National SebisUTA Academie

Un prim derby județean în Liga a 3-a: Sebiș și UTA II vorbesc limbi diferite, dar scopul e comun





În urmă cu două sezoane, Național Sebiș și UTA s-au aflat pentru mult timp în luptă directă pentru un loc în Liga a 2-a. Câștig de cauză a avut „Bătrâna Doamnă”, care – însă – a reapărut în peisajul eșalonului trei cu o echipă „satelit” foarte tânără ce a iernat pe ultimul loc. Cele două etape scurse din retur au fost aur pentru „roș-albi”, care au adăugat deja în clasament 6 puncte și au pasat „lanterna roșie”.   Prin urmare, derby-ul județean de mâine îi prinde în formă pe arădeni, ca să nu mai vorbim despre moral, unul – teoretic – mai bun decât cel al formației de pe Crișul Alb.

Chiar dacă arbitrii au avut un rol important în înfrângerea de la Reșița, au fost și destule aspecte negative în jocul Naționalului. „Chiar dacă de la mijlioc în sus am legat destul de bine jocul, în apărare am comis destule erori. O echipă ce vrea să promoveze nu are voie să încaseze trei goluri și asta se întâmplă pentru a doua etapă consecutiv. Sunt momente în joc în care nu ne concentrăm cum ar trebui și plătim scump, așa cum s-a întâmplat sâmbăta trecută. Ca joc de construcție, exprimare în teren, Reșița nu a fost cu nimic mai bună, doar că am luat, din nou, prea ușor goluri”, a menționat Călin Cojocaru.

Trecând la prima „ciocnire” a primăverii între divizionarele trei arădene, antrenorul liderului crede că UTA trebuie tratată cât mai serios posibil. „Nu ne uităm la poziția lor în clasament, ci la rezultatele din acest tur, ce ne demonstrează că UTA II nu mai e cea din toamnă. E și o schimbare de atitudine din partea jucătorilor, am impresia că vor să demonstreze cu orice preț că merită o șansă la prima echipă. E un lucru normal pentru niște jucători tineri, de perspectivă, dar, pe de altă parte, pe noi ne interesează mult punctele. Lupta la vârf e tot mai aprigă, iar alt rezultat decât victoria nu ne ajută deloc”, a Cojocaru, care – probabil – nu va putea conta nici mâine pe Bârsănel și Tulcan. În schimb, revine Avramescu.

Tot mâine, la ora 12, la Târgu Mureș, o parte a lotului celor de la UTA II a disputat prima etapă a anului în campionatul juniorilor Elite. Prin urmare, s-ar putea ca vizitatorii să aibă ceva probleme de efectiv, dar, la fel de bine, pot primi întăriri din partea lui Laurențiu Roșu. Dintre seniori, ar putea fi utilizați portarul Barna și fundașii Burlă și Polgar, cu mențiunea că ultimii doi acuză probleme medicale. Dar, Costin sau Stahl ar trebui să fie mâine la dispoziție. „Întâlnim o formație cu un obiectiv clar, care nu-și permite pași greșiți în special pe teren propriu. Se mai știe că poziția noastră în clasament nu e grozvă, dar rezultatele și mai ales evoluția în general bună din primele două etape ale returului ne recomandă pentru un rezultat pozitiv. Suntem siguri că nu ne vor trata de sus, dar nici noi nu vom pleca de la premiza unei remize. Vom încerca să câștigăm, prestând un joc cât mai plăcut ochiului spectatorilor”, a precizat Dan Oprescu, antrenor la UTA II, alături de Cristi Păcurar, Adi Ungur și Vasile Sin.

Formații probabile:

Sebiș: Fișteag – Rosenblum, Stupu, Suciu, Siminic – Avramescu, Mihuța – Săulescu, Fuchs, Iuga – Velici.

UTA II: Barna – D. Lazăr, Iuga, Wild, Dinculescu – Dan, Dobrean – Costin, Toma, Vlad – Stahl.

Arbitri: Aurel Vărzan (Timișoara) – Tamas Kopriva, Zsolt Kopriva (ambii din Satu Mare). Observatori FRF: Vasile Balaj (Drobeta Turnu Severin), Dan Costin (Zalău)

Înainte de primul fluier se va ține un moment de reculegere în memoria timișoreanului Adrian Stoicov, decedat marți. Ambele echipe și-au exprimat public condoleanțe față de familia îndoliată și clubul Poli Timișoara.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button