National Sebis

Cine a amenințat pe cine înainte de Reșița – Sebiș? Cojocaru: „Au vrut să vină peste noi în hotel” vs. Doană: „A fost o glumă”





Derby-ul etapei a 15-a a Ligii a 3-a (seria a 4-a) nu se dă terminat. Punctele au rămas în Valea Domanului, însă există aspecte pe care părțile implicate doresc să le clarifice. Totul a plecat de la mărturisirea lui Leontin Doană, cu privire la amenințările pe care le-ar fi primit Souleymane Keita din partea lui Călin Cojocaru. Pe scurt, antrenorul bănățenilor a susținut că managerul Sebișului i-a spus senegalezului că-i va face rău cu un contract semnat de acesta în iarnă dacă va accepta să evolueze în meciul direct.

Keita: „Nu am treabă cu nimeni, pur și simplu vreau să joc fotbal”

Mijlocașul de culoare al Reșiței spune că lucrurile nu sunt chiar atât de grave pe cât le-a prezentat antrenorul său. Senegalezul recunoaște că a avut o înțelegere cu Călin Cojocaru,  pe care a respectat-o și asta a fost tot. „Domnul Cojocaru m-a ajutat în urmă cu un an. A crezut în mine, m-a readus în România din Senegal și am rămas în relații bune. Tocmai de aceea, eram pregătit să revin la Sebiș în iarnă, dar apoi a intervenit oferta Reșiței. Călin Cojocaru mi-a spus că nu se opune plecării mele, cu condiția să nu joc în meciul direct. Asta s-a și întâmplat, a fost o neințelegere la mijloc din moment ce s-a făcut un mare caz din asta. Nu aș vrea să se meargă mai departe cu acest subiect, fiindcă eu nu am treabă cu nimeni. Sunt fotbalist și vreau să joc fotbal, nimic mai mult. Chiar și în chestiunea contestației mele pe când jucam la Ighiu, eu nu am nicio vină. Era o chestiune între cluburi, de aceea avocatul meu m-a și sfătuit să nu mai merg la Federație, pentru că nu aș avea ce să spun eu în plus”, ne-a declarat  Souleymane Keita.

Cojocaru: „Doană să spună cum ne-a amenițat cu bătaia!”

În lumina declarațiilor mijlocașului Senegalez, managerul cu atribuții de antrenor al liderului din C4 suține că exact reșițenii au fost responsabili cu amenințările și nu el. „Atâta timp cât jucătorul recunoaște că nu l-am amenințat cu nimic, pentru simplul fapt că nu-mi stă în caracter să fac asta, cred că domnul Doană ar trebui să-și măsoare cuvintele sau să-și ceară scuze. Sau, măcar să fie sincer până la capăt și să spună public ce a făcut vineri seara. Vă spun eu, l-a sunat pe secundul meu, Ilie Stoican și i-a spus că vine peste noi în hotel, cu niște băieți de-ai lui și ne rupe cu bătaia. Poate domnul Doană nu a ieșit în viața lui din Reșița ca să afle și el că lumea s-a schimbat, că România a intrat demult în UE și violența e pedepsită cu închisoare. Așa că, mai degrabă el ar trebui să-și vadă de echipă și nu să facă astfel de amenințări. Eu am demonstrat pe teren, ieri, că îmi văd de echipă, căci, după joc și ocazii, am fost echipa mai bună. Am pierdut pe niște cadouri făcute adversarilor și o execuție personală a lui Himcinschi, dar nu este prima înfrângere din carieră. Știu să și pierd și să gestionez și asfel de momente”, a punctat  Cojocaru.

