UTA Arad

Cum dispune Mihalcea juniorii după vânzarea lui Petre și achiziționarea unui fundaș stânga cu experiență?





Șefii „Bătrânei Doamne” au concentrat în câteva zile deciziile de care depinde – în mare măsură – soarta stagiunii viitoare a ligii secunde. L-a „uns” antrenor principal pe Adrian Mihalcea, a îndepărtat „măselele stricate” identificate în Miron, Gligor, Chindriș, Copil, Muntean și Vlad, au întărit echipa, au luat deja 6 jucători din afara județului sau țării cu media de vârstă 27,5 ani: Ciucă, Roman, Grigorie, Caucă, Asani și Ajrullahu, iar ieri, l-au vândut pe Adi Petre pentru a asigura bugetul de salarii și prime pentru la anul. Și vorbim despre cheltuieli importante, atâta timp cât majoritatea achizițiilor, plus cele care urmează, au pretenții de Liga 1.

Printre aceste alegeri sunt unele ce vor influența direct dispunerea celor trei juniori într-un „unsprezece” ideal pe care Mihalcea și colaboratorii săi îl vor desena pentru campionatul ce vine. În primul rând, dispare punctul fix al sezonului precedent, golgheterul Petre, iar pe poziția de vârf noul tehnician nu are ce pune în loc din rândul fotbaliștilor Under 21. În schimb, Albert Stahl ar trebui să aibă șanse foarte mari să evolueze constant, cel mai probabil în postura de „aripă” stânga, de unde au dispărut – practic – toate variantele trecute: Andor, Muntean, Vîlceanu și Copil. Mai jos, însă, ca fundaș pe aceeași bandă, Bogdan Burlă nu mai e la fel de sigur de postul său după venirea macedonianului Bujamin Asani (28 de ani), iar Mihalcea mai caută un jucător acolo și ceva ne spune că nu va fi junior. De altfel, din informațiile noastre, conducătorii UTA-ei ar dori să-l împrumute pe fundașul arădean de 21 de ani la o altă formație, căci de vânzare nu prea poate fi vorba la cota actuală.

Limpede este doar faptul că unul dintre juniori va apărea cu siguranță în centrul liniei mediane, iar pe post se bat Ionuț Tănase și Amir Jorza. Acesta din urmă își sărbătorește chiar astăzi majoratul, va începe cel de-al treilea sezon în Liga 2-a, unul ce l-ar putea afirma definitiv în fotbalul mare. Atâta timp cât și la Călărași, Mihalcea a contat pe Gabi Preoteasa (20 de ani) ca și mijlocaș central, este clar că la UTA nu va face altfel, mai ales că „materialul” e de bună calitate. Există și posibilitatea, e drept foarte mică, să-i vedem atât pe Tănase, cât și pe Jorza, concomitent pe teren și atunci probabila prezență a lui Stahl în primul „unsprezece” ar rezolva rapid lucrurile.

Dar, dacă acest lucru nu se întâmplă și pentru că în momentul actual ne este greu să identificăm „greii” vechi și noi pe care Costin, Copaci, Covaci sau Ajrullahu (celălalt macedonian transferat vineri, care, probabil, va fi și victima regulei cu doar doi extracomunitari pe foaia de joc și va activa în special la echipa a doua) i-ar putea înlocui, rămâne doar postul de portar liber pentru al treilea junior din formula de start. Probabil, de aceea s-a și optat pentru Bogdan Caucă, un goalkeeper cu calități fizice bune, dar care a avut prezențe meteorice în stagiunea precedentă la FC Brașov. În mâna lui Dan Țapoș, fotbalistul de 21 de ani ar putea prezenta garanții, doar că varianta de înlocuire a sa, Alex Barna, nu mai e Under 21. Nu e exclus, totuși, să-l vedem pe Sebastian Mara tot mai implicat la prima echipă, mai ales că rezultatele bune avute cu echipa de Elite în ultimii doi ani nu au fost răsplătite încă și cu debutul oficial în Liga 2-a.

În fine, vorbim pe datele ce le avem acum în față, căci nu e exclus ca UTA să mai facă achiziții și din rândul juniorilor, chiar dacă în primă fază doar pentru echipa a doua. Iar dacă unul-doi dintre ei „pușcă” în ligile trei sau patru, Adrian Mihalcea va fi obligat să aibă ochi și pentru ei.

9 comentarii

  1. Mihalcea a declarat la Digi ca UTA , negocieaza cu doi-trei fotbalisti , ‘buni ,importanti , cunoscuti'(citarea e aproximativa).S-a vazut prin felul cum s- a exprimat, ca isi dorea si spera ca acestia sa vina la noi .Parea sa le considere transferuri foarte importante , desi nu a dat nume , cum de altfel e si firesc . Logic , strategia se contureaza dupa : ultimul transfer , meciurile de verificare , cantonamente, si discutii cu conducerea, privind echipa a doua si a treia !!!

    0
    0
  2. Stahl trebuie sa fie in echipa are tehnica viteza si curaj al doilea Tanase care a aratat ca joaca si nr. 3 portarul nou venit Cauca

    0
    0
  3. Exista și posibilitatea teoretica ca Izet Ajrullahu sa fie foarte bun, caz in care acesta sa fie folosit la creație lângă Grigorie. Mai mult odată cu aducerea a încă unui fundaș stanga s-ar putea ca cel sarit din schema sa fie Asani.

    0
    0
  4. Din lotul actual primul 11 se configureaza;CAUCA-ASANI,CIUCA,ADILI,si un fundas dreapta neaparat trebuie adus-STAHL,TANASE,GRIGORE,STRATILA-CURTUIUS,ROMAN.Si Ajrullahu pare un jucator interesant.De Burla imi pare rau, bate bine lovituri libere ,cornere dar din pacate e lent,greoi si parca uneori indolent nu inteleg de ce nu mai e cum a fost la inceput la UTA

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button