Fotbal judetean

Au întors meciul pentru puncte și…admirația adversarilor: UTA III – Victoria Felnac 3-2





Surpriza rundei cu numărul 27 a Ligii a IV-a Arad s-a înfăptuit pe sinteticul de la „Șega”. Acolo, chiar și fără antrenorul Sandu Gaica pe bancă, puștii de 15-16 ani ai „Bătrânei Doamne” au reușit o „remontada” de efect în fața mult mai experimentatei Victoria Felnac. În afara punctelor ce o desprind de „lanterna” Dorobanți, fragezii utiști și-au câștigat și respectul adversarilor, mai precis al antrenorului Dan Cuedan.

Până să apuce să le ia pulsul celor de la VI-FE, „roș-albii” s-au trezit în dezavantaj pe tabelă. În minutul 14, Bogdan și Dubeștean au „preparat” o minge pe care Mărușteri a trimis-o la „paianjen” de la marginea careului. Odată cu trecerea minutelor, gazdele au prins tupeu, și-au luat adversarii la joc, dar scorul pauzei le-a fost nefavorabil. Mai mult, când Petri marca pentru 0-2, la o lansare în adâncime și un dribling scurt asupra portarului, se părea că UTA III va câștiga din nou doar la capitolul estetic. Dar, de data aceasta, jocul bun, în viteză, cu pase pe jos, redublate și – bineînțeles – mult efort fizic, tinerii jucători ai „Bătrânei Doamne” au întors spectaculos jocul. Au marcat din interiorul careului David Miculescu (min. 70) și Bogdan Tăședan (min. 75 și 85) pentru a patra victorie stagională, prima împotriva unei echipe din Top 6. La fel de adevărat că Victoria nu a putut conta la acest meci pe Ovidiu Pașcalău, titularul postului de portar.

Concluzia a tras-o Dan Cuedan și a făcut-o pentru ambele tabere. „Dacă este să vorbesc despre ai mei, e simplu. Am ajuns într-un punct în care pedalăm în gol. Aveam o altă organizare a jocului, acum am pierdut-o în totalitate. Nu doar azi, ci în alte meciuri din ultimele săptămâni, ne-am bramburit, am comis o grămadă de greșeli individuale, pe care le plătim în cele din urmă scump. Asta, însă, nu ia nimic din meritele copiilor de la UTA, care, vă spun sincer, m-au impresionat. Am dat peste o echipă instruită, antrenată, atent selectată, care joacă un fotbal modern. Vă spun sincer, chiar mi-au intrat la inimă acești copii, reamintindu-mi, oarecum, de generația pe care am avut-o și eu la UTA II în urmă cu mulți ani în urmă, ce ieșea pe locul 3 în Liga 4-a, după Gloria și Nădlac. Sigur, nu e plăcut să pierzi un meci după ce ai condus cu 2-0, dar până la urmă știm cu toții că fotbalul e pe cât de imprevizibil pe atât de frumos”, a punctat antrenorul Felnacului.

UTA III: Debre – Haloș, Spătar (52 Mohaci), Salka, E. Pașcu  –  Isac, Dumitru – Lazie (74 Hrezdac), Milak (94 Tăledan), Miculescu – Șimon.

Felnac: Matenț – Onița (62 Țugulescu), Brozbic, Dubeștean, Petri – Adam (84 Felnacichi), P. Bogdan (46 Stanciu) – Mărușteri, Butura, Sabău (46 Moisă) – Băd.

Arbitri: Radu Bîtea – Emil Arsa, Nagy Zoltan.

Observatori AJF : Traian Enoiu, Teodor Jușcă.

FOTO: UTA Media Design









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button