Fotbal judetean

Fără strălucire, dar a trecut și al 16-lea „val”: UTA III – Crișul Chișineu Criș 0-2





Tot ce nu a putut deplasa la Timișoara, pentru partida de Cupa României Elite cu Poli, antrenorii utiști au trimis la UTA III pentru duelul cu liderul, din prima etapă a returului Ligii a 4-a. Diferența de joc nu a fost mare între combatante, dar experiența și pragmatismul Crișului avea să-și spună cuvântul pentru a 16-a victorie consecutivă în campionat.

Primele 10 minute au fost echilibrate, dar Crișul a înscris la primul șut pe spațiul porții. Golgheterul Modan a tras cu efect de la 20 de metri, Zamfir a fost pe minge, dar a s-a lăsat surprins. Alb-albaștri au început să macine jocul, lui Modan i s-a mai anulat un gol pentru fault în atac, iar finalizarea lui Gâlcă a întâlnit bara din dreapta lui Zamfir. Și utiștii au avut două semi-ocazii, la capul slab al lui Savin și lovitura liberă executată de Vlad peste transversală.

Repriza secundă a debutat perfect pentru Crișul. În minutul 51, Modan a tras tare din careu, Zamfir a respins în dreapta, iar Ciornei, pe fază, a pus latul pentru 0-2. Nemaivând ce pierde, utiștii au ieșit la joc, au combinat destul de bine, dar au produs doar câteva centrări sau finalizări în blocajul adversarilor. „Alb-albaștrii” nu au mai forțat nici, dar asta și pentru că, după Lung și Turcuș, aflați pe margine, l-au mai pierdut în debutul părții secunde și pe Alin Mihai. Fostul atacant al celor de la Telecom, Gloria, Sebiș, Olt și Pîncota șchiopăta vizibil, fiind posbil să-i fie afectate ligamentele gleznei.

Chiar dacă nu îi antrenează pe fotbaliștii folosiți azi, Sandu Gaica le cunoaște bine calitățile și a încercat o explicație pentru evoluția mai palidă din primele 55 de minute. „Prima repriză a fost mai slabă din partea noastră, cred că și datorită vântului sau a tracului. Am jucat, totuși cu primul loc, lucru ce l-am uitat de abia după pauză, când am evoluat ceva mai bine. Ocazii mari nu am avut, dar nici ei, în afară de goluri și o bară, nu ne-au pus mari probleme”, a menționat tehnicianul UTA-ei 2001, care, în afara lui Zamfir nu a utilizat niciun jucător de la grupa sa.

De cealaltă parte, Mihai Roșca a recunoscut că s-a temut de această partidă și asta pentru că:  „Nouă nu ne place terenul sintetic. Ne antrenăm și jucăm pe iarbă, pe când adversarul s-a pregătit toată iarna aici pe Șega. Pe lângă asta, nu i-am putut folosi pe Turcuș și Lung, două piese importante la noi . Victoria a fost muncită azi, sunt necăjit pentru accidentarea lui Alin Mihai. Sperăm să nu fie ceva foarte grav, căci avem mare nevoie de el. Campionatul încă se joacă, Lipova a câștigat și ea azi la un scor bun în deplasare și rămâne la 5 puncte de noi”.

Formații:

UTA III: Zamfir – Zdrențan, Savin, Wild, Curta – Dan (64 Lezeu), Dobrean – Ghergar (70 Laza), Coadă, Vlad (67 Marica) – Covaci.

Crișul: Mucha – Al. Ciornei, Pavel, Teșădan, Jude – Borșa (89 Horga), Marinescu (69 Lavrincsik), Jichici, Gâlcă – Modan, Al. Mihai (52 Asandului).

Arbitri: Cristian Burza – Emil Arsa, Flavius Dreghici. Observatori AJF: Oliver Biro, Teodor Jușcă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button