Fotbal judetean

Prea mare diferența de experiență, plus avantaj numeric pentru gazde: Victoria Zăbrani – UTA III 3-1





„Veteranii” Irimia, Olariu și chiar și Cati ar fi putut avea liniștit câte un băiat la grupa de 2001 a UTA-ei, care a vizitat, azi, Zăbraniul în cadrul etapei cu numărul 28 al Ligii a 4-a Arad. Diferența de experiență și forță avea să-și spună cuvântul, iar Victoria a legat al doilea succes cu 3-1, după cel de la Curtici.

Ca și aspect general al jocului, fragezii utiști, întăriți cu Zdrențan și Ghergar de la Liga 3-a, nu s-au comportat tocmai rău, dar au plătit tribut neatenției în momentele cheie. Spre exemplu, la golul de 1-0, venit în minutul 17, Zele și-a luat prin surprindere adversarii cu o execuție rapidă, dintr-o lovitură liberă de la 18 metri. „Roș-albii” nu s-au descurajat și au egalat după 9 minute. Miculescu a trimis o centrare covrig în fața porții, iar Șimon a împins mingea în plasă. Apoi, Ghergar i-a pus probleme lui Irimia cu un șut din unghi, iar Rogojinaru a reușit performanța să rateze cu poarta goală după centrarea lui Zele. Nici Olariu nu a fost mai precis din mijlocul careului. Adrenalina l-a copleșit pe Petre Șimon, care a fost eliminat de pe teren cu 3 minute înainte de pauză și lucrurile se complicau deja pentru echipa sa.

După pauză, gazdele, mai experimentate și cu om în plus, au construit destule faze, iar golul de 2-1 a venit ca o consecință firească. În minutul 67, Zele a pasat filtrant pentru Olariu, acesta a pătruns pe centru și l-a lăsat cu poarta goală pe Iorgovan, care nu putea greși. Golul liniștii a venit cu 11 minute înainte de final. Atunci, Zele a transformat un penalty obținut de Olariu în fața portarului Debre, iar la 3-1, scorul final al disputei, Zăbraniul urcă pe poziția a 7-a în clasament.

Victoria a trebuit să se descurce azi fără câțiva jucători importanți, ca Francescu și Corlățeanu, în timp ce Filip a intrat doar spre final.  „Partida a fost extrem de frumoasă.  Am jucat împotriva unei echipe tinere, cu mulți jucători talentați, ce ne-a pus destule probleme, dar experiența a fost în favoarea noastră. Echilibrul s-a stricat în repriza a doua, când adversarii au jucat în 10 oameni. Am legat două victorii, sper să mai strângem puncte și cu Felnacul și Ineul”, a menționat Adrian Abrudean, antrenorul Zăbraniului.

De partea cealaltă, UTA III a bifat un nou meci curajos, cu un joc destul de bun, dar: „Se vede că ne lipsește experiența la acest nivel. De exemplu, în dorința de a face bine și a-și aduce contribuția pentru echipă, Petre Șimon ne-a lăsat în zece pe finalul primei reprize. Chiar și așa, nu am jucat rău, însă gazdele au valorificat în cele din urmă și pe tabelă avantajul numeric”, a menționat Sandu Gaica, antrenorul puștilor UTA-ei.

Formații:

Zăbrani: Irimia – Rogojinaru, Strango, Cati, Dragu – D. Crișan, Zele – Topai, Olariu, Apostol (65 Filip) – Iorgovan.

UTA III: Debre – Haloș, Coadă, Salka, Zdrențan (82 Selegean) – Isac, Lazie (70 Hrezdac) – Dumitru (76 Tăședan), Miculescu, Ghergar (82 Pașcu) – Șimon.

Arbitri: Alin Deac – Andrei Pantea, Filip Cîrmaci.

Observatori AJF: Victor Ciurescu, Romulus Babău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button