UTA Academie

Autoritari pentru medaliile de bronz: UTA – LPS Satu Mare 3-0





Gruparea fanion a Aradului e a treia forță a țării și la juniori Under 19. După ce puștii lui Bogoșel și Petcuț au trecut cu 2-1 de Ardealul Cluj, în această dimineață, la Buftea, UTA Under 19 a trecut cu 3-0 de LPS Satu Mare, în finala mică la Elite.

Meciul a început abrupt, cu golul de 1-0 al arădenilor, la prima fază de poartă. Stahl a executat o lovitură de colț, iar Savin a marcat cu capul. După 9 minute, sătămărenii au avut șansa egalării, după ce Mara a ieșit hazardat la o minge și a comis penalty. A  executat Ciocan, dar același portar al UTA-ei a ghicit colțul și a reținut balonul. Partida luase deja foc și s-au ratat ocazii importante de-o parte și de cealaltă, Iuga și Mager avându-le cele mai clare în contul ,,roș-albilor”. Totuși, în minutul 32, scorul a devenit 2-0. Costin a finalizat în bară centrarea lui Lazăr, Lezeu a urmărit și a marcat din apropiere.

Repriza secundă s-a reluat de la scorul de 2-0, cu LPS-ul lui Dacian Nastai încercând să revină în atac, dar făcând-o prin atacuri previzibile, ușor de anulat de utiști. Mai mult, pe contraatac, Stahl, Costin, Mager și Mandache, au ratat ocazii importante de gol. Totuși, scorul avea să capete proporții în cel de-al treilea minut de prelungire, când Lazăr l-a lansat pe Stahl, iar acesta a marcat cu un șut plasat în dreapta lui Moroz. 3-0, rezultat final, iar UTA Under 19 va fi premiată cu medaliile de bronz pe arena Colentina, după finala mare: Viitorul – Dinamo, câștigată la loviturile de departajare de bucureșteni.

Așadar, generația de 98 a UTA-ei iese din scena competițiilor Elite cu un loc 3 pe țară pe care Cristian Păcurar îl comentează astfel: ,,Dacă luăm în calcul toți jucătorii din această generație, ar fi trebuit să ne batem pentru aur și, poate, chiar să-l câștigăm. Însă, știindu-se faptul că o parte dintre jucători au devenit piese importante la prima echipă și nu i-am avut cu noi mereu, această ultimă poziție pe podium este meritorie și binevenită. Până la urmă, cu toții ne aliniem polticii clubului, știm că principala noastră menire este să creștem juctori pentru prima echipă și cred că ne descurcăm bine. Despre finala mică de azi, pot spune că a fost la discreția noastră, mai ales că ne-am făcut meciul ușor cu golul din minutul 1. Deși conduceam cu 2-0 la pauză, fiind foarte pragmatici, jocul de posesie a lăsat de dorit, dar lucrurile s-au schimbat în bine după pauză. Am avut și ceva probleme azi, cu Savin și Mara ieșiți accidentați, iar câțiva jucători au avut probleme stomacale, dar a ieșit bine și nu putem decât să-i felicităm pe băieți. Atât pentru meciul de azi, cât și pentru restul sezonului, inclusiv parcursul din Cupa României”, a spus tehnicianul UTA-ei Under 9, alături de Dan Oprescu (care însă și-a anunțat de două zile plecarea), Adi Ungur și Vasile Sin.

Formații:

UTA: Mara (72 Mureșan) – D. Lazăr, Iuga, Savin (68 Rogojan), Revesz – Brănișteanu (60 Al. Bodri ), Jorza – Mager (81 Mandache), Stahl, Lezeu (60 Țurcanu) – Costin .

LPS Satu Mare: Moroz – Szilaghi, Oltean, Cătuna, Parnău – Micaş, Nagy, Cubaş, Onea – Ciocan, Opriş.

Arbitri: Andrei Antonie – Mihăiță Necula, Mihaela Țepușă. Rezervă: Andreea Ene (toți din București).

Observator FRF: Andrei Ioniță (București)









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button