UTA Academie

UTA are prima șansă în fața CFR-ului în semifinalele Cupei României Under 19, dar: „Sunt omogeni, mai greu de învins decât o echipă cu individualități”





Se poate spune că echipa fanion a Aradului a avut noroc la împerecherile făcute de FRF în „careul de ași” al prezentei ediții a Cupei României rezervate juniorilor mari. Sau, mai degrabă, a avut șansa ca adversarul de mâine, s-a calificat în semifinale în dauna celor de la Poli Iași, iar atunci cele mai puternice formații din seria de Est Elite, Viitorul Constanța și Dinamo au rămas să se înfrunte între ele.

Prin urmare, UTA se va afla față în față cu CFR Cluj, formație ce nu e parte a puternicei competiții Liga Elitelor, dar conduce detașat seria a 9-a a Campionatului Național Under 19. Ardelenii au 13 victorii din 13 meciuri, 73-10 golaveraj și 15 puncte avans față de ocupanta locului secund. „Chiar dacă nu e în Liga Elitelor, cunosc CFR-ul. E o echipă foarte omogenă, joacă de vreo 10 ani împreună, sunt bine organizați în joc. În spate e club care nu s-a grăbit să vândă jucători, e mai greu de învins decât o echipă cu individualități. Chiar dacă ACS Poli (n.a. de care UTA a trecut în sferturi) e peste CFR, ca și individualități, eu zic că ne va fi foarte greu. Aș fi preferat să jucăm prima etapă în deplasare, dar ne conformăm”, a spus Cristi Păcurar, care va conta în special pe jucătorii crescuți de el la Atletico ‘98.

Mara (refăcut în timp record după accidentarea la degetul mic al mânii stângi), Copaci, Stahl, Costin, dar și Jorza și Tănase vor fi „împrumutați” de Laurențiu Roșu pentru acest meci considerat foarte important, atâta timp cât utiștii își propun să-și apere trofeul cucerit vara trecută, la Deva. „Privim cu atenție și încredere, cu mare interes, acest meci. O bună parte din cei care anul trecut câștigau Cupa și Supercupa nu se regăsesc în efectiv, jucătorii s-au schimbat, dar e important să reedităm ce au făcut buni ceilalți anul trecut. În primul rând – chiar dacă scopul e de a da jucători spre prima echipă, cum e Stahl, care a debutat deja, cum e Toma, care poate face pasul, și el și ceilalți pe care îi așteptăm – vrem maxim din orice meci, indiferent că e Cupa României, Liga Elitelor sau Liga a III-a. Ne dorim să marcăm la primele ocazii, ca să luăm un avans liniștitor pentru retur”, a adăugat Cristi Păcurar, care compune staff-ul tehnic al UTA-ei II împreună cu Dan Oprescu, Adrian Ungur și Vasile Sin.

Clujenii sunt antrenați de un fotbalist care și-a pus ghetele în cui în tricoul „Bătrânei Doamne”. Vorbim despre Sorin Oncică, mijlocașul jucând ultimul meci din cariera legată în special de CFR și Gloria Bistrița într-un UTA – FC Vaslui 0-1. Se întâmpla în Liga 1, pe pe 8 decembrie 2006. Acum, tânărul tehnician încearcă să ofere generației de excepție a fotbalului clujean posibilitatea de a fi remarcată într-o finală de Cupă, la Mogoșoaia. „Deși avem dezavantajul de a nu fi căliți în meciurile din Liga Elitelor, dar și că nu avem jucători care au debutat la prima echipă, păstrăm șanse la calificare. Într-o semifinală e posibil deja orice, mai ales că se joacă tur-retur. Din păcate, nu am apucat să studiez prea mult adversarul. Știu doar că e există o generație bună la Arad, din moment ce au câștigat două trofee anul trecut și au dat destui j fotbaliști în Liga a 2-a. Dar, coborîrea jucătorilor de la un nivel superior la unul inferior poate fi cu două tăișuri, pot exista probleme de atitudine, determinare. Până la urmă, sper că va fi o dublă frumoasă, iar pentru elevii mei prilejul de a-și verifica forțele cu o echipă bună. Numai prin astfel de meciuri puternice pot crește în valoare și, până la urmă, acesta este scopul final al oricărei echipe de juniori”, ne-a declarat Oncică. Antrenorul CFR-ului nu poate conta pe mijlocașul central, Adrian Pop, suspendat pentru cumul de „galbene”.

Așadar, mâine, de la ora 12, pe arena din Sânnicolau Mic, vom vedea probabil față în față următoarele echipe:

UTA: Mara – D. Lazăr, R. Iuga, Copaci, Dinculescu – Jorza, Tănase – Costin, Toma, Mandache – Stahl.

CFR Cluj: Farcaș – Pârv, Cătinaș, Csiki, Roş – S. Petruş, A. Petruş, Ispas, A. Pop –  Cazan, Hetea.

Arbitri: Dorian Bazurca – Patricia Samsudean și Călin Cimponeriu (toți din Timiș)

Returul va avea loc pe data de 5 aprilie, la Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button