UTA Arad

Raționamentul transfeurilor la UTA: „Experiența, unul dintre cele mai importante criterii pentru promovarea în Liga 1”





Codru Grădinariu a început mini-conferința de presă prilejuită de demararea pregătirilor la UTA, sub îndrumarea lui Adrian Mihalcea, prin a preciza că media de vârstă a celor șase transferuri efectuată până acum este de 27,5 ani. Ciucă și Grigorie au 35 de ani, D. Roman, 31, Bujamin Asani – 28, media fiind reparată de portarul Căucă (21 de ani) și macedonianul Ajrullahu (19 ani).

Precizând din capul locului că transferurile au fost făcute în urma colaborării 100% conducere – antrenor, Adrian Mihalcea a explicat și raționamentul acestora. „Știu ce înseamnă Liga 2-a, am activat ca antrenor doar la Liga 2-a și am avut să identific criteriile ce ne-ar putea duce la îndeplinirea obiectivului. Iar unul dintre cele mai importante dintre aceste criterii este experiența. De fapt, jucătorii cu experiență, de o certă valoare, combinați cu tinerii pe care Aradul îi are în număr mare, la un nivel foarte bun. Așa a fost și în trecut și așa va fi și acum, Dennis Man sau Adi Petre au crescut alături de jucători cu experiență”, a precizat antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Sigur, dacă Roman, Ciucă și Grigorie sunt arhicunoscuți în fotbalul românesc, iar Mihalcea susține că nu sunt plafonați, pentru numeroasele prezențe la nivelul primelor două eșaloane, am fost curioși să aflăm ce i-a recomandat pe Caucă, dar și pe cei doi jucători macedonieni pentru un loc în lotul UTA-ei. „Portarul Caucă este tânăr, sub 21 de ani, care, acolo pe unde a fost, o a lăsat o impresie bună. Într-adevăr, a jucat mai puțin în ultimul sezon, dar nu poate avea o a doua șansă. Eu am încredere în el. În ceea ce-i privește pe cei doi jucători străini, pe lângă DVD-uri, pot spune că avem conexiuni în toate țările. Oamenii îți aduc informația cea mai bună și cea mai corectă. Chiar și statisticile sunt importante. De exemplu, Asani a jucat 32 de meciuri în Liga 1 într-o țară  ca Macedonia, aflată în progres din punct de vedere fotbalistic. Eu zic că e o achiziție foarte bună. În ceea ce-l privește pe Izet, vorbim despre un puști o determinare incredbilă. L-am adus și pentru a transmite, poate, colegilor mai tineri răuatea lui, veți avea o surpriză plăcută”, a mai punctat antrenorul „roș-albilor”, care a dat – oarecum – un răspuns și la nelămurirea noastră de mai devreme. Fiindcă la meciurile ligii secunde, o formație nu poate înscrie pe foaia de joc numai trei jucători extracomunitari din care doar doi pot juca la un moment dat pe teren, este posibil ca Izet Ajrullahu să fie detașat la UTA II, unde – de altfel – va găsi mulți fotbaliști născuți în anul 1998.

În fine, recunoscând că Marius Curtuiuș și-a prelungit contractul cu UTA, iar ca variantă de atacanți îi mai are pe D. Roman și Petre („Dacă s-a prezentat la reunire cu noi, mă bazez pe el. Este un băiat admirabil, care a făcut minuni la vârsta lui, înscriind atâtea goluri. Dacă va avea ofertă, iar conducerea va decide să-l vândă, o să încercăm să ne completăm lotul”), Adi Mihalcea a spus că nu-și mai dorește un alt vârf. Așa că „pistele” Popovici și mai ales Batin s-au răcit deocamdată. În schimb, Silviu Pană, care a semnat recent cu Dunărea Călărași ar fi pe placul lui Mihalcea: „Are contract cu fost mea echipă, nu-mi permit să discut despre el, nu e fair-play. Dacă va fi liber, atunci poate că vom încerca să-l aducem, este un jucător bun de Liga 2-a”. 

În fine, s-a abordat și capitolul „disponibilizaților”, iar întrebarea a venit de la sine. Cine a decis ca Miron, Gligor, Copil, Chindriș, Muntean și Vlad să plece? „Ca și în cazul jucătorilor pe care i-am luat, conducerea clubului și eu, în măsură egală. V-am spus cunosc destul de bine Liga a 2-a. Începem un nou ciclu, aceasta a fost alegerea noastră, rămâne de văzut dacă vom fi apreciați sau contestați”, a încheiat Mihalcea.









