Gloria LT CermeiNational Sebis

Derby despre puncte pe malul Crișului Alb





Dacă meciul din toamnă le prindea pe Național Sebiș și Lunca Teuz Cermei pe primele două poziții în clasamentul seriei a IV-a a Ligii a 3-a, lucrurile s-au schimbat între timp. Echipa de pe malul Crișului Alb tocmai a cedat șefia după al doilea insucces al returului, în timp ce vecinii de pe Teuz sunt pe locul 8, cu zece puncte mai puțin în clasament. Fiind vorba despre un derby județean, chiar zonal, se poate întâmpla orice, deși nevoia de puncte a gazdelor ar trebui să primeze.

Nu înseamnă că „roș-albilor” nu le-ar prinde trei puncte, mai ales că echipele din subsol au mișcat clasamentul.  „Venim și noi după o înfrângere și trei egaluri, nu putem spune că am început tocmai cum ne-am fi dorit anul. Știm că și Sebișul are ceva probleme, dar ne interesează prea puțin, le avem noi pe ale noastre. Susțin că e un simplu meci de campionat, nu cred că putem vorbi despre un derby, atâta timp cât ei sunt pe locul 3, iar noi pe 8. Obiectivele ne sunt total diferite. Pe cale de consecință Sebișul are o echipă bună, noi doar încercăm să ne ridicăm la nivelul lor, să arătăm că avem și noi valoare. Ne propunem să facem un joc bun și să spargem gheața la capitolul victorii”, anunță Mircea Aslău, anntrenorul Cermeiului. Coșa are probleme de ordin medical și e puțin probabil să fie pe teren mâine, cu începere de la ora 15. Dar, „Zimbrul” are variantele Ianc sau Edi Varga ca juniori față de partida tur, terminată cu succesul echipei „alb-albastre” cu 2-1.

Un punct din 9 posibile sunt prea puține pentru o formație ce și-a propus promovarea. Chiar dacă există și cauze obiective pentru înfrângerile de la Reșța și Deva, Călin Cojocaru a înțeles că vremea explicațiilor, a vorbelor,  a trecut și totul se rezumă la 3 puncte cu Cermeiul. „Răspunsul echipei după ultimele rezultate trebuie să vină pe teren. Întâlnim o echipă incomodă, de calitate, peste locul pe care-l ocupă acum în clasament. Gândul nostru este doar la cele trei puncte și la revenirea pe primul loc în clasament”, s-a limitat să spună antrenorul – manager al Sebișului. Accidentați din startul returului, Bârsănel și Avramescu au făcut progrese în ultima săptămână, însă rămâne de văzut dacă se va conta pe vreunul dintre ei astăzi.

Formații probabile:

Sebiș: Munteanu – Rosenblum, Suciu, Basic, Siminic – Killin, Mihuța – Săulescu, Fuchs, Iuga – Velici.

Cermei: Fl. Rusu – Șiclovan, Petrache, Cotoc, Suslak – Diarra, Nistor, Ianc, Aldan – Sulea, Bulza.

Arbitri: Cristian Vieru (Cisnădie-Sibiu) – Radu Pascu și Ludovic Zifceac (ambii din Oradea). Observatori FRF: Zaharia Ciev (Timișoara) și Daniel Scridon (Arad)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button