UTA Arad

Suporterii așteaptă numele noului antrenor, UTA face radiografia sezonului trecut: „Condiții de performanță fără bani din partea autorităților în 2017”





Sezonul 2016-2017 al Ligii 1 s-a încheiat de aproape două săptămâni cu ratarea promovării în Liga 1, după barajul cu ACS Poli Timișoara. Presa a dedus că înțelegerea lui Laurențiu Roșu, ce expiră pe 30 iunie, nu va mai fi prelungită, dar ne comunică și clubul astăzi oficial că vom avea un alt staff tehnic. Poate niște mulțumiri publice pentru Roșu (dacă tot la punctul 5 ajungerea la baraj pentru al doilea an consecutiv e considerată și … performanță, nu numai eșec), pentru colaborare, nu erau greu de făcut, dar să nu ne încurcăm în detalii. În fine, mai apreciem transparența UTA-ei când vine vorba despre banii publici, în sensul că aceștia au lipsit în prima parte a anului de la club, iar „amenințarea” cu ”În curând urmează listele!” ar fi un bun promo pentru un serial de succes. În fine, suporterii sunt rugați să rămână conectați, de parcă s-au deconectat vreodată, dar până să afle ceva concret despre viitor s-au ales cu următorul comunicat de presă:

”După o mică pauză de comunicate, începem să-i informăm pe suporterii noștri cu ce pregătim pentru noul sezon competițional, dar nu înainte de a face o scurtă radiografie a stagiunii pe care am încheiat-o.

Campionatul 2016-2017 a avut următoarele performanțe:

Pe plan managerial

1. Diplomă de licențiere pentru Liga I, fără depunctare sau penalitate. Această licență reflectă în modul cel mai corect situația financiară și modul de organizare al clubului.

2 Am terminat sezonul oferind condiții foarte bune echipei pentru performanță (cantonament Austria, Italia, Spania, deplasări în timpul campionatului cu avionul, prime de joc, prime de obiectiv, vitaminizare, echipamente etc). Toate acestea în condițiile în care clubul nostru, în anul calendaristic 2017, nu a beneficiat, din cauza procedurilor și legislației în vigoare, deocamdată, de nicio sumă de bani din partea autorităților locale.

Pe plan sportiv

1. Finaliști în Cupa României Liga Elitelor U 19;

2. Locul 3 cu echipa de juniori în Campionatul Național Liga Elitelor U17;

3. Locul 3 cu echipa de juniori în Campionatul Național Liga Elitelor U19;

4. Promovarea mai multor juniori la prima echipă;

5. Calificare la baraj pentru promovare în Liga I cu prima echipă. Acest moment poate fi considerat și performanță și eșec, dacă ne raportăm la condițiile oferite de clubul nostru echipei.

Anul competițional 2017-2018 îl vom aborda cu un nou staff tehnic. Ne bazăm în continuare pe jucătorii tineri ai clubului, plus cinci-șase seniori din vechiul lot. Efectivul va fi completat cu în jur de cinci fotbaliști experimentați și de valoare, care sperăm să ne ajute la realizarea obiectivului pe termen scurt.

Rămâneți conectați, în curând urmează listele!”

Ce mai rezultă din acest comunicat este că o parte dintre seniorii care mai au contracte valabile cu „roș-albii” ar putea să-și facă bagajele, din moment ce vor rămâne doar 5-6 din vechiul lot. În acest moment, aceștia sunt în număr de nouă și anume:  Bogdan Miron, Alexandru Barna, Norbert Polgar, Richard Filaret, Marius Chindriș, Sorin Strătilă, Dumitru Copil, Dumitru Muntean și Mevlan Adili. Pe Curtuiuș nici nu îl mai punem, căci, din câte se pare, acesta a fost pierdut în favoarea celor de la Luceafărul Oradea.

Și ar mai fi ceva ce – probabil – le-a scăpat șefilor grupării arădene la capitolul mari realizări stagionale și anume faptul că, prin victoria obținută în Instanță de avocatul Alin Vesa, susținut de Suporter Club, UTA nu mai e și ACS UTA Bătrâna Doamnă ci doar ACS FC UTA Arad.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button