Fotbal judetean

Atitudinea a făcut diferența în derby-ul rundei: Frontiera Curtici – Progresul Pecica 1-2





Prima întâlnire directă din retur între formațiile din Top 6 s-a disputat la Curtici, unde a ajuns o echipă din Pecica, cu destule probleme de lot. Vasilca și V. Fritea erau suspendați, Puie – plecat în străinătate pentru trei săptămâni, iar Arsene, încă accidentat. E drept, nici Frontiera nu a stat mai bine la capitolul efectiv, astfel că aveau să conteze detaliile. Iar la acest capitol au stat mai bine vizitatorii, care – parcă – și-au dorit mai mult un succes ce-i apropie de podium.

Scenariul partidei a fost evident încă din start. Trupa lui Mutică a cedat deliberat posesia, a stat bine în teren și s-a bazat pe contre rapide, încredințate în special lui Huțanu și Drîglă. Deși au dominat teritorial, curticenii nu și-au creat situații mari de gol și au fost cât de cât periculoși prin șuturi de la distanță. Scorul l-au deschis cu 5 minute înainte de odihnă, la o fază la care oaspeții au crezut că adversarii vor da mingea afară.  Dar, faza a continuat, Varga a centrat de pe stânga, Măgulean a sărit fals, iar Avrămuțiu a pus latul: 1-0. Huțanu putea egala până la pauză, dar a reluat pe lângă la o eroare a defensivei adverse.

Repriza secundă a debutat perfect pentru Pecica. În minutul 53, R. Fritea a centrat din corner, iar Gabor a înscris din 5 metri. Curticiul a încercat să revină la conducere, dar Brutyo și transversala s-a opus capului lui Pleșca, iar Ardelean a considerat că nu sunt circumstanțe de penalty la Parlapan. Și, până la urmă, la una dintre contrele pe care tot le-a încercat Pecica în partea a doua, a venit și golul de trei puncte. Drîglă a primit un balon de la Huțanu și l-a executat pe Iacob din 10 metri. 1-2, rezultat final.

În lipsa lui Puie și Arsene, Dorel Mutică a titularizat ultima sa achiziție în ofensivă. Cristian Gabor (foto) a cochetat cu loturile naționale pe vremea când era junior la Atletico și UTA, are abecedarul fotbalului, iar odată cu reintrarea în forma fizică își aduce și contribuția la rezultatele echipei la care e împrumutat până în vară de la Atletico. „Posesia a fost a lor, dar dorința mai mare de a câștiga a noastră. Practic, diferența s-a făcut la atitudine, am vrut să demonstrăm că putem câștiga pe un teren greu în ciuda tuturor problemelor de lot pe care le avem. Am redeschis lupta pentru podium, ne dorim să ajungem chiar noi acolo și eu zic că vom ajunge având o mobilizare ca cea de azi”, susține Gabor, atacantul de 24 de ani al Progresului.

Dincolo, curticenii susțin că nu meritau să piardă după aspectul general al partidei și numărul de ocazii, dar recunosc că au prins o formație mai motivată. „După ce prima repriză a fost a noastră, am avut parte de o ușoară cădere în repriza secundă. Nu am fost concentrați nici în atac, nici în apărare, am luat două goluri ce ne-a costat înfrângerea. Ei și-au și dorit mai mult punctele, dar, personal, îi înțeleg și pe băieți, dar și pe antrenorul Maghici. Ca echipă de pe locul 3, după ce ne-am despărțit în iarnă de 6-7 jucători, iar acum a plecat și Liga la Șofronea, să nu poți aduce nimic în locul lor, e puțin frustrant. L-am reactivat doar pe Prică, în rest am rămas subțiri, în special numeric. Practic, suntem obligați să ducem acest retur în 13-14 jucători, dacă apar suspendările și accidentările, numai față de podium nu mai putem avea”, a precizat Ghiță Tăucean, președintele Frontierei.

Formații:

Curtici: Iacob – Gavriș, Al. Don, Pleșca, Morariu (85 Crauciuc) – Parlapan, Nedea, Avrămuțiu, R. Varga – Măgulean, Prică.

Pecica: Brutyo – Ew. Wild, Șiclovan, Dolga, Isac – Petrilă (90 Hedeșan), R. Fritea  – Drîglă, A. Ponta, Huțanu – Gabor (90 Arsene).

Arbitri: Mircea Ardelean – Zolatn Nagy, Sebastian Pantea. Observatori AJF: Răzvan Cadar, Ioan Hamza









4 comentarii

  1. De unde te inspiri/informezi domnule ziarist?! Pai la ce lot național a fost Gabor?! Poate la World Series of Poker împreuna cu Volpe oricum felicitări pt Gabor! #onecoin

    0
    0
      1. Mai bine căutai pe Google Luciane ce înseamnă a cocheta…nu vreau sa intru in polemici cu tine pt ca vei fi nevoit sa îmi ștergi comentariile sau sa îți dai demisia! Toate cele bune !

        0
        0
        1. am cautat …
          COCHETÁ, cochetez, vb. I. Intranz. A căuta să placă, să atragă atenția, interesul … antrenorilor de la loturile de tineret … se foloseste in sport aceasta expresie, si nu este vorba despre atractia unor persoane de sex opus …
          sunt curios cum pot sa-mi dau demisia de la ceva unde nu sunt angajat??? poate ma lamuresti …

          0
          0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button