Fotbal judetean

Progresul juniorilor – satisfacția „lanternei”, pofta de goluri a „galben-albaștrilor” continuă : CS Dorobanți – Șoimii Șimand 3-4





Retrogradată și matematic, Dorobanțiul s-a bazat pe destui juniori la confruntarea cu Șoimii Șimand, echipă recunăscută de câteva etape, cu mare chef de fotbal și…goluri. Spectacolul a fost garantat, cu mențiunea că „alb-negrii” au sfârșit prin a pierde din nou, deși la un moment dat erau în joc.

Berar a confirmat forma bună din ultimele runde și a deschis tabela după numai 5 minute, dintr-o lovitură liberă de la marginea careului, transformată la colțul scurt. Șutul lui Petrilă, respins în față de Mitrea, i-a prilejuit lui Faur golul de 0-2, reacția gazdelor venind după o jumătate de oră de joc. Georgiu a scăpat singur cu Vaida și l-a executat cu sânge rece pe acesta, pentru ca în minutul 34, Apostol să beneficieze de acțiunea de efect a lui Văduva, care a driblat doi adversari și i-a pasat în „gaură”. Doar două minute a durat avantajul amfitrionilor, căci Mărcuș și Berilă au combinat perfect, iar ultimul l-a învins din nou pe Mitrea.

Dorobanțiul a ieșit la joc, a avut destule ocazii de egalare, însă golul a venit tot în poarta lor. Petrilă a fost faultat în careu și tot el a înscris din penalty, pentru 2-4. Altruismul lui Georgiu, care a scăpat în careu și i-a oferit bucuria golului lui Apostol, părea că redeschide meciul, dar, de data aceasta, chiar dacă au riscat destul de mult în unele ocazii, „șoimii” au reușit să țină de avantajul luat. „12 puncte la rând, cu 19 goluri marcate, nu e puțin lucru pentru o echipă ca a noastră, cu destule probleme de lot și mă refer la accidentanții Rechițan, Bubuș sau Tolan. Acum, pentru derby-ul zonal cu Crișul, nu-i vom avea nici pe Vaida și și Faur, ambii suspendați, sperăm – totuși – să facem un meci bun. Meciul de la Dorobanți a fost frumos, cu ocazii mari pe lângă cele 7 goluri și, zic eu, o victorie meritată a noastră”, a precizat profesorul Dani Mărcuș (foto), care are și atribuții de antrenor, alături de Cristi Țigan.

Dorobanțiul va lua sigur drumul Ligii a 5-a și asta pentru că: „Merităm acest lucru, la ce condiții am avut în acest an. Nu avea niciun rost să continuăm chinul într-un campionat cu jucători plătiți, care se antrenează constant în formule aproape complete, pe când la noi, ședințele de pregătire și, câteodată, și jocurile au fost facultative. Știam că azi vom avea probleme cu această echipă a Șimandului ce a făcut destule puncte în acest sezon, dar am oferit o replică bună. Ne-am jucat și azi cu ocaziile, dar satisfacția mare rămâne promovarea juniorilor. Și azi am  început cu cinci în primul unsprezece și chiar am observat că au crescut destul de mult în ultimul timp. Nu degeaba sunt pe locul 2 în campionatul de juniori, au învins-o, joi, chiar  pe campioana Sântana la ea acasă, munca lui Flavius Moisă se vede. Chair aș îndemna mai mult cluburi de Lig 4-a să acorde o mai mare importanță tinerilor, ei sunt viitorul”, a menționat Marius Ciubăncan, antrenorul-jucător al Dorobanțiului.

Formații:

Dorobanți: Mitrea – Ștrengar, Pistrui, Ando, Toth – Pîrvulescu, Poșta – Văduva (76 Levai), Georgiu – Szoke (64 Vaștag) – R. Apostol. 

Șimand: Vaida – Balogh, Cătană, Engelhardt, Rafila (75 Ujog) – Mărcuș, Berar, Țigan, Covaci,  – Faur (84 Cuc), Petrila.

Arbitri: Sorin Saladea – Casian Băla, Gabriel Hărduț.

Observatori AJF: Dan Ologeanu, Daniel Scridon.

FOTO: UTA Media Design









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button