National Sebis

Săgeți încucișate între Doană și Cojocaru după derby! Keita – „cal troian” și la Reșița?





Partida dintre Școlar Reșița și Național Sebiș și-a respectat statutul de derby. Pe alocuri, s-a jucat în ritm de Liga 2-a, cu destule faze reușite de-o parte și de cealaltă. O execuție personală a lui Himcinschi, fotbalist ce a cochetat cu Il Calcio, avea să rupă echilibrul cu 20 de minute înainte de final. După ultimul fluier, ambii antrenori au scos în evidență meritele echipelor lor, într-un adevărat duel încrucișat.

Leontin Doană (antrenor Școlar Reșița):A fost un derby și s-a văzut adevărata valoare a celor două echipe. Le-am spus băieților că am încredere în ei și că doar prin modesie, atitudine și muncă putem realiza ceva. În minutul 20 s-a accidentat Breșteni, un jucător exponențial pentru noi, dar care a dovedit caracter, a stat tot jocul în teren și vreau să-l felicit pentru acest lucru. Lupta este deschisă și, după părerea mea, sunt echipe mai bune decat Sebișul în această serie. În primul rând noi, apoi Ripensia, Deva și Lugojul. Sebișul este conjunctural pe primul loc”.

Călin Cojocaru (antrenor Național Sebiș): „Nu vreau să fiu lipsit de modestie, dar astăzi a fost o singură echipă pe teren, echipa mea. Ne-am bătut singuri, din două execuții și o pasă cadou am luat trei goluri. Ne-am dominat clar adversarul, am jucat foarte bine, am stat mai bine la posesie, la ocazii, am controlat jocul. Am avut și un 11 metri clar refuzat, la un henț în careu și un gol anulat. Mingea nu avea cum să treacă prin afara terenului și să ajungă la 10 metri unde era Basic care a lovit mingea cu capul. Nu pot decât să-mi felicit băieții pentru atitudine și pentru jocul prestat. Am încredere că jocul bun ne va aduce și victorii. Ne gândim deja la următorul meci, cel de acasă cu UTA. Această deplasare foarte grea o lăsăm în urmă”.

Keita, din nou subiect de litigiu?

Național Sebiș a insistat să-l readucă pe Souleymane Keita din Senegal în urmă cu un an de zile, dar aventura mijlocașului de culoare pe Crișul Alb nu a durat decât până în iarnă. Apoi, fostul polist s-a transferat la Ighiu, unde – însă – s-a rupt pisica și africanul era din nou liber să-și aleagă viitorul, cu atât mai mult cu cât a fost subiectul unui litigiu între formația din Alba și Național Sebiș. De altfel, clubul de pe Crișul Alb a demonstrat că senegalezul nu avea drept de muncă în România în momentul legitimării sale la Performanța Ighiu, dar asta nu l-a împiedicat să și-l dorească înapoi în această iarnă. Din câte se pare, Keita ar fi și semnat un contract cu Naționalul, după care a „virat” spre Valea Domanului.

Astăzi, fotbalistul a rămas pe margine, iar Leo Doană a dat și o explicație pentru absența elevului său. „Cojocaru i-a trimis mesaje lui Keita prin care îi spunea că în cazul în care intră pe teren azi, ei îi vor cere suspendarea Astfel, riscă să-și piardă dreptul de muncă și să se întoarcă în Senegal. Jucătorul nu a știut ce să facă. E păcat că un antrenor advers se ocupă de astfel de lucruri în săptămâna premergătoare jocului. În loc să se ocupe de jocul echipei lui, s-a ocupat de Keita. Dar, acum pot spune că poate a fost mai bine așa …”, a spus antrenorul „roș-negrilor”.

Călin Cojocaru nu vede absolut nicio problemă în a-i fi cerut lui Souleymane Keita să nu dispute acest meci. „Jucătorul semnase cu noi un contract înainte de a ajunge la Reșița. I-am spus de atunci că nu îi voi pune bețe în roate, cu condiția să nu joace în meciul direct. Nu am făcut nimic altceva decât să-i reamintesc acest lucru cu câteva zile înainte de meci. S-a ținut de cuvânt, iar noi, la rândul nostru, vom rupe contractul semnat de Keita cu Sebișul și fiecare își vede drumul lui”, a menționat tehnicianul cu atribuții de manager al Sebișului.

 

Dorinel Munteanu, la meci

Derby-ul din Valea Domanului a avut parte de un spectator special. Dorinel Munteanu s-a întors acasă pentru a vedea la lucru o posibilă divizionară secundă, fie că vorbim despre reșițenii săi, ori Sebișul lui Cojocaru. Component al „Generației de Aur”, „Neamțul” a bifat 134 de meciuri pentru reprezentativa „tricoloră”, pentru care a și înscris 16 goluri. Din 2005, „Munti” a îmbrățișat cariera de antrenor, în acest moment neavând niciun angajament.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button