8 comentarii

  1. Daca pe Adrian Petre reusiti sa il retineti in lot,si sa-i mai faceti si un contract bun,jur ca imi retrag toate declaratiile rautaciose despre comportamentul sau,fata de suporteri!
    Acum sunt adusi se pare mijlocasi ca sa i-i ofere mingi de careu!
    Si daca pleaca,ii doresc succes!Sa nu aiba soarta lui Denis Man!
    Ma bucur enorm daca raman Burla, Manea si Stratila!
    Despre Adilii,cuvinte de excelenta!Daca ceilalti macedoni ar fi ca si el,jos palaria!

    0
    0
  2. În orice caz se simte prin aceste transferuri și renunțări că se dorește promovarea..personal o i-au ca un semn bun și în ce privește construcția stadionului..prevăd că lumea va reveni alături de echipa, fiindcă vor fi rezultate și emulația noului stadion, plus că vin din urmă fotbaliști tineri foarte talentați! De asemenea cred că e mai bine că nu am promovat anul acesta, era greu să rezistam, iar din 2019 vin farul, petrolul, otelul, u Cluj în liga a doua, și ar fi mai greu sa reprofilezi! Orice s-ar zice conducerea merită felicitată că nu S-A întins mai mult decât îi este plapuma, și este un club fara datorii la stat ori terți!

    0
    0
  3. Cita ipocrizie!!!! Tu, Mihalcea miercuri cind ai venit nu iti știai stafful dar știai pe cine vrei sa aduci si pe cine dai afara!?!? Unde a lăsat Cauca o impresie buna ca a jucat 1 meci?? Poate la antrenament ca tu stii liga2!!!! E problema ta daca conducerea iti face transferurile dar nu fii ridicol !!!! Conteaza sa promovezi , nu conteaza daca si CIT ne păcălești!!!! La fel si cu rezultatele tale pina acum !!!! Acum esti la uta si trebuie sa promovezi indiferent cum faci asta !!!! Lasa vrăjeala si la treaba, arată- ne ce stii si spor la treaba

    0
    0
  4. Mai eugenia esti cam obraznic si cam tăran ,Mihalcea nu a avut rezultate ca si antrenor ? Pai documenteaza-te ca esti pe linga. Chiar a avut rezultate si un joc foarte combinat cu pase, viteza si constructie dar trebuie sa te uiti si la lotul de jucatori pe care la avut ,conteaza f. mult jucatorii ,UTA are jucatori acum ,vom vb. dupa primele doua trei etape ,eu spun ca UTA e clar favorita la locul 1 .

    0
    0
    1. Nu trebuie sa te obosesti cu Eugen aka Andrei …si vom vedea sub cate nickname-uri va mai posta. Nu m-as mira sa fie chiar Popica sub acoperire de ciuda ca nu ajuns el antrenor la UTA : ) , la ce incrancenare si consum de energie manifesta in aceasta vendeta personala impotriva lui Mihalcea

      0
      0
  5. Domnul Dascălu, chiar nu stiu care au fost rezultatele antrenorului Mihalcea deși m-am documentat!!! Daca faptul ca te-a bătut uta la baraj dupa ce ai avut 3-0 inseamna rezultat mare , mea culpa!!! Nu am nimic cu Mihalcea ,vreau doar sa fiu obiectiv, lucru pe care tu nu il intelegi pt ca esti născut înainte de 89 si esti învățat sa faci ridici osanale cirmuitorului atotputernic!! Te înțeleg nu-i vina ta!!! Eu mi-as fi dorit un antrenor care a demonstrat ceva pina acum nu unul care vine si da afara jumate de lot si ne minte in fata!!! Oare de ce marile cluburi își fac strategia numind prima data un antrenor de valoare??? ( ex. CFR, a schimbat un antrenor bun cu unul care știe sa câștige trofee) in rest sper ca Mihalcea sa ne promoveze dar imi voi spune părerea ori de Cité ori voi considera ca nu are , la fel cum il voi felicită daca va cîștigătorii!!!! Asa e in democrație domnul dascăl!!!

    0
    0
    1. Primul ofertat a fost Mourinho , dar a spus ca e sub contract si nu poate sa vina , altfel lua primul avion spre Arad ! Dar si asa cred ca se gaseau multi care nu erau multumiti ! Bafta Mihalcea !

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button