Fotbal judetean

Derby-ul de la…Coadă a revenit „roș-albilor”: CS Dorobanți – UTA III 1-2





Sorții au vrut ca formațiile rămase sub linie să încheie stagiunea 2016-2017 a Ligii a IV-a. Sâmbătă seara, la Dorobanți, ca de multe ori în acest sezon, „alb-negrii” au oferit iluzia unui rezultat bun, dar au sfârșit prin a pierde al 23-lea meci al sezonului, din 30 posibile. În schimb, al doilea „satelit” al UTA-ei, cu întăriri de la primul, și-a trecut în cont un succes de palmares și chiar de moral pentru tinerii săi jucători.

Partida începuse foarte prost pentru vizitatori. În minutul 7, Coadă a fost neatent și a comis fault în careu. Horvath nu a greșit de la 11 metri și chiar dacă a fost pusă în dificultate de adversar, formația lui Ciubăncan a lăsat impresia că poate rezista. Iar acest lucru s-a și întâmplat până în minutul 58, când Ionuț  Coadă a dorit să se revanșeze, a ajuns cu mingea la picior la 21 de metri și a ochit vinclul porții lui Mitrea pentru 1-1. Debre a transpirat și el, prilej pentru echipa sa să treacă în avantaj la următoarea reușită. Se întâmpla în minutul 83, pe o fază de fliper, cu reluarea lui Dan în Mitrea, mingea revenind din bară pe capul lui Ghergar, care nu nu avea cum să rateze golul victorie cu 2-1 a formației sale.

Dându-le liber jucătorilor săi care au evoluat în finala juniorilor A1, cu Sântana, Sandu Gaica avea nevoie de întăriri de la UTA II, formație ce a terminat în oglindă întrecerea oficială cu sora mai mică, pe penultima poziție în clasament. Chiar și numărul de puncte e aproape egal (20 la Liga 4-a v.s. 22 în eșalonul trei după succesul la „masa verde” cu Deva). „Astăzi, s-a câștigat pe merit, căci am dovedit că suntem echipa mai bună, mai pregătită. Sigur, am fi dorit să evităm unul din ultimele două locuri, dar avem și destule câștiguri după acest sezon. În special pentru copii, acesta a fost benefic. Grupa mea, cu ajutor uneori de la fotbaliști cu doi-trei ani mai mari, a strâns 14 puncte în retur, dar, mai mult decât atât, în afara partidelor cu Crișul și Lipova, a contat. A marcat de fiecare dată și a jucat de la egal la egal cu orice adversar. Mulți s-au călit, și-au dat seama ce le lipsește încă și ar trebui să fie și mai motivați să muncească la antrenamente”, a menționat Sandu Gaica, antrenorul care s-a ocupat de destinele UTA-ei III în această primăvară.

Formații:

Dorobanți: Mitrea – Ștrengar, Ando (46 Szoke), Pistrui, Stancu – Poșta, Georgiu – Apostol, Vaștag, Radu – Horvath (77 Costea).

UTA III: Debre – Zdrențan, Wild, Coadă, Curta – Dan, Selegean (63 Salka) – Dumitru (69 Cornean), Prună, Laza (87 Mohaci) – Ghergar

Arbitri: Călin Mateuț – Emil Cristea, Flavius Drăghici.

Observatori AJF: Iosif Manușov, Gheorghe Sfăt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button