Doană: „Keita era dărâmat, așa-zisa mea amenințare a fost o glumă”

Reșița și-a atins până la urmă scopul în derby, chiar dacă nu a contat pe Keita. Totuși, antrenorul bănățenilor susține că era de datoria sa să afle cauza pentru care senegalezul era dărâmat în preziua meciului. „Era foarte îngrijorat, supărat, așa că am vrut să aflu exact ce i-au spus cei de la Sebiș. Într-adevăr, l-am sunat pe Ilie Stoican și la un moment dat l-am întrebat retoric ce ar fi fost să vin acum și eu la hotelul lor cu 3-4 oameni, ca să se simtă bine când sunt amenințați ca și Keita. Bineînțeles că a fost o glumă, o situație ipotetică, nu aș fi făcut niciodată așa ceva. Dar văd că domnul Cojocaru tot insistă pe acest subiect și la o zi după ce a pierdut aici, la Reșița. L-am bătut și fără Keita pe teren, am fost clar echipa mai bună, eu cred că el a văzut alt meci la ce declarații a dat”, a punctat și Leo Doană.

„Lolea să-și dea demisia ca președintele AJF Dolj!”

…spune răspicat Călin Cojocaru, după ce consideră că erorile de arbitraj apărute ieri ar putea avea legătură cu „multifuncționalitatea” președintelui celor de la Școlar Reșița. „Trebuia să ni se acorde un penalty și am avut și un gol valabil anulat. Cred că arbitrii sunt influențați oarecum de funcțiile multiple, importante, deținute de președintele Reșiței. Nu e posibil ca domnul Viorel Lolea să fie în paralel președinte de AJF, președinte de club de fotbal, observator la Liga 2-a și coordonator federal pe zona de Vest pe sectorul de copii și juniori. De exemplu, domnul Silviu Bogdan și-a dat demisia din conducerea AJF Dolj în momentul în care a fost cooptat în conducerea CSU Craiova, asta ar fi normal să facă și domnul Lolea. Totodată, aș mai vrea să știu de unde știu reșițenii ce va decide deja Consiliul de Soluționare a Litigiilor cu privire la punctele noastre din meciul cu Ighiul. Noi știm că ședința e marți, dar poate domnul Lolea are deja informații ascunse, că doar e implicat în tot și în toate”, a încheiat Cojocaru.









2 comentarii

  1. D-le Cojocaru iti inteleg durerea cu Lolea si trebuie sa insisti la Burleanu si Iorgulescu ca sa-i fie taiate radacinile acestuia.In plus, Sebisul a intrecut masura la incasat goluri in ultimele 2 etape (6),dar cine au fost fluierasii care te-au taxat in Valea Domanului ?Acum Doana vine la Ighiul fostului Keita si orice rezultat,,razbunator,, sau >nu< poate sa apara,mai ales ca in 14.3,se da verdictul cu Keita,Totusi si fundasii tai cam dorm in teren si uite asa poti avea viata grea in lupta pentru promovare,caci ai pierdut la multi desculti !!!!!Prin ,,antenele mele,,si a unor prieteni cu Armandi Popescu sper sa aflu cum v-a fi meciul…!Daca Cojocarule ai intrat in hora,atunci joaca tare,ca-mi esti simpatic si marlaniile pot aparea !Cu modestie spun ca sunt s ivechi analist de fotbal si ma preocupa cele 14 etape pe care le maI are UTA ce trebuie sa invinga neaparat ,,dusmanii brasoveni si covasneni,, ca sa prindem locul 2 din B .Oare NAGY cu cine tine in meciul cu Brasivul,ca eu pricep…!Succes aradenelor si salutari lui Pacurar si Oprescu !

    0
    0
  2. D-le Cojocaru nu ma surprinde faptul ca National Sebis a pierdut la Resita,ca cei 3 arbitri au fost din R.Valcea ,cu Sergiu Busi la centru,iar observatori de joc au fost unul din Tg Jiu si altu din Severin.Deci te-au mancat oltenii …si poate mai bine de te arbitrau prietenii lui Dorinel Munteanu,Atodiresei,Chivu,Florea,Sij,Fux,Ologeanu…ca astia erau corecti.Asa se intampla cand n-ai relatii la delegari !Tot echipa d-lui primar Feies v-a promova in liga 2-a!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button