Atitudinea creează performanţa

Atitudinea creează performanţa

Nu puțini au fost cei care și-au manifestat scepticismul după ce UTA a pierdut primul meci din acest an, la Brăila. Eșecul are întotdeauna darul de a semăna îndoială și este cu atât mai nociv, cu cât așteptările care îl preced sunt mai mari. Când echipa favorită este angrenată într-o luptă dură pentru promovare, orice pas greșit este echivalentul unei tragedii, iar dacă nu știi să gestionezi un astfel de episod mai puțin plăcut, lucrurile pot degenera.

În tot acest context neliniștitor, antrenorul Bătrânei Doamne, Laurențiu Roșu, a încercat să rămână calm și i-a îndemnat pe cei din anturajul clubului să nu se lase duși de valul deznădejdii, întrucât o bătălie pierdută nu echivalează cu un război pierdut. Așa cum spunea recent mult mai celebrul său confrate de breaslă Zinedine Zidane, campionatul este o cursă de maraton, nicidecum una de sprint. Ca în orice maraton, un sportiv are momente bune și clipe grele, însă atitudinea pe care o are pe parcursul întrecerii face de multe ori diferența între învingători și învinși.

Și iată că, la o săptămână după înfrângerea de la Brăila, UTA a intrat pe teren contra Metalului Reșița hotărâtă să-și devoreze adversarul, lucru care s-a și întâmplat. Elevii lui Roșu au condus cu 2-0 după numai 12 minute și au terminat cu patru goluri în cont, dintre care trei i-au aparținut lui Adrian Petre, cel care a trecut pe primul loc în clasamentul golgheterilor Ligii a 2-a. Dincolo de tactică și execuții tehnice, arădeanii au avut o altă atitudine, aceea a unei echipe care intră pe teren știind că nu are altă variantă decât victoria. La Brăila, acest lucru a fost valabil doar în prima parte a meciului, când golul lui Robert Vîlceanu a lăsat impresia că va rezolva ecuația victoriei.

Desigur, se vor găsi destui să spună că succesul UTA-ei nu trebuie glorificat, atâta vreme cât a venit în fața unei echipe modeste. Este perfect adevărat că nu poți face un titlu de glorie după un astfel de meci, însă nu e mai puțin adevărat că nicio partidă, indiferent de oponent, nu este câștigată doar prin simpla apariție pe teren. Roșu știe foarte bine astfel de lucruri și asta a încercat să le transmită jucătorilor săi, că trebuie să dea totul pe teren, chiar dacă adversarul este un mare outsider.

Așa cum eșecul aduce cu sine îndoiala, succesul redeșteaptă spiritul și îl pregătește pentru viitoarele confruntări, care se anunță tot mai grele pentru Bătrâna Doamnă. UTA va întâlni etapa viitoare pe CS Mioveni, o echipă care ocupă locul 6 în clasament, la doar patru puncte în spatele arădenilor. Este un meci extrem de dificil, iar a te încumeta să faci predicții reprezintă o misiune pe măsură. De altfel, lupta la vârful ierarhiei devine tot mai palpitantă, având în vedere că în momentul de față, cu excepția lui Juventus București, care pare să nu mai cedeze fotoliul de lider până la finalul campionatului, cinci echipe sunt despărțite doar de patru puncte. Practic, de la locul 2, pe care se află UTA, până la locul 6, ocupat de CS Mioveni, oricare dintre echipe poate prinde pozitia direct promovabilă sau pe cea care duce la baraj. Este o concurență extraordinară, care nu poate să facă decât bine unei competiții aflate într-un con prea mare de umbră în raport cu Liga 1. Însă, cu meciuri spectaculoase și o concurență reală la podium, Liga a 2-a ar putea deveni o întrecere cu mai multă prezență pe agenda microbistului român.

Foto: www.flickr.com/photos/footballromania/24348920049

Facebook Comments
0
0

Un comentariu


  1. Vor mai veni momente grele , dar vorba unui proverb viking: doar cei puternici si drepți vor învinge si vor sta la masa zeilor in valhalla !!!proverbul luati-l doar ca figura de stil .

    0

    0
    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.