UTA Arad

Roman a prins jocul în „alb-roșu”: „Anul acesta se vrea mai mult ca oricând promovarea, ar fi o tragedie să nu o reușim”





Unul dintre transferurile de 24 karate ale UTA-ei răspunde la numele de Dan Roman. Atacantul cu peste 100 de meciuri la nivelul Ligii 1 a ajuns la Arad, după ce a fost la o semnătură distanță de ACS Poli Timișoara. „Am încercat să nu pun la suflet, mi-am dat seama ce fel de om este domnul Robu, căci – până la urmă – el este cel care dictează acolo. A fost decizia lor, viața merge înainte. Nu e problemă pentru mine, nu stăteam eu în Poli Timișoara”, a închis paranteza „alb-violetă” fotbalistul de 31 de ani.

Roman a demarat pregătirea cu arădenii de la începutul acestei săptămâni, iar azi, în testul cu Șimandul, a împărțit reprizele și golurile (1-1) cu concurentul său pentru postul de atacant de careu, Marius Curtuiuș. „Concurență e oriunde, la orice echipă, pe niciunde nu am fost sigur pe postul meu. Tot ceea ce contează este să muncim ambii foarte bine și cine va fi mai în formă va fi în teren. Antrenorul este cel care decide care dintre noi intră din primul minut, important este să ne facem treaba când se apelează la noi”, a menționat Roman.

Exceptându-i pe cei doi macedonieini, fotbalistul născut la Cluj s-a întâlnit în cariera sa cu restul achizițiilor utiste, Mădălin Ciucă, Ștefan Grigorie și Branko Grahovac. „Într-adevăr, cu unii jucători mă știam deja, pe alții îi cunosc acum. Sunt băieți buni, sperăm să formăm un grup unit și să ne atingem obiectivele, mai ales să reușim să promovăm. Poate, a treia oară, e cu noroc. La ce condiții sunt la Arad ar fi, într-adevăr, o tragedie dacă UTA nu ar promova. E și stadionul ce ar trebui să se termine la anul, cred că în acest sezon se vrea mai mult ca oricând promovarea. Proiectul ce ni s-a prezentat, dar și jucătorii care au venit până acum ne indică un singur obiectiv, promovarea”, a mai punctat Roman, care consideră normal ca Aradul sau oricare alt oraș să apeleze și la „stranieri” când e vorba despre obiective importante. „Sunt sute de fotbaliști în România, nu toți dintr-un singur oraș pot ajunge să joace la un nivel ridicat. E normal ca un club cu pretenții să apeleze și la jucători din alte județene, poate chiar din afara țării”, a adăugat experimentatul vârf, care în testul cu Șoimii Șimand a punctat cu stâng plasat, din 14 metri.

Dan Roman mai recunoaște că, pe undeva, UTA îi oferă posibilitatea să revină în prim-plan. „CFR Cluj avea un lot competitiv, erau alți atacanți buni, mai în formă decât mine, care au meritat să joace mai mult. Sper să-mi revin la Arad și să ajung la nivelul de la Gaz Metan de acum câteva sezoane. La Mediaș am petrecut cea mai frumoasă perioadă din cariera mea, mă simțeam ca acasă și am înscris goluri importante pentru echipa mea”, a mai spus fostul coleg al Cristi Todea în „alb-negru”.

4 comentarii

  1. Toți iți dorim să-ți revii la forma pe care ai avut-o acum câțiva ani și să pui umărul serios la promovare, dar nici Cupa României nu-i de lepădat…nu s-ar supăra nimeni dacă ați face și acolo o figură frumoasă. :))

    0
    0
  2. Care era forma de acum citiva ani???? Roman nu e un om de gol , cifrele lui spun asta!!! Cred ca curtuius e peste el !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button