UTA Academie

Cadou de la Boștină pentru Gruiescu: UTA Under 17 – Interstar Sibiu 2-1





La al treilea meci al weekendului pe arena din Sânnicolau Mic, după cel de ieri, de rugby și azi al UTA-ei Under 19,  gazonul a arătat din ce în ce mai rău, în așa fel încât și echipa lui Bogoșel și Petcuț a riscat să piardă puncte importante în economia luptei pentru un loc la turneul final de la Mogoșoaia. Cei doi tehnicieni au fost, însă, inspirați la schimbări, iar George Boștină, venit de pe bancă avea să fie eroul meciului chiar în ziua în care colegul său, Călin Gruiescu, sărbătorește împlinirea celei de-a 17-a primăveri.

În prima parte, s-a jucat puțin fotbal. Chiar dacă au avut vântul de partea lor, arădenii nu au reușit să pună o presiune prea mare pe buturile adverse. La reluare, utiștii au jucat „cărțile” Al. Stan și Boștină, acesta din urmă deschizând tabela după o fază la care au contribuit frații Bodri, Toma și Luca. Oaspeții au ieșit la joc și, cu 18 minute înainte de final, au reușit egalarea la o fază norocoasă. Portarul Zamfir, care în rest a mai scos două-trei mingi grele după pauză, a luat gol pe o deviere în urma unei lovituri libere din lateral stânga. Gazdele nu s-au descurajat, au mai introdus un fotbalist de atac, pe Obrad, în locul fundașului Frai și, la ultima fază, a meciului, au fost premiate. Petcuț a dat o pasă de efect, același Boștină a luat fața unui fundaș advers, a scăpat singut cu portarul și a trimis calm, cu latul piciorului stâng pe lângă acesta.

Bucuria a fost mare în tabăra arădenilor într-o etapă în care liderul Ardealul a pierdut clar (3-0) la Miercurea Ciuc. „Punctele erau foarte importante azi, mai ales că am sesizat din start condițiile grele de joc. În plus, noi încă suntem în căutarea formei din turul campionatului, sperăm să o atingem cât mai repede.  În astfel de meciuri ai nevoie de toată lumea și spun asta că azi  ne-au salvat doi jucători de 2001, portarul Zamfir și atacantul Boștină. E un cadou frumos și pentru Gruiescu, la sărbătorirea a 17 ani de viață. În numele echipei, îi doresc o carieră lungă și frumoasă”, a spus Costel Bogoșel, cel care conduce destinele UTA-ei Under 17, alături de Mihai Petcuț și Sandu Țamboi.

Zamfir – Deliman, Sabău, Onuțan, Frai (77 Obrad) –  Deta – Gruiescu (41 Al. Stan), T. Bodri, Petcuț, L. Bodri – N. Faur (41 G. Boștină) a fost echipa utilizată de „roș-albi” contra teamului de pe Cibin, ocupanta poziției a 6-a în clasamentul seriei de Vest a Ligii Elitelor.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button