Fotbal juniori

Stanciu oferă minge de meci „roș-negrilor” în interjudețeana juniorilor A1: CS Zlatna – Unirea Sântana 0-1





După două calificări ratate în fazele superioare naționale ale campionatului de juniori A1, Unirea Sântana pare să-și ia revanșa în acest an. În nocturnă, la Zlatna, „roș-negrii” au obținut un succes la limită, foarte important în economia „dublei” cu campioana județului Alba. Returul e programat peste doar două zile, în „fieful” băieților lui Alex Vasi și Cătălin Puia.

Partida a fost echilibrată în prima parte, fără prea multe situații de poartă. Cei aproximativ 150 de spectatori s-au dezmorțit în startul reprizei secunde, când șutul lui Truță a fost boxat de portarul Matiș. Apoi, a fost rândul lui Politic să intervinp decisiv în fața lui Nistor, chiar când acesta din urmă se pregătea să finalizeze. Kiraly (șut din 10 metri) l-a evidențiat și el pe Matiș, pentru ca replica „uniriștilor” să vină din partea lui Diaconu (72) printr-o lovitură liberă prinsă de Bustan. La următoarea fază, însă, oaspeții nu au mai ratat. Era minutul 74, Vlăduț Stanciu a scăpat pe contraatac și a finalizat la colțul scurt. Mai mult, în penultimul minut de joc, Diaconu, scăpat singur în careu, putea face 0-2, însă Iviniș a evitat majorarea scorului cu un reflex excelent. În prelungiri, Mărginean a ratat egalarea, după o reluare cu capul din 6 metri prinsă de portarul advers.

Așa stând lucrurile, campioana județului Arad la juniori A1 a făcut un pas important spre faza următoare, însă echipa pregătită de Ionel Danciar şi Tiberiu Boca nu trebuie subestimată cu ocazia manșei secunde, programată sâmbătă, de la ora 17,30, la Sântana. De menționat că formația în roșu și negru a avut parte de susținerea a cinci suporteri, cărora președintele clubului, Marius Bătrân, ține să le mulțumească.

Formații:

CS Zlatna: Iviniș – P. Nistor, L. Nistor, Pușcău, Tontea, Bustan, An. Mărginean, Truță, Bradu  (50, Gîta), Kiraly, D. Cristea.

Unirea: Matiș – Toader, Poghirc, Vîrciu, Politic – Diaconu, Josan, Marc, Bălăban (80, Neag) – Stanciu, Bud.

Arbitri: Laurențiu Lupulescu – Ramona Udrea (ambii din Târgu Jiu), Ion Glăvan (Vladimir – Gorj)

FOTO: ziarulunirea.ro

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button