Fotbal judetean

Podium asigurat și matematic, chiar după derby-ul orgoliilor: Frontiera Curtici – CS Dorobanți 7-1





Despărțite geografic doar de 8 kilometri, fotbalistic diferența dintre Curtici și Dorobanți e imensă. Cu o rundă înainte de final, Frontiera are cu nu mai puțin 53 de puncte mai mult, iar tabela a reflectat întru totul această realitate.

Golurile au curs pe bandă rulantă în poarta…portarului Mitrea și…fundașului Nadiu. Scorul a fost deschis de juniorul Morar, la prima reușită în Liga a 4-a. „Roșcatul” a înscris după un corner, deviat și de Pleșca de la colțul scurt. Era minutul 4, pentru ca 10 minute mai târziu, Măgulean să înscrie după o pătrundere pe stânga și un șut la colțul scurt. Stancu a dat impresia că oaspeții pot rămâne în joc, profitând de greșeala lui Iacob, care a scăpat un balon prins inițial. Dar, în minutul 19, era deja 3-1, după ce Măgulean a reușit „dubla” cu o finalizare din interiorul careului. Scorul pauzei avea să fie și mai mare, după ce Avrămuțiu a înscris cu ce ceva noroc, cu stângul.

A fost ultimul gol primit de Mitrea, care a declarat forfait la pauză și a fost înlocuit cu omul din fața sa, fundașul Nadiu. În minutul 57, Avrămuțiu a marcat și el pentru a doua oară, după ce a recuperat un balon la  mijloc și l-a învins pe portarul improvizat al adversarilor cu un șut pe mijloc. „Motoarele” s-au oprit apoi și au fost repornite de abia pe final. În minutul 87, Avrămuțiu a scăpat în careu, a trecut și de Nadiu, acesta a încercat să-l țină, iar Prică, pe fază, a înscris în poarta goală. La faza imediat următoare, nou-intratul D. Don a înscris și el pentru 7-1, cu un șut plasat din interiorul careului, lateral dreapta.

Așadar, „grănicerii” au terminat ultimul meci acasă cu punctele ce-i țin sută la sută pe podium, dar și un succes de palmares în derby-ul zonal cu vecinii din Dorobanți. „Satisfacția e mare după acest meci, căci rămânen pe 3 indiferent ce se întâmplă în ultima etapă și am câștigat acest meci al ambițiilor. Rivalitatea s-a simțit ceva mai mult după ce au intrat pe teren Vaștag și Robi Szabo, jucători ceva mai vechi la Dorobanți, dar – până la urmă – rezultatul final nu lasă loc de niciun comentariu. Am dominat tactic și fizic duelul, am făcut o bună repetiție înainte de meciul de la Chișineu Criș. Chiar dacă ne va fi greu, vom încerca să câștigăm sâmbăta viitoare și să ne luăm revanșa pentru eșecul din tur. Nu avem nimic de pierdut, cred că nici ei din moment ce a bătut Lipova, cred că va fi un meci frumos”, a spus Remus Avrămuțiu, mijlocașul cu veleități de atacant al curticenilor, golgheter al echipei cu 22 de reușite.

„Am băieți de caracter, care au uitat de toate problemele din acest sezon și au atins acest obiectiv al locului trei. Mulțumim conducerii clubului și orașului pentru că ne-au susținut, poate la anul vom tinde și mai sus. De când am venit la Curtici, am progresat an de an, de la locul 6, la 5 și acum până pe 3…”, a completat și Dinu Maghici, antrenorul Frontierei.

Formații:

Curtici: Iacob (85 Crauciuc) – Abrudan (74 Parlapan), D. Crișan, Pleșca, Morariu – Morar, Hanc, Avrămuțiu, R. Varga – Măgulean (63 D. Don), Prică. 

Dorobanți: Mitrea (46 Vaștag) – Ștrengar, Pistrui (71 Costea), Nadiu, D. Toth – Pîrvulescu (46 R. Szabo), Poșta – Szoke, Georgiu, Stancu – M. Radu.

Arbitri: Alin Bolcaș – Paul Ardelean, Dan Hanyecz.

Observatori AJF:  Mircea Toderici, Ioan Hamza. 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button