Fotbal judetean

Cadou pentru președinte de la „linia verde”, multe absențe pentru oaspeți: Cetate Săvîrșin – Șoimii Șimand 4-3





Chiar dacă devenea evident că nu mai poate prinde poziția 10-a după eșecul din runda trecută, Săvîrșinul dorea să încheie cu un succes în fața fanilor, la primul an de la revenirea în Liga 4-a. Mai mult, antrenorul-jucător, Cătălin Neamț, dorea să primească feed-backul dorit de la câțiva dintre juniorii din zonă pe care dorește să conteze din vară, iar acest lucru s-a întâmplat. E drept, în fața unei formații cu 7-8 absențe importante și o defensivă improvizată până în măduva oaselor.

Totuși, Șimandul a început mai bine și a profitat la sânge de două erori din defensiva amfitrionilor. În minutul 28, Dumitrescu a preluat perfect o minge pentru adversarul din apropiere, chiar golgheterul Petrila, care a înscris la vinclu. Trei minute mai târziu, același atacant al „șoimilor” a pasat de pe stânga, iar Faur a pus latul din 2 metri. A fost faza ce a trezit la realitate formația „roș-galbenă”, iar scorul a fost întors până la pauză. În minutul 32, Oprea a lobat o minge peste apărarea adversă, iar Neamț a trimis cu latul pe colțul lung. La faza imediat următoare, I. Bogdan a trimis excelent în fața porții, iar ce nu au reușit Neamț și D. Petrean, a izbutit N. Marc cu latul din apropiere. Adică golul de 2-2, pentru ca reușita de 3-2 să se nască în minutul 40, la un șpiț semnat D. Petrean, după „gaura” lui Iștoc.

Și actul secund a debutat sub auspiciile spectacolului total. În minutul 50, N. Marc (foto 2) a făcut „dubla” cu o scăriță elegantă de la 27 de metri, dar nou intratul Adi Cuc a profitat de o nouă eroare a lui Dumitrescu, ce i-a pus golul de 4-3 pe tavă. Deși mai erau 32 de minute de joc, tabela s-a oprit la scorul preferat al „șoimilor”, dar și cu largul concurs al lui D. Petrean, cel care l-a schimbat pe Dagău. Pentru a șasea oară în această primăvară, Șimandul fie a pierdut, fie a câștigat cu 4-3, un scor – de altfel – destul de rar întâlnit pe terenurile de fotbal.

Pe lângă punctele ce opresc „borna” stagiunii la 28 și evoluția curajoasă a puștilor săi, Neamț mai are un motiv de bucurie. „Ne doream să-i facem un cadou și președintelui nostru, Iorga Părăoan (n.a. foto1 ), în ziua în care devine socru mic. Îi urăm Ramonei <<Casă de Piatră!>>, iar băieților vacanță plăcută. Ne vom revedea cu forțe proaspete peste vreo lună jumate pentru a pune bazele unui sezon, sperăm noi, și mai bun. O să mai avem în lot doar zece seniori, între care neapărat două transferuri la nivelul fundașilor centrali. În rest, mergem pe mâna tineretului din zonă, căci, din câte am observat, are balta pește…”, a menționat antrenorul – golgheter al formației din comuna regală.

Formații:

Săvîrșin: Dagău (57 D. Petrean) – D. Muntean, Dumitrescu, Benescu, A. Popa – I. Bogdan, Sil. Iștoc (84 Ursulescu), V. Oprea (90 Herbei), N. Marc (65 Boc) – Neamț, D. Petrean.

Șimand: Găleancu – Cătană, Onaca (46 A. Cuc), A. Ardelean, Rafila – Mărcuș, Măcinic, Balogh, Covaci – Petrila (83 Merce), Faur.

Arbitri: Cristian Coroban – Filip Cîrmaci, Andrei Pantea. Observatori AJF:  Oliver Biro, Gabor Biro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button