UTA Academie

Păcurar: „Fără probleme după pauză, calificare meritată. Viitorul reprezintă idealul în fotbalul românesc, dar am demonstrat chiar noi că pot fi bătuți”





Echipa de juniori mari a clubului fanion a Aradului și-a îndeplinit primul obiectiv al primăverii, calificarea în finala Cupei României. La Cluj, CFR-ul a dat o replică mai bună decât la Arad, mai ales în prima repriză, dar cu toate astea, scorul primei manșe s-a repetat și arădenii au fost cei care au încins hora bucuriei.

Gabi Pop a fost cel care a decis partida cu un gol din lovitură liberă, la mijlocul actului secund al confruntării de pe sinteticul uzat al Bazei Sportive Unirea. „În primul rând, ne așteptam la un teren ceva mai bun, dar am avut parte de o suprafața roasă, fără pic de cauciuc pe ea. Mulți dintre jucătorii noștri au beșici în talpă, rămâne de văzut dacă îi vom putea folosi în competițiile oficiale de la sfârșitul săptămânii. Despre joc, pot spune că, în general, a fost unul de uzură. În prima repriză, băieții nu au făcut tocmai ce am cerut, inițativa au avut-o adversarii, cu două-trei situații de partea lor. La pauză, am reglat anumite lucruri și am început mai bine repriza a doua. Schimbările au adus și ele un plus, iar după gol am avut meciul la îndemână. Mai puteam înscrie, dar până la urmă trebuie să recunoaștem că azi ne-a interesat mai mult rezultatul. Știm că nu e neapărat un lucru bun la copii și juniori, dar câteodată trebuie să gândești și pragmatic. Toți băieții și-au adus aportul la această calificare meritată, la realizarea obiectivului, vreau să le mulțumesc și să-i felicit! Anul trecut, generația 97-98 a făcut rezultate mari, acum lucrurile s-au schimbat, dar și cei care au jucat mai puțin sau băieții de 1999 încep să confirme”, a spus Cristian Păcurar, cel care antrenează „satelitul” și juniorii arădeni alături de Dan Oprescu, Adi Ungur și Vasile Sin.

Ca și UTA și cealaltă finalistă a fost învingătoare în dublă manșă. Acum o săptămână, Viitorul Constanța a câștigat cu 2-1 la București, contra celor de la Dinamo, iar azi i-a bătut-o cu 1-0 și acasă. „Viitorul, ca și structură de club, reprezintă idealul în fotbalul românesc. Au o filozofie aparte, la nevoie pot alinia trei echipe cam la aceeași valoare în finală, dar sunt convins că vor veni și ei cu ce au mai bun în finala de pe 28 mai. Asta sperăm să reușim și noi, adică să-i putem utiliza și pe fotbaliștii de la prima echipă, care, de exemplu, astăzi nu au făcut deplasarea la Cluj. Fiind vorba despre un singur meci, o finală, e posibil orice și asta am demonstrat-o chiar noi în Supercupa câștigată chiar în fața Viitorului vara trecută”, a mai spus Păcurar.

Într-adevăr, Paul Copaci, Ionuț Tănase și Adrian Petre, jucători opriți de Roșu la prima echipă, ar putea avea drept de joc în marele meci din finalul lunii mai. La acea dată, mai rămân de disputat doar două partide în cadrul stagiunii de Liga a 2-a, iar UTA chiar are parte de etapă liberă în weekendul 26-28 mai prin retragerea Berciului. De abia pe 3 sau 4 iunie, arădenii întâlnesc acasă Chindia în runda finală.

Oncică: „Am câștigat mult prin meciul acesta, băieții și-au dat seama că au valoare”

Chiar dacă în seria a 9-a Campionatului Republican, acolo unde are numai victorii și un golaveraj zdrobitor (73-10), CFR Cluj nu a reușit să marcheze niciun gol în poarta UTA-ei în cele două manșe ale semifinalei Cupei României Under 19. E drept, nici nu a încasat prea multe, doar două, iar conluzia lui Sorin Oncică este în general pozitivă.  „Nu suntem dezamăgiţi, eu zic că am câştigat mult prin meciul acesta. Băieţii şi-au dat seama că au valoare şi cu jucători care cochetează cu Liga a II-a au văzut că pot să fie peste ei în anumite momente. Vreo 60 de minute, până la golul lor, am dominat meciul, dar când ai trei-patru ocazii şi nu dai gol, la un meci cu două manşe în care contează golul în deplasare, e greu. Dacă marcam şi egalam scorul la general altele erau datele problemei, dar golul în deplasare contează enorm şi la moral. Dar, eu îi felicit pe băieţi, şi-au dorit mult şi sunt bucuros pentru cum am jucat. Pentru la vară, dacă va ieşi clubul din insolvenţă, sper să le oferim acestor copii o competiţie mai tare”, a spus antrenorul CFR-ului, fost jucător la UTA în toamna lui 2006.









Un comentariu

  1. Si noi avem VIITOR !!!!!!!!!!! De fapt acesta e TEZAURUL unui club !!!!!!!! Iar UTA are TEZAUR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Chiar daca unii sunt a lui atletico , tot prin UTA se realizează !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Felicitări copii !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button