Liga a 2-a

Record arădean în Liga 2-a:„Bebe” Mitu – cel mai experimentat fotbalist al stagiunii! Trei utiști au făcut pasul spre Liga 1





La începutul lunii iunie s-a încheiat cea de-a 77-a ediţie a eşalonului secund. A fost prima din istorie cu serie unică, prilej cu care s-a renunţat şi la nefericitul sistem cu aşa-numitele play-off şi play-out, după trei sezoane consecutive în care a fost uzitat. Concluziile aduc în lumina reflectoarelor și cele două divizionare secunde arădene, Șoimii Pîncota și UTA.

Apropo de formația din Podgorie, care a fost exclusă din campionat pe finalul lunii octombrie, pentru repetatele neprezentări în competițiile oficiale ale juniori, să spunem că aceasta a dat cel mai bătrân jucător al campionatului. Este vorba despre Dumitru Mitu, arădeanul care în toamnă avea 41 de ani. De altfel, experimentatul mijlocaș a fost autorul singurului gol al „alb-negrilor” în campionat, într-un Pîncota – Tărlungeni 1-4. Mitu a bifat în cariera sa cluburi importante, precum UTA, Steaua, NK Osijek, Dinamo Zagreb, Panathinaikos Atena (cu care a jucat în grupele Ligii Campionilor) sau CFR Cluj, iar în stagiunea de primăvară a jucat pentru divizionara a patra, Victoria Zăbrani.

Despre UTA, echipa ce a pierdut promovarea în Liga 1 pentru al doilea an consecutiv la baraj, se poate spune doar că a dat trei fotbaliști spre primul eșalon și a primit doi. Hlistei a ales Pandurii Târgu Jiu, Dennis Man s-a transferat la Steaua, iar Cipri Rus, la ASA Târgu Mureș. Cale întoarsă au făcut Robert Vîlceanu (FCSB) și Gianmarco Piccioni (Poli Iași). Arădenii s-au mai întărit în iarnă cu un alt fotbalist de primă ligă, dar din cea a Macedoniei. Mevlan Adili a fost de altfel revelația returului în „alb-roșu”, fiind punct fix și pentru stagiunea ce începe pe 5 august.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button