Pariuri sportive, gaming și casino

Piața pariurilor din România





Piața pariurilor din România a avut o creștere semnificativă în ultimii ani, iar cifra de afaceri înregistrată în 2016 fiind de peste 1.5 miliarde lei; practic vorbim de o creștere de 4 ori în ultimii 7 ani. Potrivit statisticilor, în prezent sunt peste 5000 de agenții stradale, într-o continuă creștere față de anii anteriori. Totuși un impact pozitiv au avut-o casele de pariuri online, mai ales după ce în 2015 s-a reglementat această piață.

Reclamele agresive de la TV și radio au făcut pasionații de jocuri de noroc să se orienteze către pariuri în detrimentul jocurilor Loto și Bingo. Conform site-ului oficial al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, în acest moment sunt 16 agenții de pariuri licențiate (Licenta Clasa I), însă numărul acestora ar putea crește în 2017 și 2018 ținând cont că unele case de pariuri cu renume încă lipsesc din România.

Pariurile sportive pot crea dependență, spun psihologii, iar peste 1 milion de români (adică 5% din populație) pariază pe rezultatele meciurilor din fotbal, tenis, baschet, curse de câini și altele. Daca ne raportăm la marja europeană acceptată ca normală, adică între 0.5 și 6%, țara noastră încă se află între aceste limite, chiar dacă suntem în partea superioară. Acest procent de 5% cel mai probabil va crește în următorii ani, însă previziunile nu sunt mai mari de 7%. După cum era de așteptat, cei mai mulți pariori sunt bărbații.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button