Volei

Aur arădean la volei pe plajă, la Festivalul Olimpic al Tineretului European





Balasz Csiszar și Darie Toader au cucerit aurul pentru România la Festivalul Olimpic al Tineretului European. La volei pe plajă. Ambii sunt antrenați de multiplul campion național, Marius Mascovit și sunt componenți ai UVVG ProVolei Arad, club condus profesorul Radu Sabău.

Revenind la performanța celor doi tineri arădeni la FOTE, în Bulgaria, aceștia au început timid întrecerea, pierzând primul meci în fața echipei gazdă. Aveau să-și revină spectaculos și să-și ia revanșa în finală, cu același adversar, scor 19-17 în decisiv! Iar acum, Csiszar și Toader se pregătesc de naționale. Împreună în competiția juniorilor și Balasz cu alt echipier, la cadeți.

„A fost foarte frumos, de la cazare, condiții și până la competiția propriu-zisă. Am început mai greu, aveam nevoie de acomodare, dar după ce am trecut este emoții ne-am intrat în ritm și nu ne-am mai oprit până la titlu”, spune Toader Darie. „Știu că e o surpriză pentru mulți, dar, după cum am jucat, medalia de aur e meritată. Cu siguranță, fiind și mai mici, adversarii ne-au subestimat, iar asta a fost un avantaj. Când ne-a fost greu am primit sprijin de pe margine de la domnul Jitaru și, ușor-ușor, ne-am apropiat victoria”, spune și Balasz.

Încă un rezultat mare pentru UVVG ProVolei Arad, club care lucrează cu ARĂDENI…









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button