioni a debutat în „alb-roșu” și poate profita de absența lui Curtuiuș: „Țin capul jos, muncesc tot mai mult, trebuie să fiu pregătit când se apelează la mine”





Fără Curtuiuș, diagnosticat cu varicelă, Laurențiu Roșu a optat în meciul cu Reșița pentru un sistem de joc 4-2-3-1, cu Vîlceanu pe stânga și Copil în spatele lui Petre. La 3-0, antrenorul „Bătrânei Doamne” a trecut din nou la clasicul 4-4-2, scoțându-l pe Strătilă pentru a-l debuta pe italianul Piccioni.

Acesta a încercat multe, dar nu a reușit mare lucru, ratând printre altele și o ocazie, pe care – însă – avea să o transforme în golul de 4-0 Adi Petre. „Sunt fericit că am debutat, după trei luni nu era ușor. Cu siguranță, puteam face mai mult, dar am tot returul în față să reușesc. Dar, a fost frumos acest prim meci al meu la UTA, cu o victorie rotundă după prestația rea de la Brăila. Important era să luăm cele trei puncte ce ne readuc pe locul 2. Nu era simplu să abordăm meciul de azi după înfrângerea de săptămâna trecută când așteptările erau altele de la noi. Dar, azi am dat o răspuns clar, puternic, am dat un semnal de forță tuturor. Am jucat într-o în manieră impecabilă, am avut 2-0 după 13 minute și ne-am determinat adversarul să iasă la joc. Pe acest fond, ne-am mai creat și alte ocazii pe lângă cele două goluri marcate de Petre”, a spus fostul „vârf” al celor de la Poli Iași, care avut un comentariu și la adresa terenului de la Șiria și fanii UTA-ei: „Gazonul nu e rău, terenul în schimb e mai mic. Multe echipe vor avea dificultăți aici, veți vedea, mai ales dacă vom avea mereu alături și acest public minunat .

După partida de ieri, Roșu recunoștea că Piccioni nu e încă pregătit să ducă 90 de minute, iar italianul confirmă: „Are dreptate, am și spus că nu sunt sută la sută. Trebuie să țin capul jos și muncesc pentru a ajunge acolo. Sunt la dispoziția lui Mister, îi respect orice decizie în privința mea. Îi mulțumesc că m-a băgat azi să joc 30 de minute, căci pentru mine erau foarte importante. Forma o recâștigi în special prin meciuri, o să cresc săptămână după săptămână, iar când îmi vine rândul trebuie să profit de șansa pe care o am pentru a ajuta echipa”.

Iar șansele lui Gianmarco Piccioni pot apărea chiar la următoarele două partide, pe care – probabil – le va rata Curtuiuș. „Îmi pare rău de Marius, că are acest virus, îl așteptăm alături de noi. E un jucător important, eu eventual trebuie să fiu pregătit pentru ca echipa să nu simtă atât de mult absența sa în  meciurile în care nu poate juca”, a adăugat „vârful” de 25 de ani.

O părere de specialist despre Adi Petre? „Sunt foarte fericit pentru el, mai ales că e un băiat cu un caracter frumos care se pune la dispoziția echipei. Are un mare viitor în față, depinde doar de el. Eu îi doresc să continue tot așa, să dea goluri pentru UTA, iar apoi să ajungă cât mai sus posibil”, a încheiat „Piccio”.

FOTO: Ciprian Petcuț

4 comentarii

  1. Piccione,nu pot sa iti spun decat sa te pregatesti foarte bine cat mai repede pt. ca UTA. are foarte mare nevoie de tine pt. ca vin niste meciuri foarte grele. Salutari ,sanatate si la cat mai multe goluri.

    0
    0
  2. Mi a placut de el de cand a intrat , are o detenta superba , joaca din prima , fara preluare….va fi un jucator important pentru Uta !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button