UTA Academie

A treia forță din țară la Under 17: UTA – Ardealul Cluj 2-1





În prezența a aproximativ 200 de spectatori, la Buftea, echipele sub 17 ani ale UTA și Ardealului Cluj au jucat pentru poziția a treia a podiumului la nivel național. Ca și în campionat, arădenii și-au depășit adversarii, cu scorul de 2-1, mai atenuând din dezamăgirea trăită pentru ratarea finalei mari, în care s-au înfruntă CSU Craiova și Dinamo. Oltenii, care au câștigat chiar semifinala cu trupa de pe Mureș, au avut câștig de cauză cu 3-2.

Deși temperatura a fost destul de ridicată, combatantele au făcut risipă de efort, pentru un meci cu o sumedenie faze de poartă. La 0-0 lui Faur i s-a anulat un gol valabil, dar reușita clujeanului Ilie s-a pus pe tabelă. „Roș-albii” au întors scorul până la pauză, prin lovitura liberă bătută excelent de Obrad de la 17 metri și Nick Faur, care a finalizat de 15 metri o acțiune la care au mai participat Deliman și Gruiescu în banda dreaptă. Zamfir a avut câteva intervenții bune în această repriză, în care Gruiescu, Faur și Petcuț au irosit câteva ocazii bune pentru UTA.

Repriza secundă a debutat cu dominarea clară a arădenilor, care au trecut pe lângă golul trei, prin Deliman, L. Bodri și mai ales Gruiescu, cel care a avut două ocazii de singur cu portarul. Rafael Zamfir a fost de neînvins la cele câteva situații importante ale clujenilor, dar și „roș-albii” au replicat prin câteva contre tăiaose. Finalul de meci a fost destul încins, cu arbitrii având câteva decizii ce au scandalizat tabăra arădeană.

S-a încheiat 2-1, iar UTA e a treia forță a României la nivelul juniorilor Under 17. „Bucuria e mare, fiindcă nu e la îndemâna oricui să iasă locul trei pe țară. E munca copiilor de un an de zile, dar și a noastră a antrenorilor și nu vorbesc doar despre cei care am fost pe bancă azi. Merite importante au și profesorul Herman sau nea’ Feri Tisza, care mai lucrează și acum individual cu unii jucători, dar și alții pe care acum, poate, îi omit și-mi cer scuze pentru asta. Finala mică de azi a fost destul de echilibrată, cu destule ratări din partea noastră, la 2-1, după care Zamfir a închis poarta. A prins o zi foarte bună, dar toți copiii merită felicitări pentru acest bronz național. Chiar dacă avem un regret că nu am jucat finala mare, eu zic că și acest loc trei e foarte bun, e practic deschiderea acestor jucători spre fotbalul mare”, a menționat Costel Bogoșel, antrenorul puștilor arădeni, alături de Mihai Petcuț și Sandu Țamboi.

Formații:

UTA: Zamfir – Deliman, Sabău (79 P. Stan), Onuțan, Frai – T Bodri ( 77 Țuța)– Obrad (78 Toda), Gruiescu, R. Petcuț (70 Deta), L. Bodri – N. Faur.

Ardealul: R. Papp – Sandor, Porumb, Tand, Mîcîială – Tudoran, Ilie, Pal, Andronic – Cioargă, Oltean. Au mai jucat: Indreică, Sulea, Botea, Chivu.

Arbitri: Adrian Costreie – Marian Istrate (ambii din Buftea-Ilfov), Ionuț Neacșu (București). Rezervă: Ana Maria Terteleac (Berceni – Ilfov)

Observator FRF: Florin Ungureanu (București)









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button